image En tydelig glad Christian Holmgren der for 2. gang i sæsonen hædres for sin fortrinelige kamp.
01. juni 2019 kl. 14:35
Der lå to svære kampe for Skals og ventede men kravet var 6 point, hvis man ville spille med om oprykning.

Skals fik 2 sejre på 3 dage og dermed 6 point mod de to bundhold i rækken.

Onsdag aften inden helligdagen var Skals draget mod Farsø, hvor bundproppen, Farsø/Ullits ventede. Netop Farsø ligger solidt plantet i bunden, med kun et point for 9 kampe inden onsdagen møde mod Skals. For Skals’ side var det også planen at den point total skulle være det samme efter 10. spillerunde.

I første møde var Farsø udeblevet, da holdet ikke kunne stille hold og Skals var derfor foræret de 3 point. Desværre kun med en tremåls sejr, det kan få betydning senere, da Skals’ rivaler har alle slået Farsø/Ullits stort.

Der var derfor et pres på Skals truppen da dommeren fløjtede kampen op. Da Skals som bekendt kom til kampen efter at have smidt to point mod Aars i sidste runde. Derfor havde træner Henrik Jessen sendt sine tropper til angreb, dog med forbehold for FUIKs omstillingsspil, hvor et par hurtige spillere ikke skulle have meget plads.

Skals kom også godt fra start da Simon Hermann sparkede Skals i front efter 13 minutters spil, i de forgangne 2 kampe havde Simon Hermann leveret to assists og 3. mål i de sidste 5 kampe. Så det er på mange måder en målskabende kantspiller Skals har rådighed over for tiden.

Oplægget til Simons Hermanns mål kom fra den anden kant Mikkel Boi Pedersen. Netop Mikkel Boi kom frem til mange gode muligheder i kampens første halve time, hvor hans største chance blev sendt over mål. Efter 31 minutter kommer forløsningen for Skals med en tomåls føring da Kasper Bertelsen på højre back intelligent og milimeterpræcist aflevering fandt Mikkel Boi der sikkert kunne eksekvere.

Efter 2-0 scoring faldt Skals lidt i kandance, og der blev ikke investeret nok, dette gjaldt både offensivt og defensivt. Dette betød at FUIK kom bedre med i kampen og kort før halvleg kom reduceringen så da en dødbold blev omsat.

Det var på mange måder en rigtig fin præstation, men der manglede 10 procent og koncentration før trænerteamet kunne være helt tilfredse - Der blev appelleret til viljen, gejsten og koncentrationen og noget af det Henrik Jessen sagde var blevet hørt da kort efter pausen kunne Skals juble over den 3. scoring.

Det var Mads Købke der sendte et missil afsted for 30 meteren der uden chancen for FUIK målmanden i buret og Købke med sin 5. scoring i 4 kampe. Målet gav også anledning til stormløb, og de næste minutter væltede målene ind.  Mikkel Boi Pedersen scorede sit 2. mål i kampen da han oversprinterede FUIK forsvaret efter Mads Købke havde forlænget bolden, og sikker omsatte friløberen til 4-1. Der var ikke mange der troede Mikkel Boi Pedersen kunne oversprinte et helt forsvar, men en uge i Spanien kan gøre godt for nogle.

Med 25 minutter igen gjorde Christian Holmgren det til 5-1, Netop Christian Holmgren har haft en god sæson, hvad angår målformen. Hvilket har været et stort problem at Skals scorede for få mål og det var få personer der scorede har i denne sæson været omvendt og mål og assist kommer fra flere fødder.

Efter et par målløse uger siden Hersom/Bjerregrav kampen kom Morten Thomsen også på tavlen med målet til 6-1 inden Marcello Cilea slukkede med sin første sæsonscoring til 1-7

Kampens spiller blev Christian Holmgren der kan se frem til at komme hjem of forkæle kæresten med et gavekort til Viborg sponseret af Malermester Michael Navntoft.

Men der var ikke lang tid til at til at slappe af, da Skals truppen allerede fredag skulle møde Løgstør der også kæmper med for at undgå nedrykning. Løgstør fik en livline da de slog Hersom/Bjerregrav torsdag aften og dermed fik Skals et forspring på fire point til 3. pladsen, inden netop Hersom/Bjerregrav og Skals krydser klinger i næste uge.

Men Skals’ spil og mange mål havde også en efftekt på Løgstør da de ikke turde spille mod Skals og få timer inden kampstart meldte afbud og dermed blev taberdømt 3-0. tre gode point til Skals truppen der med en sejr over Bjerregrav kan spille sig tæt på 2. pladsen og med lidt held kan 1. pladsen stadig nåes, men det overgjorde resultat mod Aars har gjort det en del sværere.