Skals kom sejrigt ud af subtopopgør

09. september 2019 kl. 08:47
Sejren var kærkommen og særdeles vigtig og nu skal sejren følges op de næste par kampe

Skals tog lørdag første vigtige stik ud af de tre, da man hjemme besejrede Sønderup/Suldrup med 2-0 og hænger med i toppen.

Vejrudsigten havde ikke været prangende forud for kampen, men stik imod alle vejrmeldinger, endte vejret med at holde tørt bortset fra et par enkelte dråber, der hverken gjorde til eller fra. Selvom banen var en anelse tung, indbød den stadig til fodbold langs jorden, hvilket Skals også fandt ud af at var den eneste vej igennem Sønderup/Suldrup defensiven.

Skals var mest på bolden fra kampens start, hvor Sønderup/Suldrup var mere afventende og satsede på omstillinger og på at tvinge Skals til at spark langt, hvor deres store drenge nede bagved kunne cleare. Men Skals fik efter hånden som kampen skred frem fundet melodien - også fra de sidste kampe, hvor man evnede at holde bolden langs jorden og spille med bevægelse og tålmodighed.

Skals kom til flere lige ved og næsten chancer, der blev clearet efter indlæg, derudover var en utrolig stærk defensiv fra hjemmeholdets side med til at give lidt mere frihed til de offensive spillere.

Dog kunne begge hold gå til pause efter en fin og intenst 1. halvleg, hvor dommeren dømte fint og tillod begge hold at gå til hinanden og havde en glimrende finger på pulsen, hvor særligt Sønderup/Suldrup forsøgte at ligge pres på dommeren, hvilket han ikke lod sig rive med af.

Skals skulle ud og fortsætte efter pausen, så var det et spørgsmål om tid før bolden vil komme i mål. Og ganske rigtigt. Efter et fortrinligt opspil i små rum endte bolden hos Christian Holmgren der nåede at tage et træk uden om målmanden inden han blev nedlagt og korrekt blev der dømt straffe som Christian Holmgren selv omsatte til 1-0 og udbyggede sit forspring på topscorerlisten.

Målet til 2-0 kom 14 minutter senere. Mikkel Boi Pedersen, havde til dagens opgør taget konsekvensen af sit målløse efterår og købt nye sko, efter 65 minutter fik Skals endnu engang kombineret sig igennem og med muligheder for at spille til højre og venstre eller ligge den indover skød Mikkel Boi selv og uden chance for målmanden kunne han fejre sin scoring - netop efter et par kampe for Skals, hvor der har manglet skarphed i modstanderes felt var det befriende at se bolden gå i mål.

Skals havde flere gode forsøg mod kampens slutning, hvor bolden gik lige forbi, lige over eller ramte overliggeren. Men til trods var det et tilfredst mandskab der kunne synge sejrssang efter kampen

Kampens spiller blev Bastian Borup Terp der med en utrættelig indsats på midten fortjent kunne blive hædret for sine mange kampe efterhånden med højt niveau. Han kan nu se frem til at modtage et gavekort fra Malerfirmaet Michael Navntoft til Viborg city

Næste kamp er på lørdag, hvor endnu et lokalopgør venter, når Møldrup ligger græs til, hvor en sejr kan sende Skals et godt skridt væk fra bundstriden