Skals vandt lokalderbyet over Borup

image Preben Madsen var på pletten og fik blandt andet dette billede af holdet
24. juni 2019 kl. 08:55
Skals kom ud af opgøret som sejrsherre efter at have været bagud 0-1 ved halvleg.

Der var lagt op til revanche tid, da Borup først på turneringen slog Skals i egen hule med 3-1. Siden da var der løbet meget vand igennem åen og opgøret lørdag eftermiddag, var meget mere end god rivalisering, håneret - Borup kæmpede også for at komme fri af nedryknings play-off.

Skals startede bedst med at være mest på bolden og kom frem til et par chancer, der sagtens kunne have givet mål.  Det var egentlig et veloplagt Skals mandskab, der var opsatte på at vaske pletten fra tidligere væk.

Måske var iveren efter at ville for meget, der satte en bremse for den helt store udfoldelse, for Borup lå og lurede på omstillinger og ventede kun på der blev begået fejl, og i takt med kampen skred frem, opstod der flere af disse, med boldtab på skidte positioner der gav farlige omstillinger til Borup.

Det var da også Borup der kunne bringe sig foran efter en dødbold, hvor en Borupspiller fik styret bolden i kassen uden chance for Nicklas Kristensen i målet. Scoringen var lidt en våd klud i hovedet for Skals spillerne, der kunne associere sig med det første opgør.

Stilling var også 1-0 ved pausen. Skals spillerne fik en mindre opsang og god vejledning i, hvor der skulle forbedres på banen, hvis man ville have sejren.

Det var også et Skals mandskab der kom ud til 2. halvleg, med mere fart i bolden og mere løb uden bold, der fik skabt flere chancer. Blandt andet "Røde Romario - Theis Rasmussen, der fra sin position på venstre back, spillede en solid god kamp. opfangede bolden, og med to træk ind i banen fik sendt kuglen afsted, der via overliggeren gik over mål.

Skals nærmede sig en udligning og fortsatte ufortrødent - og forløsningen kom også efter et hjørnespark, som Kasper Bertelsen sendte afsted med retning mod Christian Holmgren, som denne gang heller ikke svigtede og kunne heade bolden ind bag Borup målmanden - omgivet af 3 gulklædte Borup spillere der ingenting kunne stille op.

Borup kom stadig til et par lige-ved-og-næsten chancer. Men Skalsforsvaret og Nicklas Kristensen i målet tog godt fra sig.

Forløsningen kom 5 minutter før tid. Hvor Kasper Bertelsen igen sendte et hjørnespark indover, Hvor Mikkel Boi Pedersen kunne fra 7 meteren sparke bolden  i mål til stor glæde i Skals-lejren og Mikkel Boi afslutter en personlig god sæson med en scoring mod rivalerne.

Skals' sæson er dog ikke helt færdig, da man skal spille Play-Off om en billet til serie 2. Hvor Bjerringbro venter, netop Bjerringbro rykkede ud af serie 2 sammen med Skals i efteråret. De kampe der har været mellem Skals og Bjerringbro har været tætte og intense - så der kommer helt klart spænding i dette opgør tirsdag aften.

Kampens spiller blev Theis Rasmussen, der lige som sidst der blev spillet mod Borup også blev hædret som kampens spiller.