Skals delte med Ørslevkloster onsdag aften

18. august 2022 kl. 22:53
Det var varmt - men der var tryk på kedlerne og intensiteten

Onsdag aften skulle Skals et smut over dæmningen ved Virksund for at møde Ørslevkloster, der ligger et par stenkast over kommunegrænsen. Ørslevkloster, der inden kampen og inden turneringsstarten blev anset som en af puljefavoritterne til oprykning når vi skriver sidst oktober i kalerenden. Viste også under kampen at det er berettiget, da det formentlig er et af de bedste hold Skals har mødt i 2022.

Skals startede dog opgøret bedst, knapt var stadionuret kommer over det 1. minut, hvor Oliver Kvist bryder et opspil og i samme moment får ekspederet bolden hen til William Slavensky, og herfra plejer det at gå hurtigt, denne gang var ingen undtagelse, efter et par hurtige træk, finder William Lasse Broberg, der i dagens anledning havde fået nye støvler, og hvilken start i de røde fartdjævle kunne man ønske sig end at brage bolden ind i nettet efter 1.5 minuts spil, hvor Lasse efter 2 træk får bolden over til venstrebenet og sparker den ind bag en chanceløs målmand i ØK målet.

Efter målet kommer ØK i spilovertag, og får presset Skals tilbage på banen. Dog uden at blive farlige for alvor. Vi skal derfor hen til 23 minut før ØK bringer balance i regnskabet, på et mål der dog unægtelig ligner en offside, men på trods af det utrolig flot sparket ind via stolpen.

Efter målet kommer der lidt mere balance i forhold til boldbesiddelse, hvor ØK gerne vil over fløjene og spille en mod en og Skals søger det direkte spil, desværre bliver Skals reduceret til 10 mand i ti minutter, hvor Skals stiller sig tilbage og overlader initiativet til ØK, uden dog at der kommer de helt store chancer ud af det.

Mod 1. halvlegs slutning virker Skals til at være bedst, da de står godt i organisationen og bryder flere bolde. Derfor bliver der også agiteret for at fortsætte på samme måde i 2. halvleg, og med in mente at Skals formentlig er i bedre kondition så vil der komme mere plads.

Dog skulle der ikke gå ret meget mere end 2 minutter før ØK har bragt sig foran, da en bold i blinde bliver slået i dybden mod en af ØKs hurtigløbere som sikkert sparker bolden i mål bag en ellers fremragende Frederik Broberg i målet.

Efter målet kommer Skals mere på bolden og får lukket godt ned for Øks omstillinger, hvor Baghi og Emil Berg løber flere lange bolde op. I modsatte side har Frederik Vejlby godt fat i sin back om stjæler flere gange bolden samtidig med at han hjælper Anders Slavensky og Marcus Bruun Kristensen på midten, der knoklede i alle retninger og var gode til at holde på bolden. fremme var Lasse og William en evig trussel mod ØKs defensiv.

Vi skulle også hen over halvvejs i 2. halvleg før Skals fik udbytte af overtaget. Emil Berg bryder en fifty/fifty bold og bolden ender hos Lasse Broberg der banker bolden i kassen på en fornem flugter og dermed bragt balance i regnskabet. ØK var ved at knække, og så trætte ud i perioden og derfor vejede Skals morgenluft. Dog skulle der ikke gå lang tid før ØK var foran igen, efter brag af et langskud, formentlig en af de slags ØK-spilleren aldrig sparker ind på samme igen fra kanten af feltet, men det skal ikke tage noget fra scoringen som var flot eksekveret.

Skals skulle dermed atter på hesten igen og jagte udligningen og den kom med 10 minutter igen, da Marcus Bruun Kristensen blev nedlagt i feltet efter et hjørnespark fra Frederik Vejlby der får samlet bolden op på kanten af feltet og med en fræk tunnel på ØK forsvaren finder Marcus Bruun bagerst i feltet der bliver slagtet af en ØK spiller der fuldstændig tilsidesætter sikkerhed og får stemplet Marcus ned og dermed korrekt straffespark, og 10 minutters udvisning til ØK til stor forundring i ØK lejren. William Slavensky udnytter sikkert straffesparket og dermed 3-3.

Skals er tæt på at få alle 3 point da Mikkel King sparker bolden i kassen efter Marcus og Lasse spiller ØK forsvaret tyndt, men desværre dømmer dommeren offside, hvilket han efter kampen er mand nok til at erkende efter kampen var en fejl. Ærgeligt for Skals. Men 3-3 set over 90 minutter var også et ganske fair resultat.

Frederik Broberg fik stemmerne og dermed kampens spiller i skarp konkurrence med Baghi der leverede en mandfolkeindsats i forsvaret. Næste kampe er på lørdag hjemme mod Hersom/Bjerregrav, så der venter endnu en vigtig kamp og at følge med i toppen, ovenpå Sparkær og Borups storsejre torsdag aften.