Sejr over Rosendal

01. april 2019 kl. 08:56
Skals vandt sæsonpræmieren mod Rosendal med 3-2

I weekenden startede sæsonen i serie 3, hvor Skals hjemme vandt 3-2 over Rosendal, i en kamp der bølgede frem og tilbage, uden mange chancer til begge hold, men åben slagudveksling på banen.

Der var i dagene op til kampen arbejdet på højtryk for at gøre banen klar til den form for fodbold som Skals ynder at praktiserer. Selvom banen ikke var plan var der gjort, hvad man kunne for at komme så tæt på som muligt. Samtidig var der en vind på langs af banen som også spillede en lille rolle.

I kampens åbning var Skals bedst i medvinden, hvor Skals var mest boldbesiddende og fik skabt et par chancer, mest i øjnfaldende Mads Købke og Morten Thomsen der der kombinerede sig igennem Rosendal forsvaret, i en stil der henleder tanker til York og Cole i slut 90'erne, desværre blev Morten Thomsens skud blokerede og endte med et hjørnespark.

Efter 8. minutters spil, fik Skals tilkæmpet sig et frispark midt på banen, der med vinden i ryggen blev sendt ind i feltet fra Mathias Torguati der med millimeter præcision fandt Christian Holmgren der omsatte muligheden og kunne fejre sit første sæsonmål i 2019.

Glæden varede dog ikke længe inden der stod 1-1. Efter en halvskidt periode på et par minutter, hvor Skals holdet havde svært ved at få clearet ender det med et hjørnespark til Rosendal der sender deres arsenal af høje spillere op i feltet, hvor en relativ fri Rosendal spiller kan heade bolden ind ved bagerste stang.

Det gav et wake up call til Skals truppen og de efterfølgende minutter blev det Skals dominans igen. Noget af det der er fokus på i Skals truppen er afstanden mellem kæderne, netop det var en af årsagerne til Skals' føringsmål, hvor Mathias Torquati igen med en intelligent aflevering fandt en helt fri Mads Købke der med en resolut afslutning også stemplede ind i topscorer kampen.

Resten af halvlegen bølgede meget frem og tilbage, hvor det mest kontroversielle var en muligt straffespark til Rosendal, der dog med rette godt kan følge sig snydt.

Efter pausen var det en skyttegravskrig, hvor kampen om 2. boldene ville blive afgørende og med vinden i mod sig havde Skals svært ved, at få bolden ud, hvor de høje Rosendal spillere vandt de fleste bolde.

Desværre var det også efter en 2. bold af udligningen blev sat ind , efter et frispark ovre fra Skals venstre side endte med en løs bolden uden for feltet, hvor en Rosendal spiller muligvis scorede karrierens bedste mål. Til stor ærgrelse - Men heldigvis ikke opgivelse for Skals spillerne.

Efter udligningen virkede det som om at Rosendal var tilfredse med det ene point, der blev i hvertfald mere plads rundt omkring på banen til Skals spillerne. Der også fik sat flere gode angreb op. Men man skulle hen til 13 minutter før tid, før Skals igen kunne juble. Da Theis Rasmussen kunne sende Skals fansene i din 7. himmel, hvor han var hurtigst på riposten og kunne sende læderet i buret og juble sin første scoring (ifølge rygte børsen hans første i karrieren på seniorplan)

Der var lagt op til et større pres mod Skals målet de sidste 10 minutter udeblev, mest af alt fordi Skals defensiven stod god i mod anført af Baheerathan Arumugasamy og resten af forsvaret der var stærke i duellerne og fik skilt sig godt af med bolden.

Den største chance tilfaldt Mads Købke i slutminutter efter en lang bold frem fra Victor Brøker som Kim Sommer fik styret ned for fødderne af Mads Købke der med Ruud van Nistelrooyske træk kom vri i felten men måtte se sit forsøg gå over mål.

En vigtig sejr i præmieren mod en af de andre formodedet tophold kunne give lidt ro på arbejdsgangen i Skals, der på fredag drager mod Aars og møder et af de andre hold der på forhånd spået en plads i topstriden, hvor der endnu en gang skal jagtens 3 point.