Skals vandt i Møldrup

10. september 2017 kl. 14:33
Skals var mere eller mindre pisket til sejr i den svære udekamp i Møldrup, hvis de ikke skulle sætte pres på sig selv, med en placering i bunden.

Skals drog lørdag mod Møldrup for at spille sæsonens 5. kamp, mod et Møldrup mandskab der i forårssæsonen havde godt styr på Skals holdet og vandt begge kampe. Det var derfor er Skals hold der var opsat på revanche og måske endnu vigtigere, at vise at formkurven går den rigtige vej.

Selvom der havde været massive nedbørsmængder i dagene op til kampen var Møldrup i stand til at præsentere en fodboldbane som var ganske pæn og indbød til fodbold langs jorden.

Skals var fra kampens start mest i boldbesiddelse og kom bedst ud til kampens første 20 minutter, hvor Møldrup virkede som om de manglede et gear mere. Skals forsøgte sig med afleveringer langsjorden, hvor Møldrup forsøgte sig med lange bolde op til deres forreste, hvilket Skals defensiven var godt forberedt på og derfor blev det sjældent farligt.

Vi skulle hen til 23 minutters spil før kampens hidtil største chance faldt, det var Møldrup der kom til den store mulighed efter et indlæg fra Møldrups højre siden, hvor der ikke helt blev afstemt i forsvaret, hvor Møldrup fik sparket bolden mod mål heldigvis var Christian Holmgren forudseende i sit spil og havde placeret sig på stregen og kunne afværge den store chance.

Skals fik opsamlet clearingen og fik hurtigt sat en kontra op, hvor Mikkel Boi i venstre siden både fik driblet sig- og kæmpet sig igennem, hvorefter han fik afleverede bolden til Bastian Borup Terp, som med et resolut spark - og i modsætning til folkebladets beretning - kunne kanonere bolden ind bag Møldrup målmanden helt op langs den ene stolpe til en Skals føring, til stor glæde for Skals spillerne.

Efter 1-0 målet kom Møldrup mere i spil uden rigtig at komme til de store muligheder. Kort før pausen blev Christian Holmgren præsenteret for det gule kort af kampens dommer og Skals måtte rokere lidt rundt. Det gule kort gjorde at Møldrup fra 2. halvlegs start fik presset Skals langt tilbage på banen. Men igen stod Skals holdet godt sammen og stod i mod presset.  Især pga. en godt spillende bagkæde som fik afstemt og en godt kæmpende Søren Skjærris som i højresiden stort set ikke satte en fod forkert, og med sin fysik gjorde livet svært for Møldrup spillerne som forgæves forsøgte at komme igennem.

Efter Skals blev fuldtallige igen, fik de skubbet Møldrup presset længere væk fra målet, og de gav plads på især midtbanen, hvor der i løbet af halvlegen var flere gode raids som gjorde ondt på Møldrup spillerne og deres tilbageløb blev dårligere og dårligere.

Møldrup blev reduceret til 10 mand midt i halvlegen efter en efter tackling på Mads Holmgren, dette gav lidt pusterum til Skals holdet.

Efter 70 minutters spil, er Skals lige ved at komme igennem og der bliver begået et frispark for at bremse omstillingen. Frisparken blev taget af Anders Jørgensen, der ved hjælp af håndtegn fik dirigeret Kim Sommer og Christian Holmgren i den retning bolden vil komme, og netop det pres gjorde at Christian Holmgren kom højest på indlægget og og kunne snitte bolden forbi en fremadstormene Møldrup målmand og score til 2-0

Skals kom også på 3-0 10 minutter før tid efter at Mikkel Boi igen tryllede i venstre side. Desværre fik Møldrup fat i bolden men Mikkel kæmpede videre, det resulterede i en aflevering tilbage i banen fra en Møldrup spiller, der var dog lidt kommunikations problemer i Møldrup defensiven, og det udnyttede Rasmus “BP” til at snuppe bolden, desværre gav det første forsøg ikke mål men Rasmus “BP” var hurtig over returen og kunne nemt sende bolden i nettet.

Mod slutningen af halvlegen kom der lidt spænding, først ved Nicklas Kristensen i Skals målet måtte se bolden gå under foden, heldigvis for Skals ramte bolden stolpen, hvor den måske i sidste sæson var gået i mål, havde Skals i denne episode heldet på sin side, kort efter var den gal igen da Nicklas gled i feltet, dog var der ingen fare på færde da bolden gik ud over baglinjen, men det gav træner Orla Krogh lidt panderynker.

Med ca. 5 minutter igen fik Møldrup reduceret på et frispark, og det gav et spinkelt håb for Møldrup der dog ikke kom tættere på. og Skals kunne tage alle 3 point.

Næste kamp er mindst lige så vigtig da Skals møder Tjele Vest Sport, som i weekenden fik deres 2. sejr i streg mod B74 Silkeborg, og gjorde spændingen i rækken intens, med 5 point i mellem nummer 2 og til pladsen under stregen.