Skals delte med Ulbjerg i topopgør

09. april 2022 kl. 22:50
Der var mange ting på spil i dagens kamp, men kampen blev aldrig for alvor tilskuervenlig

En af de første kampe man kigger efter når kampprogrammet kommer ud er, hvornår kampene mod Ulbjerg skal spilles. 8. April hjemme i Skals, det lyder umiddelbart ikke så tosset, da kampprogrammet udkom i slutningen af den mørke vintertid. Hvis vi spoler så tiden frem til dagen - den 8. april. Så var det mere eller mindre helt skørt. Vindstød på langs af banen på op i mod 15 m/s og en atmosfære, der ikke helt kunne blive enig med sig selv, skulle det være regn? sne? hagl? jo det var ganske vist ikke det den umiddelbare fodboldelsker, havde regnet med at vejret skulle udarte sig sådan her op til påske.

Som en af Skals spillerne nåede at sige da kampen nærmede sig startfløjtet "Jeg troede der ville komme mange" Strubehovedet havde knapt nok faldet tilbage i hak, og de sidste vibrationer af et stille ekko summede stadig blandt de tilhører der stod i blæstens retning kunne ane en svag hvisken, så tonede de trofaste tilskuere sig frem. Ingen skulle fryse unødvendigt, men der var heller ikke nogen der skulle gå glip af en lokalkamp en fredag aften. Uanset om man holdte med de grønne eller hvide. Skals stadion var ganske godt besøgt fredag aften. En kølig aften i april.

Begge hold er igang med at genfinde sig selv. Ulbjerg der satser lidt mere på rutinen, indtil Ulbjerg rødderne er gamle nok til at spille seniorfodbold, og Skals der er i gang med et mindre generationsskifte. Selvom banen havde fået tilstrækkelig med vand i ugens løb - så var den stadig knoldet og besværlig at spille fodbold på - dog i en bedre forfatning end sidste weekends opgør i Vindblæs - og imens vi dvæler lidt ved Vindblæs, så havde Maskotten Bumle i dagens anledning fået kuldefri og lå dejligt i hundekurven i mens hjemmet var samlet på stadion og Lisbeths snackkurv fik sig også en fortjent pause.

Kampen blev fløjtet i gang og Skals startede med vinden i ryggen. Det gav naturligvis et tryk mod Ulbjerg, der sjældende gange var gæster på Skals sidste 1/3 det var ofte via frispark som blev savet mod feltet, som forsvaret med Emil Berg, Kim Sommer og Baheerathan Arumugasamy fik clearet uden større problemer. Skals kom også frem til nogle lige ved og næsten chancer, hvor Martin Nonbo og Lucas Bruun Kristensen prøvede sig fra distancen, og Marcus Bruun kristensen var tæt på at komme først på bolden i det lille felt men Morten Møller i i Ulbjerg målet fik dækket godt af.

Det var en kamp, hvor meget bølgede på midten af banen og midtbane sliderne Martin Nonbo, katpajn Lucas og tilbagevendte Anders Slavensky gjorde god figur, sidstnævnte har i særdeleshed været savnet blandt kammeraterne, både til træning, omklædningsrummet og til kamp, hvor 14 dage med sygdom havde holdt ham væk fra fodbolden, men det var ikke til at se i dagens kamp, hvor der blev fightet i dueller, og spillet med ro og kløgt.

Efter 35 minutters spiller kommer Skals foran, Martin Nonbo kommer først på et udspark fra Ulbjerg, og finder William Slavensky, der får plads i venstre side til at slå indlægget over mod bagerste stolpe, hvor Frederik Vejlby noget udselvisk finder Mikkel King, der skal sætte indersiden på og dirigere den i nettet. Det var Mikkel Kings første scoring i sæson, og forhåbenligt ser vi mange flere. Mikkel King havde kun været på banen kortvarigt, da han afløste en skadet Lucas Bruun Kristensen der fik et vrid i knæet - Vi håber han er klar igen snart.

Det var også pauseføringen da kampens dommer fløjtede af efter 45 minutter. Og de mange tilskuere kunne søge varme i cafeteriet, rygterne går på at salget af pølsemix på aftenen steg med 600%

Anden halvleg lignede til forveksling 1. halvleg meget. dog var Skals kommet i modvind og det gav Ulbjerg noget den anden vej også, hvor det var nemmere for dem at komme afsted i omstillingerne. Men meget af spillet fortsatte omkring midten. Ulbjerg kom også frem til lidt flere behjertede forsøg, men som Frederik Broberg i målet sikket tog sig af.

Ligevægten i spillet forsvandt en smule det sidste kvarter, da først Frederik Vejlby måtte ud i 10 minutter efter at have bremset en omstilling og 5 minutter senere fik Mikkel King også 10 minutters pustetid og Skals var nede med 2 mand. Det brugt Ulbjerg til at lægge lidt mere pres på Skals målet ved at flytte flere mænd frem og det gav et par halve chancer som Skals egentlig fik clearet meget fint.

Dog fik Ulbjerg udlignet efter et frispark, der i første omgang bliver clearet, men slået tilbage i feltet, som bliver forlænget til en Ulbjerg spiller, der står 3-4 meter offside, men dommerens fløjte er tavs og det udnytter Ulbjerg til at sparke udligningen i kassen. I slutminutterne får Ulbjerg scoret igen, men denne gang lyder dommerens fløjte og målet underkendes for offside og dermed ender kampen 1-1, en umiddelbart fint resultat på baggrund af kampen som helhed, hvor begge hold kom med fight i et opgør der ikke tillod det mest flydende fodbold og som begge hold i bund og grund sagtens kan bruge, i en pulje, der kan blive tæt i toppen mellem 4-5 hold.

Næste kamp er allerede skærtorsdag mod Møldrup/Tostrup.

I løbet af dagene, når vi får adgang til vores Youtube kanal, vil der kommer highlights fra kampen så hold øje med forsidens bundsektion.