Skals fik 3 point i efterårspræmieren

11. august 2020 kl. 09:57
Skals skulle rejse sig efter Fjends Cup finalenederlaget til Stoholm, dette skulle ske mod NUGF

I den steghede sommervarme lagde Skals godt fra land, med at være i mest boldbesiddelse fra kampens start. Det var tydeligt at NUGF var kommet for at spille på omstillinger, en taktik de var gode til, men Skals forsvaret var godt organiseret og Skals forsvarede sig primært ved at være på bolden og flytte den så NUGF fik lov at løbe. Samtidig stod de tæt i kæderne så det var svært for Skals at finde rum mellem kæderne, så det var dybdeløb og backerne der skulle afsted.

Skals havde held flere gange til at komme til indlæg, men det var svært at blive farlige de første 20 minutter på indlæg, Dog en enkelt gang viste Skals skarphed og vilje og kom først på et indlæg fra Lasse Broberg, hvor Christian Holmgren, både var rap på fødderne og hurtig i opfattelsen og dermed kunne styre bolden i mål efter 7. minutters spil. Skals holdte stadig fast i bolden efter scoringen men NUGF begyndte at organisere sig bedre, uden for alvor at blive farlige. Dog efter 25 minutters spil skulle de have hjælp fra en tavs dommerfløjte på en klar offside der gav en friløber til NUGF der blev omsat til mål. Til stor frustration for Skals spillerne, der ellers følte de havde kampen, hvor de gerne vil have den.

Skals fortsatte ufortrødent efter scoringen, men udligningen gjorde at Skals forcerede mere i deres spil, hvilke gav nogle boldtab eller forkerte løsninger, hvor der skulle bruges kræfter på at generobre. Skals var da også tæt på i flere omgang at bringe sig foran, først ved Emil Steffensen og Christian Holmgren der fik en doubleafslutning inden Marcello Cilea måtte sig målmanden få en lang arm på et lob.

Dermed var det to hold der kunne gå til pause med 1-1 og lige som finalen kunne det godt ligne en kamp, hvor Skals igen havde svært ved at sparke den ind. Men Skals skulle bevare arbejdshandskerne på og holde gang i bolden og så være skarpe når chancen bød sig.

Kampbilledet lignede meget det man så i første halvleg, dog havde NUGF to store chancer på omstillinger, den ene blev sparket over og den anden fik Nicklas Kristensen i målet fanget i en mesterlig redning. Det var også tæt på for Skals et par gange men ubeslutsomhed gjorde at bolden ikke blev sparket i kassen.

Vi skulle hen til det 81 minut. Før Skals kunne juble, denne gang var det Lasse Broberg, der var i afslutterens rolle, da han header et indlæg fra Kasper Bertelsen i kassen fra kanten af feltet og over en målmand der var kommet en anelse for langt frem.

Det blev også til 3-1 da Marcello Cilea fik sparket bolden i mål efter grundigt forarbejde af Christian Holmgren inden Lasse Broberg fik sendt bolden videre til Marcello.

Skals fik startet efterårsturneringen med 3 point, det vigtigste, hvis man ser isoleret på kampen og de mål der var for kampen. Spillet og omgangen med bolden kan stadig forbedres og det skal der arbejdes med. Næste kamp er allerede fredag mod oprykningsfavoritterne fra Bjerringbro, der slog Ravnsbjerg/Løgstrup 8-0.