Semifinalen blev endestationen i Fjends Cup

03. august 2017 kl. 22:47
Sparkær var snu, og skarpest i begge felter, og kan derfor glæde sig til finalen lørdag.

"Højt at flyve dybt at falde" en gammel dansk talemåde som passer godt på Skals holdets eventyr i Fjends cup. 3 indledende puljer som gav 7 point og en billet videre til semifinalen, hvor Sparkær ventede, hvor deres vej havde været lidt mere skrantet og med små bump.

En torsdag, hvor vejret havde været meget omskifteligt med både regn, sol og tørvejr, hvilket også gjorde sig gældende under kampen. Gav begge hold en hurtig bane med en bold som kom hurtigt i afleveringen og gav flere gange 50/50 dueller - dette var kampbilledet i dag.

Sparkær åbnede indlednings vist bedst og takket være Niklas Kristensen i Skals målet stod det stadig 0-0 efter 10 minutter, hvor han flere gange var oppe med pragt redninger for at holde de, i dagens anledning hvidblusede Skals spillere inde i kampen.

I de første 30 minutter virkede det som om at Sparkær ville det mere end Skalsspillerne, hvor der virkelig blev "strøget tændstikker" måske i bestræbelserne på at få et mål, og derefter leve efter omstillinger. Netop Sparkær og tilhængerne skulle få noget at juble over, et frispark på kanten af feltet blev sendt indover, hvor en Sparkær spiller får vristet sig fri af sin opdækning og problemfrit kunne heade Sparkær foran.

Det vækkede Skals spillerne og halvlegens sidste kvarter blev der skiftet gear, hvor chancerne begyndte at komme, først efter hjørnespark hvor både Kim Sommer og Christian Holmgren var millimeter på at komme på bolden, senere Mads Købke som måtte se sit skud blive taget helt nede ved stolpen.

Men så kom forløsningen, Mikkel Boi fik nettet for første gang som Skals spiller efter han på glimrende vis var først på 2. bolden, hvor Mads Købke måtte se sit skud blokeret, og sten sikkert kunne sætte bolden i kassen til 1-1 få minutter før pausen.

Det var ikke en helt tilfreds Orla Krogh som mødte spillerne ude ved sidelinjen i pausen og opildnede sine spiller til at præstere bedre hvis de skulle vinde denne kamp.

Fra 2. halvlegs start var det klart Skals som var dominerende i spillet og fik presset Sparkær tilbage på banen, men blev aldrig rigtig farlige på den sidste 1/3 af banen, hvor Sparkær var dygtige til at komme i vejen. Dog havde Christian Holmgren en glimrende mulighed, men måtte se sit træk blive for langt til at kunne gøre ret meget mere med bolden.

Men ofte går det som går i fodbold når man ikke får scoret på sine chancer så sker der et eller andet med det andet hold og så skal de have en enkelt chance og det var præcis det der skete. En omstilling endte med at Sparkær fik tilkendt et straffespark, om det var der eller ej kan man som Skals spiller være lidt uenig i, men vi ville næppe vinde en håndsoprækning - og Sparkær sparkede sig på 2-1.

Igen var Skals mod muren, dog blev der stadig forsøgt at spille tålmodigt da der stadig var 20 minutter tilbage og Skals pressede på, men det var svært at dirke Sparkær defensiven op.

Vi skulle helt hen i dommerens overtid, hvor Niklas Kristensen var oppe og sparke hjørnespark og mange mand i boksen, hvor Sparkær i 2 forsøg fik reddet bolden på stregen og symptomatisk med den silende regn, ville bolden bare ikke ind.

Så det blev Sparkær der trak det længste strå og kan glæde sig til finalen på Lørdag hvor Ravnsbjerg/Løgstrup venter, de to hold krydsede klinger i puljespillet, hvor RLIF vandt, så der er lagt op til revanche.

Skals skal igen møde Stoholm, hvor der også er en lille revanche til gode, hvor kampen i gruppespillet endte 1-1.

Kampen spilles på lørdag Kl 13 i Sparkær.