Skals vandt 2. lokalopgør op 7 dage.

17. september 2017 kl. 20:24
Skals tog søndag eftermiddag imod Tjele Vest Sport i en kamp, hvor der var meget på spil for begge hold.

De foregående dages meget regn havde sat sit præg på banen i Skals som ellers plejer at været eminent - i særdeleshed i forhold til de andre baner Skals spiller på når de kommer uden for byskiltet. Det gjorde at banen mudret og bolden var svær at styre langs græstæppet.

Det var to formstærke hold, hvor Skals lå øverst i tabellen, og hvis kampen skulle gå hen og blive tæt i slutningen af 2. halvleg, var det måske TVS som skulle satse mest, hvis de skulle væk fra bunden, så tålmodighed var nøgleordet inden Skals spillerne gik ud på grønsværen.

Kampen var ikke andet end lige fløjtet op før bolden lå i målet, til de fleste begejstring var det hjemmepublikummet som kunne juble, over en noget uvant hjemmeholdsscoring på Skals stadion, og i sær så tidligt i kampen. Det var Mads Købke som via en forsvarsspiller fik overlistet TVS keeperen i målet.

Der gik ikke mange minutter inden hjemmepublikummet blev forkælet, da Skals over venstre siden kom til en halv chance, hvor dårligt forsvarsspil i TVS feltet gav en chance omkring straffesparkspletten til Kim Sommer som var lusket med frem i feltet var kommet i en noget uvant situation og i mens han var i gang med, at beslutte sig om hvordan han skulle juble og hvilket overskrifter og andre lovprisende ord der skulle skrives i kampreferatet, var bolden i mellem tiden røget hen til Bastian Terp som ved en gammel dags Tå-hyler kunne prikke bolden i nettet til 2-0 efter 10 minutter.

Resten af halvlegen bølgede spillet noget frem og tilbage, hvor TVS forsøgte sig med lange bolde, og Skals forsøgte sig med noget mere tålmodigt og til tider direkte spil uden det for alvor førte til noget for nogen af holdene.

En pause stilling på 2-0 gav træner Orla Krogh mulighed for at justere holdet og ændre skønhedspletterne så holdet var mere determineret til 2. halvleg, hvor sejren skule arbejdes i hus.

Starten på 2. halvleg lignede meget kampbilledet fra første halvleg. Vi skulle hen til det 16 minut før der igen var netmasker der blafrede, igen var det hjemmeholdet, denne gang på straffespark begået mod Mads Købke og eksekveret af selv samme person, efter godt forarbejde af ham selv, der kom først på en bold i dybden og fik prikket den uden om forsvarsspilleren, som senere måtte se sig nødsaget til at vælte Mads Købke og derfor ikke giver dommeren andre muligheder end at dømme straffe.

4-0 blev det også efter en god omstilling, hvor bolden endte hos Rasmus “BP” som kunne sende Søren Skjærris i dybden, der sendte bolden ind foran målet, hvor en fremstormende Mads Købke der med sit 3. mål i kampen ikke svigtede og gjorde det til slut resultatet 4-0.

En kamp, hvor Skals ikke spillet det bedste fodbold, men begge angriber fik scoret, og forsvaret spillede til 0 var det alligevel en ganske tilfreds træner der velfortjent kunne synge sejrssang i omklædningsrummet. Dog måtte der tilføjes endnu en mand til skadeslisten i det Kim Sommer måtte udgå i midten af første halvleg i noget der ligner en forstuvet ankel.

Med sejren er Skals kommet flere point væk fra stregen, og ligget pt. nummer 4. i puljen, hvor næste kamp er allerede på tirsdag i Galten der med samme pointtal som Skals har indtaget 3. pladsen.