Skals tabte sidste hjemmekamp mod Foulum

29. oktober 2018 kl. 08:44
Det hårdt prøvede hjemmepublikum fik ikke en sejr at lune sig på i det efterårskolde vejr

Mod Foulum var der flere kampe i kampen, Bjerringbros sejr om lørdagen betød at uanset udfaldet af kampen mod Foulum skulle Skals med stor sandsynlighed ned og hente point mod FC Silkeborg i den sidste kamp. Derudover hvis Skals skulle gå hen og tabe til Foulum skulle man sørge for at det ikke blev med mere end 3 mål.

Skals startede kampen i modvind, hvilket gav Foulum en fordel ift. deres spil, hvor de kommer buldrene med 200 km/t fra start og med vinden i ryggen havde de mulighed for at ligge et tungt pres. Skals havde svært ved at få bolden spillet rundt på den anden side af midten, hvilket resulterede i at Foulum kom i mange omstillinger, hvor de var i overtal. Flere gange var det også ved at gå galt for Skals FF'erne, men held og marginaler holdte Foulum væk.

Efter 20 minutter gik den så ikke længere, endnu en omstilling endte med at Skals defensiven var i undertal og Foulum fik muligheden for skud som Henrik Kappelborg i målet kun kunne halvklare og desværre faldt riposten ud til en Foulum spiller der nemt kunne trille bolden i mål.

Dette burde have vækket Skals holdet, men ovenpå målet kom der som sådan ikke en reaktion, kampbilledet var det samme og Skals kæmpede med næb og klør for at holde fast. Der var dog muligheder på dødbolde, hvor Christian Holmgren var tæt på men måtte se sit forsøg reddet på stregen. Søren Skjærris havde også en mulighed efter et indlæg hvor deres Foulum målmanden så skidt ud.

Efter 40 minutter kunne Foulum juble igen, da de på straffe scorede til 2-0 efter en situation hvor Skals forsvaret igen var i undertal.

Stillingen holdte til pausen, hvor der blev justeret lidt ting og Skals fik vinden i ryggen og mulighed for at komme lidt frem i opgøret, men samtidig passe på ikke at åbne for det 3. mål.

Det var også et Foulum mandskab der havde trukket sig lidt længere tilbage og ventede på omstillinger, som det fik et par stykker af, men uden nogen nævneværdig karakter.

I perioden havde Skals flere gode forsøg efter dødbolde, hvor Kim Sommer kom til to muligheder, der dog ikke gav pote. Men efter 57 minutter, var det Skals holdet til at juble og samtidig bringe mere spændning tilbage i opgøret. Det var Kasper Kurdahl der gav de bundfrosne tilskuere noget at varme sig på med en sand perle efter en dødbold der endte uden for feltet, hvor Kasper Kurdahl med en flugter der kan henlede tankerne til 2002 finalen i Champions League, hvor Zidane flugtede bolden i nettet.

Dette betød at Skals kunne jagte en udligning uden at tænkte for meget over riskiko da Foulum så skule op og score to for at være bedst i det indbyrdes regnskab. Desværre for Skals kom den scoring efter en lille times tid, hvor det så var Foulum til at eksekvere en god omstilling med et flot mål som afslutning.

Det betød nu at Skals måtte sadle om igen og have en defensivt udgangspunkt igen, hvilket dog ikke gav mangel på chancer, hvor Mikkel Boi var tæt på og Foulum var tæt på et selvmål.

Foulum fik i perioden et par chancer men Skals defensiven stod godt i mod. Med godt og vel et kvarter tilbage blev Skals reduceret til 10 mand, Da Atjanthan Manohararajah blev præsenteret for det røde kort, i en overfortolkning af dommeren, da dommeren føler Atjanthan løber ind i ham, da han skal til at lægge et pres.

Kort før tid kunne Skals ånde lettet op da Kasper Kurdahl for 2 gang fik sat en veltimet flugter ind bag Foulum målmanden, ikke på samme niveau som det første mål, men det skal ikke tage noget fra det flotte mål.

Dermed endte kampen 3-2 hvilket betyder at Skals skal have 3 point mod FC Silkeborg i den sidste kamp for at blive i serie 2 og samtidig være afhængig af at Foulum tager point fra Bjerringbro.