Skals et skridt tættere Europa

image Kampens spiller mod Bjerringbro blev helt fortjent Simon Stougaard, der spillede en fremragende 2. halvleg efter han blev skiftet ind.
09. maj 2019 kl. 10:07
Skals vandt opgøret mod Bjerringbro og kan nu se frem mod næste rundes opgør mod Ravnsbjerg/Løgstrup

Skals slog tirsdag aften Bjerringbro ud af Sydbank Pokalen med en 3-1 sejr. Bjerringbro stillede med et reservespækket hold, da de samtidig havde topopgør i deres egen turnering mod Randers Freja. Så det var i bund og grund kun formaliteter der skulle ordnes for at Skals kunne spille sig videre.

Skals var meget på bolden i 1. halvleg, og med et Bjerringbro mandskab der stod lavt og et Skals hold der ikke havde en særlig hurtig boldomgang, gjorde at det blev småt med chancer for Skals spillerne. Bjerringbro startede med medvinden og levede på kontraer, men et koncentreret forsvar med Baheerathan Arumugasamy, Victor Brøker, Mikkel Strandgaard og Oliver Petersen fik afvist de optræk til muligheder der var ved at dukke op. Derudover var Nicklas Kristensen ikke på meget arbejde denne aften.

Den største chance hidtil i halvlegen tilfaldt Kim Sommer efter Morten Thomsen fik sendte et indlæg ned for fødderne af Kim Sommer, som med et kort aftræk fik sendt en flugter mod fjerneste hjørne og kun en mirakel redning af målmanden holdte bolden ude af målet.

Efter en halvtimes spil kom Skals foran, efter at have hold bolden i egne rækker i gennem en længere periode, og holdte spillet i gang. Pludselige kom accelerationen, da Kim Sommer fandt Mikkel Boe der fra sin position på kanten var trukket ind i banen og fik kombineret sig igennem Bjerringbro forsvaret i samarbejde med nogle snævre bevægelser fik sendt kuglen indover til Simon Hermann der bare skulle sætte indersiden på bolden og dermed score fra 2. kamp i træk.

Selvom Skals var foran ved pausen var det ikke udpræget tilfredshed med kampens forløb, og der blev appeleret til at folk steppede op fra 2. halvlegs start.

Det var også et Skals hold der kom ud efter pausen med lidt mere blod på tanden, hvor samtidig Bjerringbro virkede til at være trætte og med vinden i mod sig kunne Skals ligge et bedre pres og vinde flere bolde på den sidste 1/3 af banen.

5 minutter efter pausen var det så Mikkel Boi der kunne nette for anden kamp i træk, da et kort hjørnespark blev taget af Bastian Borup Terp og Simon Hermann. De andre spilere i feltet havde trukket Bjerringbro ind i feltet hvilket efterlod Mikkel Boi helt fri på kanten af feltet. Som sikkert med en kynisk afslutning kunne sparke Skals på en 2 måls føring.

Kort efter var de så Bjerringbro der kunne juble, efter lidt ukoncentration  og passivitet kom frem til en friløber som Nicklas Kristensen i målet ikke kunne gøre noget ved og derved kom der liv i kampen igen.

Men det varede ikke længe før Cristian Holmgren kunne slukke lyset igen for Bjerringbro spillerne da han scorede til 3-1 efter bassist fra Theis Hamrum hans 2. assist i to kampe.

Kampens spiller blev Simon Stougaard der kom ind efter pausen, og fik udfordret Bjerringbros højre forsvarsside med vævre løb og god boldkontrol. Simon var også ved at krone sin indsats med en scoring men der manglede lidt rugbrød i benene til at kunne volde Bjerringbro målmanden problemer. Dog går rygtet på at Simons mor Dorthe Stougaard måtte efterlyse Claus Hansen - Simons far, da han han ikke var kommet hjem først på aften, da han hjalp med at grave Bjerringbroforsvarsspillerne op af hullet efter at være blevet kørt rundt af Simon.

Dermed har Skals fået en god optakt til lokalopgøret mod Borup på lørdag i Låstrup med en sejr over Nørager/Rørbæk og Bjerringbro.