Skals vandt torsdag aften over Rosendal

17. maj 2019 kl. 00:32
Skals var på en af sine svære udebaneture. Men det blev alligevel til en sejr efter at have været bagud

Torsdag aften var en noget afbudsramt Skalstrup rejst mod Hobro - hvor IK Rosendal ventede. Som nævnt i optakten var det et hold der inden sæsonen havde udråbt af mange til favoritter men ligger og roder rundt nede i bunden af rækken. Dog kunne de med en sejr komme et point efter Skals og gøre rækken enormt spændende.

På det relativt store anlæg var det svært at finde rundt. Og næsten 500 meter fra omklædningsrummet lå banen. En lille og utrolig hård og knoldet bane skulle danne rammen om en fodboldkamp hvor Skals skulle omstille sig fra sin egen filosofi og gå på kompromis for at være konkurrence dygtig mod de store drenge fra Rosendal. Hvor nogle af modstanderne var dobbelt så stor både i højde og drøjte end Simon Stougaard og Mikkel Strandgaard. Der dog havde energien, viljen og gå-på modet. Som var nogle af de nøgleord der var fokus på.

Skals startede opgøret mest på bolden men var ikke stærke nok til at vinde 2. Bolde eller komme afgørende igennem. Morten Thomsen havde nogle behjertede forsøg som havde fortjent en bedre skæbne, efter Kasper Bertelsen der serverede et hav af fine indlæg og tilsvarende i venstre side fik Kasper Kurdahl også sendt nogle bolde afsted. Men det var alligevel Rosendal der efter en omstilling der kunne bringe sig i front med 1-0 stik i mod spil og chancer. Men det har været Rosendals måde at spille på og netop de omstillinger lå de og ventede på hele kampen igennem.

Men der skulle ikke gå lang tid før Skals så kunne juble. Simon Hermann blev nedlagt efter en bolderobring og ude fra 25 meteren tog Christian Holmgren tilløb og sparkede kuglen i kassen på flot og manerlig vis uden chancen for Rosendalmålmanden der var prisgivet i situationen. Christian der også havde et nærgående forsøg i kampen mod Borup er ved at blive en farlig herre når det kommer til frispark.

1-1 var også resultatet ved halvleg hvor Skals som halvlegen skred frem var kommet mere og mere med. Men der var stadig behov for at fin justere aftaler og principper.

Fra 2. Halvlegs start stod Skals med front mod den lave sol. Hvilket gjorde det svært at se frem i banen. Men Skals fik stadig holdt Rosendal på chancer. Der dog kom bedre med.

Skals første store chance kom efter 10 minutters spil. Hvor Christian Holmgren igen på frispark begået mod Simon Stougaard efter et par hurtige fødder måtte en tur i græsset da Rosendal spilleren på brutal vis fik væltet Simon omkuld. Der var dog ikke denne gang held i sprøjten. Da Christian måtte se sit frispark præmie af på stolpen.

Efter 70 minutter viste trænerteamet tegn på taktisk snilde. Da de rokerede lidt rundt på holdet. En hårdt arbejdende Simon Stougaard blev taget ud og erstattet med Marcello der fik comeback i Skals trøjen. Hårdtarbejdende Mikkel Strandgaard fik vist sin fleksibilitet da han fra spidst gik ned på backen og sendt Kasper Bertelsen ind i forsvaret og Kim Sommer op på 8’er positionen. Christian Holmgren gik op på 10’er rollen og Morten Thomsen gik på den ene kant. Hvis ovenstående lød forvirrende -  så virkede det.

Hvor Rosendal i en periode havde været farlige på hjørnespark. Men heldigvis blev lidt fik Skals afværget stormen. Blandt andet med et lille snedigt nummer af Kim Sommer der fik gjort dommeren opmærksom på at en Rosendal spiller blødte og dermed måtte ud til behandling. Hvilket betød at Skals var en mand i overtal i 1-2 minutter det nu varede og kunne afværge stormen. Blandt andet ved hjælp af et hårdt arbejde forsvar anført af Baheerathan Arumugasamy og alle stedsværende Bastian Borup Terp på den defensive midtbane.

Skals var også tæt på at scorer. Kim Sommer var ved at indstille sigtekornet. Da han sendte et forsøg af sted mod mål som sneg sig lige over. Men Kim Sommer var ikke færdig med at lave ravage. Efter nogle indlæg der blev sendt indover fra Kasper Kurdahl endte via en dårlig Clearing hos Marcello Cilea der sendte bolden retur ind mod Christian Holmgren der blev revet om kuld men kampens glimrende dommer lod spille fortsætte og bolden endte ovre ved Kim Sommer der med en skudfinte satte to forsvarsspillere og i overlegen stil derefter sendte bolden op i hjørnet fra kanten af feltet. Uden chance for Rosendal keeperen der kun kunne stå og nyde den tekniske lektion  og flotte detalje som alle var vidende til på stadion denne aften - orkestreret og leveret af Kim Sommer

Mod slutningen af kampen lagde Rosendal et naturligt pres på Skals og havde også gode muligheder for at score. Men Nicklas Kristensen i målet havde styr på sagerne og tog sig af de muligheder der dukkede op.

Kampens spiller blev Kim Sommer der kunne glæde sig over sin matchvinder rolle og gavekortet sponseret af malerfirmaet Michael Navntoft

Skals kan nu holde en fortjent forlænget weekend ovenpå en hård fodbolduge hvor det også blev til en sejr i pokalturneringen

Næste kamp i puljen er på fredag den 24.5. Når Aars gæster i endnu en spændende kamp om at holde ved i toppen.