Skals og Galten delte for 2. gang på 4 dage.

23. september 2017 kl. 20:49
Begge hold har i ugens løb haft muligheden for at stikke af og komme i ingenmandsland, men 2 uafgjorte kampe giver status quo

Til lørdagens opgør var det nu Galtens tur til at komme til Skals efter, at Skals i midtugen havde været en “smut tur” forbi Galten i et opgør der som bekendt endte 1-1. Til forskel fra opgøret i Galten var der sket lidt ændringer i truppen som Orla Krogh havde udtaget, da både Mads Købke og Anders Jørgensen havde meldt afbud. Udover dem var Kasper Bertelsen, Kandeepan Arumugasamy, Rasmus Frank og Kim Sommer ude med skader. Kommer der flere skader så er det lige før Kasper Madsen må trække i den grønne trøje, selvom samme Kasper Madsen stod og trippede ved sidelinjen til dagens kamp, dog iklædt civilt.

Skals kommer ud til første halvleg lidt på hælene og et skridt bag efter Galten spillerne. halvlegens første store chance tilfalder også Galten, der efter et frispark i venstre side på kanten af feltet, ender med et skud på overliggeren. Efter den chance vågnede Skals spillerne lidt op og kom bedre i med i halvlegen.

Midtvejs i første halvleg kunne Skals være kommet i overtal da en Galten spiller løber Nicklas Kristensen i målet ned, efter bolden var i hænderne, dommeren vælger at give en henstilling, hvilket medførte en mindre ærgrelse, at sådan en hendeselse ikke giver gult.

Kort efter er Skals tæt på at score, efter et frispark 15 meter inde på Galtens halvdel bliver sendt ind i boksen, hvor de ellers relativt store Galten spillere dækkede Skals spillerne op, havde svært ved at sparke bolden væk, bolden ender hos Marcello Cilea, som sparker på mål, hvor Nichlas Jacobsen er lige ved at komme frem til bolden, men det bliver sparket væk lige for næsen af ham

Der gik ikke lang tid før Skals igen truede Galten målet. Denne gang stjæler Marcello Cilea bolden og for vendt spillet ind mod midten for Bastian Borup Terp har fundet sig en fri position, han spiller Nicolai Skaarup i dybden som med en kniv spark fladt indlæg er lige ved at finde Nichals Jacobsen som igen måtte se en Galten forsvarer sparke bolden væk for næsen af ham. Nicolai Skaarup som havde sin første start i mere en 2 år efter at have været ude med en knæskade, gjorde en rigtig god figur oppe foran.

Selvsamme Nicolai Skaarup var på “eventyr” igen da han stjæler en løs bold på midten af Galtens banehalvdel, efter Mikkel Boi havde presset Galten forsvarerne til at spille bolden bagud. Men Skaarup må se sit skud blive afværget af Galten målmanden.

Efter en halv times spil er Galten på besøg i Skals defensiven og er tæt på at komme til er stor chance, der dog går forbi Nicklas Kristensens mål. En situation for Skals spillerne appellerer for offside men linjevogterens flag bliver nede.

Galten er kort efter på besøg igen efter et frispark, Skals dog får afværget efter lidt problemer inde i feltet, Skals spillerne havde virkelig sit at se til på dødbolde da Galten spillerne var stærke på dette punkt.

Kort før pausen har Skals 2 gode muligheder, Nicolai Skaarup snyder Galten forsvarets offiside fælde, men indlægget mangler en smule kvalitet og forsvaret afværger. Dog minuttet efter, forsøger Marcello Cilea sig fra distancen, skuddet bliver rettet af, og går i en blød bue ind mod Galten målmanden der med lidt besvær må give hjørnespark men ind ville bolden ikke og begge hold på til pause, lige som den står i tabellen, a point. i en god første halvleg, hvor Galten starter bedst, men Skals spiller bedst i slutningen af halvlegen.

Anden halvleg start som første halvleg sluttede. Skal komme bedst ud og Galten ser trætte ud og har mange lette boldtab. Mikkel Boi har et godt drive fra venstre kanten som han afslutter med en skud som målmanden tager sig fint af. Kort efter er Boi igen på skudhold og får afsluttet, igen måtte Mikkel Boi se Galten keeperen reddet sit forsøg.

Galten har også en god chance efter 53 minutters spil, et Skals angreb blev brudt med mange folk foran bolden og Galten kommer afsted i en omstilling, og er faktisk i en overtalt situation, heldigvis for Skals var BP på mærkerne og får via en tackling tacklet bolden ind på Galten angriberen, hvorefter bolden går ud til målspark.

Efter 70 minutter får hjemmeholdet noget at juble over, efter et par minutters åben slagudveksling bryder Bastian Borup Terp bolden i en hovedstødsduel, bolden ender hos Mikkel Boi som havde flere patroner tilbage i “geværet” han trykker af og bolden går i mål efter en Galten spiller for rettet bolden af.

Kort efter forsøger Galten at svare igen, et frispark på Skals’ banehalvdel ender inde i feltet, hvor Galten havde taget flere af deres høje folk med, og via 2-3 hovedstødsdueller ender bolden hos Nicklas Kristensen der mellem venner og fjender kommer højst og kan med stor autoritet plukke bolden ned.

Dette var startskuddet til et længere Galten pres, hvor de i flere minutter belejre Skals feltet, hvor Skals spillerne tager flere dårlige beslutninger og er dårlige til at holde i bolden. Galten er først tæt på via et hjørne med bolden bliver headet forbi, dette skulle have advaret Skals spillerne om at stå tættere i markeringerne, men 2 minutter efter var den gal igen. hvor Galten for udlignet, på et skud, hvor Nicklas Kristensen i målet er uden chance.

Skals begyndte at se trætte ud og Galten pressede på mod slutningen af kampen og jagtede de 3 point. Galten tror stadig på oprykning til serie 1 og de gik også mest efter sejren til sidst, hvor det til tider mindede om en kamp mellem Rocky Balboa og Ivan Drago.

Da stadion uret runder 92 minutter får Galten endnu en dødbolden på Skals’ banehalvdel, som bliver sent indover, og tidligere episoder i kampen hvor man ikke dækkede tæt nok op, havde ikke givet den fornødne advarsel til Skals holdet, da en Galten spiller helt umarkeret tæt inde under mål kunne heade bolden i mål til 2-1 til Galten og det lignede et nederlag til Skals spillerne.

Men selvom Galten gjorde alt hvad de kunne for at trække tiden, fik Skals endnu en muligheden, Denne gang var det Søren Skjærris som kunne svingede højrebenet og klinisk banke bolden i nettet og udligne til stor jubel for hjemmepublikummet og den tid Galten forsøgte at sinke spillet endte med at tage de 3 point fra dem og de to kampe mod Skals i denne uge må have slukket oprykningshåbet, da der nu er langt op til Viborg FF der lørdag eftermiddag slog Møldrup 5-0, Midterfeltet er dog stadig tæt efter at der stadig kun er 6 point fra nummer 3 og ned til stregen.

Skal næste kamp er hjemme mod SKS og en sejr mod dem vil sende dem lidt væk fra midterfeltet, men historisk set er det altid tætte kampe mod dem, og med skadessituationen lige PT må den medicinske stab arbejde på højtryk i den kommende uge.