Skals videre i pokalen

13. juni 2018 kl. 08:45
Drømmen om Europa lever stadig

2 kampe på 2 dage - Det er en sjælden ting - selv i internatiol topfodbold. Men ikke desto mindre var det virkelighed for Skals truppen efter en kamp om mandag mod Møldrup i turneringen og så en pokalkamp mod Kvik/Aalestrup om tirsdagen - sidst nævne ville ikke flytte kampen, da de formodede at de ville kunne slå Skals nemt.

Selv efter, hvordan nederlaget til Møldrup skete om mandagen kunne man godt frygte for en mindre kollaps også medregnet den pointmæssige formkurve for tiden.

Orla Krogh havde gjort sit hjemmearbejde og ændrede lidt i taktikken, det skulle spillerne vænne sig lidt til i starten af kampen, hvor Kvik/Aalestrup var bedst og havde flest muligheder - det var tydeligt at Skals skulle finde rytmen og få rystet gårsdagens kamp ud af kroppen - Det var da også Kvik der kom foran, efter et frispark som blev sparket på overliggeren kunne Kvik følge op på riposten efter en lidt uheldig forsvarsaktion.

Denne stilling holdt 10 minutter, da Christian Holmgren brød Kviks opspil i venstre side og  kom til baglinjen og fandt Mikkel Boi skråt tilbage i feltet, der meget uselvisk fik spillet bolden videre til angrebsmakkeren Marcello Cilea som kunne arbejde bolden ind over stregen.

Så faldt der lidt fred over hjemmeholdet, måske en tand for meget for 2 minutter efter var en Kvik spiller fri i feltet efter indlæg, hvor Skals forsvaret var i gang med at skubbe op for at fange angriberne i offside, men det kiksede og Kvik kunne sparke bolden i mål bag en chanceløs Nicklas Kristensen i målet.

Dette var også pause resultatet da dommeren efter 45 minutter fløjtede til pause, et Skals hold der ikke havde haft ret mange positive og gode aktioner i 1. halvleg, fik snakket tingene igennem i pausen. Der blev flyttet lidt rundt og givet pause til et par af spillerne og så blev Kim Bager Antonsen skiftet ind.

Allerede efter 45 sekunder lå bolden i målet, og for en gang skyld var det ikke Skals der skulle fiske bolden ud af nettet men derimod Kvik. Det var Kim Sommer der var først over en retur på en dødbold, der meget atlestik og elegant fik sparket bolden i nettet - til stor jubel for ham selv.

Skals havde i forevejen været opmærksomme på Kviks dødbolde da de på det punkt er ganske dygtige, men paradoksalt nok skulle Skals næste scoring også komme på en dødbold, hvor bolden ender hos Mikkel Boi der kom først over en løse bold i feltet og kunne for 2. dag i træk score og bringe Skals foran 3-2 på dette tidspunkt i kampen ret fortjent.

Kvik havde sporadiske chancer og kom til et par stykker der godt kunne være sparket ind, men skarpheden manglede for serie 1 mandskabet, der heller ikke har været flittige til at score i modstandernes mål pånær mod Nors som har været en sikker nedrykker fra start.

Og så vender vi tilbage til Kim Bager Antonsen, der siden han kom ind havde gjort en god figur og givet Kvik defensiven mareridt. efter en lille dribletur i højre siden ender han på kanten af feltet, og når der ikke er nogle medspiller at spille kan man jo lige så godt sparke på mål og hvilket drøn, med et yderside spark sender Kim Bager bolden i kredsløb med en estimeret fart på 120 km/t og sender et projektil mod fjerneste hjørne og uden chance for målmanden der bare må se bolden hamret i kassen til noget der godt kunne minde om årets mål på Skals stadion.

Kviks kræfter lod til at være sluppet op og de sidste 6 minutter af kampen døde stille og roligt ud og det var derfor Skals der kunne juble over at være gået videre i pokal eventyret hvor næste modstander findes i slutningen af ugen.

På mandag venter en ny kamp, hvor Skals hjemme tager i mod TVS en sejr vil definitivt betyde overlevelse.