Skals tabte afgørende Playoff mod Alhedens

19. november 2019 kl. 09:33
Alhedens vandt en chancefattig kamp 1-0 og Skals tager en tørn mere i serie 3 efter nytår

Lørdag eftermiddag var Skals taget til Frederiks, hvor Alhedens ventede i et rent gyser opgør om en plads i serie 2. Det blev hurtigt klart, at kampen ikke vil blive vundet på det spillemæssige, men ren rå fight, da underlaget ikke var til mere, samt silende regn op til opgøret. Man kan undre sig over at nogle får kunstgræsbaner, men ikke ynder at bruge dem, hvor andre der ikke har mulighederne for at få en bane, men virkelig gerne vil bruge en.

Det var tydeligt fra kampens start, at Alhedens vil forsøge at skræmme Skals holdet, men højt pres og det gav pote. I startede havde Skals problemer med clearingerne, dog var det ikke på grund af presset, men mere pga. underlaget der gav problemer.

Efter to minutter fik Alhedens scoret efter et hjørnespark, hvor bolden endte i noget af et pinball spil, hvor kuglen til sidst endte ved en Alhedensspiller der kunne skovle bolden ind over stregen. Det var noget af en kold klud, men dog ændrede det ikke noget for Skals’ gameplan, da det stadig var tidligt i kampen.

Efter scoringen havde Alhedens en lille periode, hvor de pressede på, men luften gik af ballonen, og Skals arbejdede sig ind i kampen. Efter 18 minutters spil, leverede Skals et af kampens flotteste angreb, muligvis det flotteste på Alhedens stadion i år. Da Mikkel Boi og Christian Holmgren kombinerede sig igennem højre side, hvor bolden blev vippet ind til Simon Hermann på Laudrupsk’ maner. Uheldigvis fik målmanden ramt bolden og bolden blev reddet på stregen.

Efter 30 minutter blev Alhedens reduceret til 10 mand. Deres hårde spil havde ligget sig på kanten igennem kampen sendte en spiller ud i 10 minutter efter Simon Hermann tørrede røv i to af de hvide. Uheldigvis blev Bastian Terp præsenterede for et tynd gult kort minuttet efter. Men dommeren følte sig presset ovenpå udvisningen før, og så var begge hold 10 mand.

Kampen bølgede frem og tilbage ind til pausen, hvor Alhedens kunne gå til pause på baggrund af deres første 10 minutter, hvor Nicklas Kristensen havde en redning der forhindrede en scoring til 2-0. Skals skulle fra 2. halvlegs start ud og jagte en scoring, hvor der stadig skulle holdes liv i kampen defensivt.

Alhedens havde fra 2. halvlegs start trukket sig lidt tilbage og ventede på kontraer, dem fik de et par stykker af, men forsvaret stod godt i mod og det blev aldrig helt farligt.

Skals kom tættere på målet, men Alhedens havde i deres sæson igennem været vandt til at stå langt tilbage så det var noget der passede deres spillestil godt, og de kunne få lov at tackle igennem, både lovligt og ulovligt. Desværre for Skals blev et par af frisparkene overset og symptomatisk for kampen, manglede Skals de afgørende kendelser og marginaler. Tættest var Skals efter en dødbold, hvor der var en løs bold i feltet, men flere Alhedens spillere kastede sig ned i blokader og ind ville bolden ikke.

Desværre rakte en god sæson ikke til oprykning, som ellers var fortjent. Alhedes redder livet i serie 2 en sæson mere og Skals har en sæson mere i serie 3, hvor arbejdet skal føres videre.