Sejr på Kirkebækvej

20. februar 2019 kl. 08:40
Viborg u19 Liga 1 holdet tog tirsdag i mod Skals FF, hvor en meget jævnbyrdig kamp endte i Skals' favør

En halvmørk bane og en vind på langs af banen havde sin indflydelse på kampen, hvor det var to hold, der tog kampen for, hvad det var, nemlig en træningskamp. Det var truppens anden træningskamp i preseason, hvor der fra trænernes side kun er fokus på eget hold og evner, frem for modstanderens. Hvilket også satte sit præg i 1. halvleg, hvor Skals stod med front i mod vinden.

Det var tydeligt fra kampens start, at truppen er ved at finde sin rolle og gøre sin position til en egen ud fra de forventninger der er til spillernes rolle på diverse situationer, hvor særligt Skals backsne var iøjnefaldende, med aggressivt forsvarsspil og dynamisk angrebsspil.

Kampen havde i de første 20 minutter svært ved at sætte sig, hvor begge hold spillede en form for total bold, hvor der kom mange mand med i de offensive løb. Det var også Skals der kunne bringe sig foran først, da bolden efter et godt opsat angreb endte i højreside hos Kasper Bertelsen der ved et millimeter præcist indlæg kunne finde Morten Thomsen der med et godt løb ind i feltet fandt et rum mellem de to midterforsvarer og kunne dirigerer bolden i mål med sit hovedstød.

Skals havde ikke ret meget spilopbyggende fra forsvaret af da Viborg gik høj op og i kraft af vinden kom der meget duelspil, hvor de ældre Skalsspillere havde lidt mere fysik og kraft i nærkampene mod de hurtige og vævre VFF spillere.

Det var samtidig 2 hold, der havde sit fokus på at komme over kanterne, hvilke gav et kæmpe rum centralt i banen, hvor en manglende midtercirkel også havde sine udfordringer da banen i ens bevidst hed blev væsentlig større og gav nogle placeringsvanskeligheder, dog uden større konsekvenser.

Det var dog VFF der kunne gå til pause med en 2-1 føring efter 2 scoringer i de døende minutter før pausen på to omstillinger, hvor Skals holdet  var i ubalance og to kyniske omstillinger endte med to scoringer.

Efter pausen fik Skals vinden et ryggen og fik lukket ned for det VFF gerne vil og samtidig kunne iscenesætte sit eget spil og det gav også to scoringer til de på dagen hvidblusede Skals spillere, Der bliver sat ind efter to omstillinger, hvor der er 3 touch på bolden før den er sparket i rosenburet. hvor først Christian Holmgren udlignede til 2-2 inden Mathias Torquati kunne sparke sejren hjem til Skals, der samtidig fik årets første sejr og en uhyre sjælden vintertræningskampsejr.

Der er ikke lang tid til at nyde sejren, da Gistrup på lørdag kommer på besøg i Skals(!) og spiller sæsonens 3. træningskamp.