18. april 2017 kl. 08:00
Trods en god 2. halvleg, hvor Skals igen fik scoret og vandt.

Der er 30 point at spille om endnu - 15 burde være nok til overlevelse. Optimismen og troen er der stadig, der mangler bare det sidste held, for der har ikke været meget der har gået Skals vej i 2017, hverken i vores egne kampe, men heller ikke i de kampe som ellers spilles i puljen, hvor de andre hold omkring os for point de steder, hvor man ikke regner med det.

Tilbage til dagens opgør. Det er alment kendt at Morsø er stærke på hjemmebane og har en god bane, men ret meget mere har de heller ikke. Omklædningsfaciliteterne var helt i bund, gennemkold, ødelagte bænke, skimmelsvamp, kolde brusere - alt der skulle til for at tænde Skals spillerne var i hvert fald til stede.

Taktikken var klar - takterne fra 2. halvleg mod Hobro skulle føres over til dagens opgør, hvor vi vidste at Morsø gerne ville sidde på spillet og hvis de kunne få lov ville omstillingsspillet også blive anvendt. Så i opspillet skulle Skals være super koncentreret. Fra kampens start stod Skals længere tilbage på banen og dette så ud til at virke, Morsø kom frem til et par chancer som udover et skud på overliggeren var fuldstændig under kontrol.

Vi skulle frem til halvlegens sidste 5 minutter, før Morsø fik scoret, ikke bare en - men to gange, første gang på en uoverenstemmelse i forsvaret omkring linjen og hvem der styrer linjens placering. Målet til 2-0 blev sat ind, hvor opdækningen fejlede.

Det gjorde at presset var fuldstændig væk for Skals spillerne til 2. halvleg, og kunne spille lidt mere frit. Konceptet blev holdt, selvom Morsø havde chancer til både 3-0 og 4-0, hvor heroisk forsvarsspil var i vejen for scoringer til hjemmeholdet, var det Skals der kunne juble over scoringer i 2. halvleg, da et godt opspil startene fra Kasper Bertelsen som med en dropbold rammer Bastian Terp som elegant ligge bolden af til Christian Holmgren med brystet, slår en diagonal bold til Kandee på venstre kant, som udfordrer deres back, som må se sig nødsaget til at lave straffespark, som Mads Købke stensikkert eksekverer.

Mere blev det ikke til og dommeren kunne fløjte kampen af. Endnu et nederlag, men endnu en god halvleg og endnu en scoring. Næste gang venter Vestthy, hvor optimisme, gejst, tro på tingene og benhårdt arbejde må være nøgleordene.