Skals vandt hjemme over Ørslevkloster

02. oktober 2022 kl. 00:38
Skals slog fortjent Ørslevkloster og slog et lille hul til nedrykningsstregen

Skals vandt hjemme over ØK efter en koncentreret og benhård arbejdsindsats samtidig tabte Viborg FF til Hersom/Bjerregrav, hvilket giver et luft til på minumum 3 point til ØK (Der har en kamp i hånden mod HBI eller 6 point) og 7 point til Viborg FF med 12 point tilbage at spille om, hvor man godt kunne ærge sig over nederlagt forrige fredags, hvilket ville have gjort at man næsten havde klaret overlevelse på nuværende tidspunkt.

Skals kom ellers fremragende fra start, efter 1 minut, opfanger William Slavensky et dårligt udspark fra ØK målmanden og efter nogle løse bolden, ender bolden atter hos William, der med smart overblik og en aflevering der splitter ØK forsvaret, der finder Frederik Vejlby der blev løbet ned bagfra, og korrekt dømt straffespark som William Slavensky omsætter til mål.

2 minutter senere sender Kim Sommer en bold ned mod ØK forsvaret, der bliver presset af William Slavensky, som tvinger ØK forsvaren til at heade bolden ud til hjørnesparket. Sekunder efter sender William Slavensky bolden ind mod Kim Sommer som kommer først på bolden og forlænger bolden videre til en årvågen Marcus Bruun Kristensen, der tæt inde under mål sikkert sparker bolden i kassen og nu viste tavlen 2-0. Det var der ikke mange i Skals lejren der havde regnet med, men efter en halvsløv indsats i fredags, var indstillingen meget anderledes til dagens kamp.

Dog kom ØK dog med igen efter en reducering hvor, ØK angriberen med en flot vending i feltet får sparket bolden ind ved forreste stolpe, og dermed reducering til 2-1 efterfulgt af en periode, hvor ØK var mest på bolden, dog uden at skabe det helt store, hvor modsat den omvendte kamp, var Skals bedre til at forskyde og indstille sig på ØKs opspil, og dermed animere, hvordan man gerne vil have ØK skulle spille og spille bolden rundt. ØK havde god fart i deres offensiv, hvilket Skals var stærkt påpasselige med og med opbakning på duellerne så de rød/hvide hurtigløbere aldrig rigtig blev farlige.

Efter 40 minutters spil, bygge Skals op fra bunden efter Baheerathan Arumugasamy havde fulgt en ØK spiller til dørs og sikret sit hold et mål spark, og selvom ØK gik højt, så med et par skarpe afleveringer der blev sendte videre på første gangs berøringen, ender bolden hos Martin Nonbo der sender Frederik Vejlby afsted på eventyr, og med hjælp fra en lidt nonchelant ØK målmand der ender med at komme i problemer og tage bolden med hænderne uden for feltet, hvilket korrekt giver frispark og en 10 minutters tænkepause, og et frispark til Skals som Marcus Bruun Kristensen tager sig af og med den største selvfølge sparker op i det korte hjørne og sparker Skals foran 3-1 kort før pause.

I pausen bliver der aftalt, hvordan og hvem der gør hvad i presset og med en forventning om at ØK kommer ud til 2. halvleg med et voldsomt pres.

ØKs pres kommer dog aldrig og selvom der ikke sker ret meget, så bliver der arbejdet stenhårdt mellem felterne, hvor Skals' powerhorse Martin Nonbo kom i vejen for meget og Kristian Enevoldsen med fine vendinger og med lungerne hængende ud af halsen de sidste 40 minutter kæmpede for logoet på trøjen. Der var dog ganske fine chancer til begge hold, men Frederik Broberg i Skals mål var en sikker sidste skanse. På Skals' chanceliste havde Anders Kuhr der med et stærkt indhop mulighed for at fordoble sin måltotal men forsøget blev blokeret på stregen.

Skals' frontduo med Frederik Vejlby og William Slavensky arbejdede også for sagen og med flere gode raids, gav resten af holdet luft til at placere sig godt og stadig true ØK målet. Derudover kan det være at Preben Holmgren skal have græssåningsmaskingen når han kridter banen op næste gang efter Lukas Bak og Alexander Visholm arbejde sten hårdt i begge retninger og så var det rart at have kaptajn Berg tilbage efter at knæet har drillet.

Mikkel King kom ind og fik det sidste kvarters tid og var god til at holde i bolden når der blev spillet op på ham og gav en anden dimension i forhold til det der startede kampen. Bedst som de fleste havde indstillet sig på en 3-1 sejr. Får Willam i samearbejde med Lukas Bak arbejdet bolden hen til Martin Nonbo, der med en elegant afslutning desværre må se dit skud gå på overliggeren, heldigvis er Frederik Vejlby vågen og kommer først på returen og sparker Skals foran 4-1 og dermed 3 dejlige point, og lige så vigtigt, bedst indbyrdes mod ØK, der nu Skal have 7 point mere end Skals i de deres sidste 5 kampe for at gå forbi Skals i tabellen.

Desværre blev kampen afsluttet ærgerligt, da ØK valgte at udvise alt andet end fairplay overfor kampens (unge) dommer, der ellers gjorde en god figur og trods sin unge "dommeralder" udviste stort dommerpotentiale og med den mangel må unge dommere er et godt eksempel og en god rollemodel for andre unge dommere. Så uanset om man er enig eller uenig i kendelserne i sidste ende må respektere manden med fløjten og selvom man vinder eller taber må anerkende dommergerningen specielt i disse tider, hvor dommere ikke er dem der er flest af.

Nu venter der en fin træningsuge for Skals inden Skals drager til Bjerregrav og med en sejr næsten kan klare frisag i forbindelse med nedrykningskampen.