Skals slog topholdet fra Nørager/Rørbæk

image Mikkel Boi spillede en god kamp og krydrede sin indsats med et mål, hvorefter holdkammeraterne valgte ham som dagens mand
06. maj 2019 kl. 10:29
Skals bragte fornyet spænding ind i oprykningskampen med en sejr over førerholdet fra Nørager/Rørbæk

Der var på mange måder lagt op til et spændende og interessant opgør mod Nørager/Rørbæk, den spændende del stod i det sportslige aspekt, hvor det var nummer 1 og 2 der tørnede sammen på Skals stadion i en direkte duel, hvor Skals umiddelbart havde mest at miste. Det interessante aspekt var, hvorledes vejrede ville arte sig under kampen, og om det ville, eller snarere hvilken effekt det ville få på kampen.

Skals startede opgøret bedst. men allerede efter 1 minuts spil fik Skals en streg i regning, efter Mads Købke måtte udgå efter en skade i anklen. Ind kom Kasper Madsen og midtbanen blev sadlet om. Kort efter var Skals tæt på at score, da Christian Holmgren fandt Simon Hermann, der udfordrede sin direkte modstander og kom frem til en skud mulighed som målmanden måtte halvklare. Mads Thomsen var hurtigst over returen og sendte kuglen i nettet, desværre var Morten Thomsen sneget sig ind i en offside position og målet blev korrekt underkendt.

Efter 5 minutter måtte indskiftede Kasper Madsen så udgå med en skade, heldigvis for Skals var Mads Købke blevet tapet op og var klar til at komme ind igen, og der skulle ikke gå lang tid før der var gevinst. Christian Holmgren vandt sin luftduel, hvor Kim Sommer var hurtigt over 2. bolden, som kunne spille bolden videre til en fremadstormene Mikkel Boi, der med en ingeniør aflevering fandt Mads Købke der koldt og kynisk sparkede bolden op i nettabet, ved nærmeste stolpe, uden chance for NRIF målmanden.

Skals blev efter scoringen ved med at holde kadence, der blev spillet fodbold, der blev løbet, og der blev kæmpet om hver eneste centimeter. Skals havde i flere perioder held med deres presspil, som satte NRIF'erne under pres. Midt i halvlegen kom der så nedbør fra oven, i form af hvidt som man normaltvist ikke forbinder med en fodboldkamp i maj måned og temperatuen dalede et par grader. Hvilket gjorde bolden enorm glat, men samtidig underlaget når man spillede bolden langs jorden langsom. Skals fik sig fint omstillet uden nogen større betydning for deres spil.

Efter 30 minutter, fik NRIF tilkendt et straffespark, der med grønne øjne var en smule hårdt dømt. Men ikke desto mindre dømt og omsat til mål. I modsætning til tidligere, fortsatte Skals takterne fra minutter inden målet og lod sig ikke slå ud. Hvilket også medførte til flere rigtig fine passager, hvor bolden kørte rundt mellem Skals spillernes fødder.

Meget kort inden pause fløjt, kunne Skals så juble igen. Endnu en gang lykkedes det Skals centrale midtbane, Christian Holmgren og Kim Sommer at holde fast i bolden under svære forudsætninger og bolden blev fordelt ud til Kasper Kurdahl der med et millimeter præcist indlæg fandt Mikkel Boi ved bagstolpen der kom flyvende og sikkert heade bolden i mål til en pause føring på 2-1

Skals snakkede i pausen om at man skulle ud og jagte flere mål, da NRIF der inden dagens kamp havde scoret et hav af mål og var farlige på flere forskellige steder på banen. Så rummene skulle stadig lukkes ned og presspillet fortsatte i det omfang det kunne lade sig gøre.

Da holdene gik på banen til 2. halvlegs start var det næsten fodboldumulige vilkår spillerne mødte, en kraftig byge med hagl skyllede ind over banen og gjorde det næsten umuligt at se sine medspillere. Hvilket gjorde at kampen i minutterne haglbygerne stod ind over stadion blev lidt mere fight end fodbold, her var Skals også bedst på dagen, da flere dueller om bolden kom ud på Skals fødder.

Efter 60 minutter kunne Skals juble igen. Et indlæg fra Kasper Bertelsen endte for fødderne af Morten Thomsen der mellem venner og fjender kunne omsætte muligheden til mål og dermed øge til 3-1. Til stor glæde for Skals truppen, da man efter 2. halvlegsstart havde siddet ganske stærkt på kampen. Målet fra Thomsen gav dog anledning til ren målfest.

Inden Skals havde fået armene ned efter scoring var det NRIFs tur til at juble, efter et indlæg var de først på bolden og tæt under mål omsætte chancen til mål og reducere til 3-2. Dette holde da ikke lang tid da Morten kunne heade Mads Købke fri der med sin speed og målnæse frækt kunne chippe bolden over NRIF målmanden der var på vej ud af målet. Dermed kunne målfarlige Mads doble sin måltotal i kampen til 2 mål. Både Mads Thomsen og Mads Købke var enormt farlige for NRIF forsvaret og gav ikke meget tid til forsvarene.

Efter 73 minutter blev en hårdarbejdende Simon Hermann skiftet ud og ind Kom Theis Hamrum, Theis der kom ind med ny energi gav Skals truppen et lille overtag efter en kort periode, hvor NRIF i var kommet godt med og fik lagt et pres på Skals. Theis fik presset og dermed presset sine holdkammerater i pres, hvilket medførte at NRIF spil blev slået i stykker, da Skals kom bedre frem på banen.

Efter 78 minutter blev NRIF reduceret til 10 mand da Morten Thomsen efter et glimrende soloridt op af højresiden endte med at blive savet midt over. Med en mand i overtal fik Skals mere plads på banen og kunne tage tempoet ud af kampen.

Efter at have siddet og samlet kræfter i 10 minutter kom Simon Hermann ind igen. Dette var skarpt set af trænerteamet da allerede efter et minut på banen kunne kunne Simon Hermann sparke Skals på 5-2 efter en fin omstilling, da Theis Hamrum kom over en retur og kunne med en gudeaflevering til Simon Hermann der sprintede fra alt og alle med bolden og satte den sidste forsvarsspiller på en Simon Hermann finte sikker eksekvere og bringe Skals på sejrskurs.

Der var stor glæde og tilfreds med sejren over NRIF. Skals havde over 90 minutter spillet en god kamp med aggressivt pres og mange sammenhængende afleveringer for første gang i sæsonen samtidig med at man havde lukket forspringet til netop NRIF ned til 2 point. NRIF fik samtidig sæsonens første nederlag.

Mikkel Boi blev efter kampen applauderede med titlen som man of the match og med titlen fulgte et par strømper strømper sponseret af Bjørn Borg i samarbejde med Kasper Kurdahl.

Skals kan nu fejre weekenden inden Skals allerede tirsdag er på spil igen.

Denne gang gæster Bjerringbro Skals stadion i DBU pokalen. Netop Bjerringbro spillede Skals mod i sidste sæson i serie 2, hvor begge hold måtte ned i serie 3 efter en god slutspurt af Foulum.

Skals tabte hjemme i Skals med 3-2 selvom man havde spillet en kamp, med et udfald på 15 minutter gjorde at Bjerringbro kunne trække sig sejsrigt ud af kampen.

I Bjerringbro vandt Skals 3-1 efter en fremragende indsats og var dermed bedst indbyrdes i forhold til nedrykningskampen, men nederlag mod Foulum og FC Silkeborg var ikke nok til at forblive i serie 2.

Bjerringbro er lige som Skal med i toppen af deres serie med 3 sejre ud af 4 mulige og ligner bestemt også en seriøst kandidat til hurtig tilbagevenden til serie 2.

Det bliver uden tvivl et spændende opgør mellem to mandskaber der efterhånden kender hinanden godt og ikke har haft den store mulighed for at "spejde" hinanden op til dagens opgør. Begge hold vil gerne videre og have de sjove kampe - og så er DBU pokalen den hurtigste vej til Europa, hvis man vel og mærke går hele vejen.

Kampen spilles på Skals stadion kl 19:00 og mon ikke der bliver tændt op i grillen igen.