Sejr i Bjerringbro

22. oktober 2018 kl. 08:23
Skals skulle bruge 3 point for at holde liv i drømmen om serie to i 2019

Der er ikke noget at sige til hvis Orla Krogh havde fået lidt grå hår i løbet af ugen, Kim Antonsens røde kort i Alhedens holder ham ude i de to vigtige kampe, Simon Hermann blev skadet til mandags træningen og Mads Købke kunne ikke få fri fra arbejde. Så umiddelbart ville det være en amputeret trup der rejste til Bjerringbro søndag middag for at spille overlevelsesgyser. Heldigvis kunne Mads Holmgren melde sig klar og gøre comeback efter længere tids fravær. i øvrigt et sted hvor han sidst var en dirkete faktor til at Skals kunne hente 3 point med 2 redninger på stregen. Dermed fuldente han truppen til 14 mand.

Op til kampen var der også en del forvirring, da der på DBU appen stod kunstgræs, hvilket ville være ærgreligt da Skals ikke har nogen mulighed for at træne på det underlag op til sådan en vigtig kamp - men på oversigten stod der bane 1. Så det var kun kort før kampstart at spillerne blev klar over hvilken underlag der skulle spilles på. Ydermere havde Bjerringbro givet Skals de mest jammerlige bolde at varme op med. Men der søndag eftermiddag kunne Skals have varmet op med en badebold og stadig vundet.

Skals starter kampen i medvind og får lagt et mindre pres - Bjerringbro er gode på omstillinger, hvilket Skals var beredte på og dermed sørgede for hele tiden at være i overtal i defensiven. Selvom indledning var bedst var det dog Bjerringbro der kunne komme foran efter 6 minutter, en mareridts start på så vigtig en kamp, men det kom efter en sekvens med flere dårlige beslutninger og tabte 2. bolde og dårlige clearinger, hvorefter bolden ender hos en Bjerringbro spiller bagerst i feltet og kan sparke bolden forbi en chanceløs Henrik Kappelborg.

Skals forsatte ufortrødent efter scoringen og lagde et endnu større pres. og havde muligheder til mål ved Kasper Kurdahl der spillede venstrekant i dagens anledning og havde nogle gode 1 mod 1 situationer, og der var en del indlæg som blev farlige. efter 21 minutter kom forløsningen efter at Skals havde presset Bjerringbro ud i venstre side tæt på deres baglinje i et flot koordineret presspil sendte Bjerringbroforsvaren en clearing afsted op i banen, som Kasper Bertelsen vandt og sendte sin afleveringen videre til Mikkel Boi der viste sin klasse ved at flugte bolden op i korteste hjørne uden chance for Bjerringbro målmanden og dermed bragte balance i regnskabet.

Der er heller ikke noget at sige til, hvis Kasper Bertelsen er skyld i et mareridts tilfælde hos spillerne i Bjerringsbros venstre angrebsside da der blev lukket helt ned.

Efter følgende havde Christian Holmgren en chance hvor han var ved at komme forbi Bjerringbro forsvaret men manglede den sidste meter for at komme afgørende fri. Simon Stougaard der i dagens anledning spillede højre kant havde også et behjertet forsøg, men der manglede lige den sidste rugbrødsmad eller portion af Dortes kødgryde for at sparke den forbi Bjerringbro målmanden. Simon Stougaard er et produkt af et veludført talentarbejde i Skals/SUB88 hvor et veludført planlagt talentprogram viser den styrke der ligger i området, hvis talenterne har viljen til at give hvad der skal oftes og over de næste 2 år skulle der gerne ses et endnu større afkast - og tænk sig hvad en kunstgræs bane vil kunne gøre af underværker.

1-1 holdte halvlegen ud og lagde op til spændende 45 minutter minutter efter pausen.

Skals kom fint ud til 2. halvleg og fortsatte takterne fra de første 45 minutter. Med Bastian Terp og Mikkel Beck til at ligge i motorrummet og vinde slaget om midtbanen. Sidst nævnte kom også i vejen for et opspil og endte med at blive offer for en grim tackling der sendte en Bjerringbro spiller ud og puste i 10 minutter.

1 mand i overtal har Skals gode erfaringer med, og sædvanen tro gav dette også et afkast. Selvom bold omgangen var en anelse sløv endte bolden hos Kasper Bertelsen der kunne sende bolden indover mod Christian Holmgren der blev revet om kuld og dermed korrekt dømt straffe af dommeren der i øvrigt dømte en glimrende kamp med fin dialog - men der har Michael Svendsen bare klasse og med en fin dommertro virkelig dannede rammen om en god fodboldkamp.

Det blev også til 3-1 da Mikkel Boi fik sendt Simon Stougaard i dybden og med et træk ind i banen kunne sparke i modsatte side som Kim Sommer havde fortalt ham i pausen og dermed kunne omsætte chancen til mål - rygtet vil vide at Simon Stougaard nu har scoret lige så mange mål som Kandeepan Arumugasamy de seneste 3-4 år.

Efter 67 minutter var de så Skals tur til at komme i undertal da Baheerathan Arumugasamy blev præsenteret for det gule og dermed måtte ud og puste i 10 minutter. hvilket gav anledning til et stort Bjerringbro pres. Men en defensiv orkestreret af Henrik Kappelborg og Kim Sommer sørgede for at Bjerringbro aldrig blev farlige.

Resultatet holdte kampen ud og dermed kunne Skals kravle over stregen dog er det ikke slet endnu da kampen på søndag mod Foulum også skal vindes.