Skals vandt mod Feldborg/Haderup

30. juli 2017 kl. 00:08
2. kamp i Fjends cuppen skulle spilles mod Feldborg/Haderup og en sejr var et must.

Lørdag middag var Skals holdet igen taget til Sparkær for at spille 2. puljekamp af Fjendscuppen mod FHIF som Torsdag aften vandt deres første kamp mod Mønsted og havde forud for kampen givet sig selv et godt udgangspunkt inden opgøret mod Skals, hvor 1 point næsten ville sende dem videre. Skals derimod spillede som bekendt uafgjort mod Stoholm og var presset til sejr for selv at kunne afgøre deres skæbne i Fjends cup.

Inden kampen regnede det, og op til kampstart var der stadig nedbør, dette gjorde betingelserne svære for Skals spillerne som under opvarmningen havde svært ved at ramme hinanden på afleveringerne til stor frustration og irritation for spillerne. - heldigvis var betingelserne de samme for modstanderen.

Kampen blev fløjtet igang, og Skals fik hurtigt overtaget på kampen, og i de første 10 minutter fik tilspillet sig et par store chancer, som desværre ikke gav mål. Først var Søren Skjærris tæt på at overliste FHIF målmanden med en skud fra kanten af feltet mod fjerneste stolpe men måtte desværre se sit skud gå lige forbi. Dernæst var Rasmus Frank tæt på at afslutte en flot solo tur med et mål men i sidste øjeblik mistede han kontrollen over bolden og FHIF kunne afværge - spørger man Mads Købke skulle bolden nok være spillet ind foran mål et sekund eller to før.

Som halvlegen skred frem kom FHIF bedre med, og fik også tilspillet sig et par gode muligheder, hvor Nicklas Kristensen fik afværget et skud fra en spids vinkel og dernæst kunne Mads Købke redde bolden på stregen efter et FHIF hjørnespark, hvor Skals spillerne nok ville mene der blev begået et stort frispark inden, men dommerens fløjte forblev tavs, så Mads Købkes redning var rigtig vigtig på det her tidspunkt.

Resten af halvleg forblev til spil mellem felterne og derfor kunne begge hold gå til pause med 0-0, hvilket FHIF nok var mest tilfredse med.

Efter pausen var Skals igen med på bolden, men uden rigtig at få skabt de helt store chancer, FHIF var mindre på bolden og det virkede som om at luften var ved at sive ud af ballonen.

Heldigvis havde Skals træner Orla Krogh et godt trumf kort siddende ude på bænken - Kristoffer Pulapa som scorede i forrige kamp var ved at gøre sig varm og blev sendt på banen efter 15 minutter af 2. halvleg, sammen med Mikkel Beck - Og Pulapa skulle kun bruge ganske få minutter før han kom til sin første chance, hvor arkitekten bag var Anders Jørgensen med en ingeniør aflevering fandt Pulapa som desværre måtte se sin aflevering gå forbi målet. Dette tog dog ikke modet fra Pulapa som få minutter efter igen var på færde, da Morten Moth ude fra højre side slog en indlæg ind over bagerst i feltet, hvor Pulapa var forsvundet fra FHIF forsvarsspillernes radar og via en god tæmning kunne overliste FHIF målmanden og bringe Skals foran med 1-0. Og han var ikke færdig men det kommer vi til.

Skals spillerne vidste det krævede koncentration hvis de ikke skulle smide sejren som i torsdags. Og det vagte derfor stor glæde da Mads Købke stemplede ind i turneringen med en mål, efter Anders Jørgensen via et hjørnespark kunne sparke bolden ind i feltet, hvor Mads Købke kom højeste og fik drejet bolden ind under overliggeren til 2-0.

3-0 blev det også det Pulapa igen viste storspil og godt overblik ved først at vende på sin direkte oppasser, for dernæst at spille Rasmus Frank helt fri og denne gang svigtede Rasmus Frank ikke, og fik driblet forbi FHIF målmanden og sparket bolden i mål til stor glæde for Skals lejren, da vi sidste år lærte hvor meget hvert mål tæller i sidste ende, da regnskabet skulle gøres op, og endte med at gå videre med 1 mål.

Dette betyder at Skals med minimum 1 point er sikret avancement til semifinalen i Fjends Cup når Mønsted på tirsdag venter til puljens sidste opgør. Mønsted der slog Stoholm og derfor også har mulighed for at gå videre, i en ellers helt åben pulje, hvor det godt kan ærgre mange Skals spillere at kampen mod Stoholm ikke gav 3 point så man var sikret.