Skals vandt lokalderby mod Ulbjerg

02. september 2020 kl. 10:01
Skals vandt for første gang i 8 år over Ulbjerg i en teknisk og taktisk god fodboldkamp

Tirsdag aften dannede Skals stadion rammen om et lokal- og topopgør, Da Ulbjerg gæstede. Skals have mulighed for at lave et hul til forfølgerne med en sejr, og Ulbjerg kunne bringe sig tilbage i topstriden med en sejr, så der var meget på spil i dagens opgør.

Skals var godt forberedte på Ulbjerg og stod godt på banen, hvilket de første 30 minutter gjorde at Skals var mest på bolden og Ulbjerg aldrig rigtig fik deres spil igang. Det var samtidig en fodboldbane man ikke får bedre i serie 3, hvilket gjorde at Skals havde mulighed for at spille deres spil og med god løbevillighed og pasningssikkerhed kunne få Ulbjerg ud og løbe.

Skals havde halvlegens største chance, da Lasse Broberg sled sig igennem efter en ingeniørbold fra Victor Brøker i dybden, hvor Lasse måtte se sin afslutning ramme stolpen inden Ulbjergs målmand kunne fange bolden før den gik ind over stregen.

De sidste 15 minutter af 1. halvleg, så kom Ulbjerg mere med i takt med de fik flere frispark på Skals banehalvdel og havde gode muligheder for at bringe sig i front, men Nicklas Kristensen i målet var vågen og forudseende og kunne nemt tage brodden af de skud der kom.

Derfor var det også rimelig at begge hold kunne gå til pause med det uafgjorte resultat. Skals snakkede om at de skulle ud og have fat igen og spille bolden hurtigere rundt og være lidt skarpere på dybde boldene for så ville der opstå muligheder.

Skals kom også bedst ud til 2. halvleg og fortsatte med at spille efter de dyder der arbejdes på og de seneste bare kampe er blevet bedre og bedre. efter 54 minutters spil byggede Skals op i højre side med god tålmodighed, inden bolden blev sendt indover, hvor Kim Sommer var listet frem i feltet og var hurtigst over bolden og kunne flugte bolden i mål til 1-0.

Knapt var Kim Sommer færdig med sin jubelscene før Skals igen bankede på i Ulbjerg feltet, et Kasper Bertelsen brød et opspil og fangede et dybdeløb fra Simon Hermann der skilte Ulbjerg defensiven ad, og selvom der blev lavede et frispark på Simon, blev han på benene og fandt Lasse Broberg der kunne vende på sin direkte modstander og sparke bolden ind ved venstre stolpe og sende Skals på 2-0.

Skals fortsatte sit spil og holdte Ulbjerg fra Skals målet og var kloge til at få Ulbjerg til at spille boldene i dybden, hvor Baheerathan Arumugasamy og Victor Brøker var godt afstemt og spillet med stor autoritet, hvor Rasmus Øvad havde fuldstændig styr på sin modstander i venstre forsvarsside.

Skals sad godt på midtbanen, hvor især Nicolaj Brokholm var stærk med sin omgang med bolden og det lignede længe at det også var det resultat kampen skulle ende med. Men med 10 minutter igen kom Ulbjerg ind i kampen da de opsnappede en aflevering og kunne sende bolden i mål. Der gjorde de sidste 10 minutter blev lidt hektiske, hvor Nicklas Kristensen havde en vigtig redning tæt under mål og Ulbjerg var tæt på efter en dødbold, men Skals forsvarede sejren hjem.

En kamp der også gav debut til William Slavensky der kommer fra samarbejdsklubbernes U19 hold.

Nu venter R/L på fredag, i en lige så vigtig kamp, hvor R/L er begyndt at komme tilbage på sporet efter en miserabel start.