God disciplin og tålmodighed var grundstenene i Skals sejr over Hornbæk

20. april 2018 kl. 10:43
Skals er inde i en god periode - hvor arbejdsindsats kommer før afslapning.

Der var lagt op til, at Skals kunne spille i toppen af puljen hjemme mod Hornbæk, hvor en sejr ville sende Skals op på 1. pladsen, noget der efter den første kamp mod Foulum umiddelbart virkede langt væk – men ikke desto mindre var puljens andre kamp forløbet så Skals havde muligheden for at spille sig helt til tops.

Forud for kampen mod Hornbæk var spillet 2 kampe, der havde givet 6 point – samt en målscore på 4-1, hvilket er sjældent set i Skals regi og ovenpå en vinteropstart, hvor holdet havde en målscore på 22-5 var der på forhånd ikke turde håbe på at det defensiven ville være så stærk når vi nåede april måned.

Under opvarmningen til kampen gik Mads Holmgren i stykker, og Kasper Kurdahl indgik i startopstillingen og gjorde det til UG ude på venstrebacken, hvor der ikke blev lukket meget igennem og sammen med resten af Skals forsvaret spillet kynisk og primitivt på en bane der ikke indbød til det flotte kombinationsspil.

Skals startede kampen bedst og var mest på bolden. Hornbæk havde sporadiske angreb, men blev stoppet i tide, hvorpå Skals kunne køre modsat. Skals havde et par afslutninger på mål i 1. halvleg, som ikke rigtig voldte Hornbæk målmanden problemer.

Christian Holmgren, Simon Hermann og Nichlas Jacobsen havde godt styr på midtbanen, og vandt mange dueller og gav forsvaret ro til at koncentrere sig om Hornbæks to forreste som ikke kom frem til noget nævneværdigt.

Omkring midt i halvlegen, mistede Skals taget en smule, hvor Hornbæk kom bedre med, hvor Dødbolde var deres primære våben, hvor de havde en spiller der kunne sparke knivskarpe indlæg.

Det var dog Skals der kom foran, og symptomatisk med de andre kampe, hvor Skals er kommet foran har det givet point. Det var Frontspidsen Marcello Cilea der arbejde godt i dybden og fik spillet bolden tilbage til Mikkel Boi, Der med godt overblik og god teknik fik lagt bolden indover til Christian Holmgren der kom først på bolden og med lodder og trisser fik bolden i mål – og dermed bragt sig alene i front på topscorerlisten.

Stillingen holdt ikke længe da Hornbæk via to dødbolde – det første kunne være tvivlsomt, men kampens dommer Jan Dahl der holdte højt niveau hele vejen igennem, mente at der var frispark, dog fik Skals afvist, men desværre blev bolden sendt til hjørnespark, hvorefter en Hornbæk spiller kunne stige til vejrs og heade bolden ind.

Begge hold kunne dermed gå til pause med 1-1 måske i og for sig ikke noget man kunne gøre meget i mod, da der havde været småt med store chancer i begge ender. Skals gav håndslag på at holde disciplinen og tålmodigheden og fortsætte den gode arbejdsindsats, så skulle sejren nok komme.

Hornbæk kom bedst ud fra pausen og sad på det meste af begivenhederne uden rigtig at blive farlige, Baheerathan Arumugasamy og Kim Sommer i midterforsvaret stod godt i mod, og Kasper Bertelsen lukkede godt af i højre siden.

I takt med temperaturen faldt og blev køligere dukkede Mads Købke op efter godt opspil startende fra Kasper Bertelsen der slog en bold op på Mads Købke der fik bolden ud til Søren Skjærris der afleverede til Nichlas Jacobsen tilbage i banen, der med en ingeniør aflevering fandt en fri og brandvarm Mads Købke der med sin første afslutning inde i feltet i forårssæsonen kunne sparke Skals foran 2-1 men hans efternavn er også Brandt.

Hornbæk lagde et større pres mod Skals målet, men blev aldrig rigtige farlige, da Skals forsvarede sig fint og tog sig kærligt at de lange bolde.

Kampen endte 2-1 til Skals der for 3. kamp i træk kunne trække sig sejrrigt ud af kampen og 3. sejre og dermed overtage 1. pladsen i puljen.

På Torsdag tager Skals til Møldrup, hvor årets første rigtige lokalopgør skal spilles.