Forløsning i Skals

08. april 2018 kl. 12:22
Årets første sejr kom i hus efter en kamp, der bød på pænt spil og fine scoringer

Skals tog lørdag eftermiddag i sæsonens 2. kamp imod Spentrup, en af de 3 oprykkere fra serie 3 som i deres første kamp var kommet godt fra land med en sejr. Så det var på mange måder med kniven for struben at Skals gik ind til opgøret. Forud for opgøret var resultatet for Møldrup mod Bjerringbro nemlig tikket ind med en Møldrup sejr - så hvis det ikke gav 3 point i kampen mod Spentrup, så ville Skals være i bunden af tabellen og stadig uden sejr i 2018.

Orla Krogh havde været på tegnet brættet op til dagens kamp og ændret lidt ved taktikken. Om det var årsagen til en helt anden indstilling og attitude eller om det bare var dagen er svært at sige - men vi kalder det en taktisk genistreg.

Dommeren fløjtede opgøret op, og Skals satte sig på spillet med det samme, Spentrup forsøgte sig i det direkte spil, hvor Skals stod godt i mod. Banen gav ikke anledning til fin og flot fodbold, til trods for det fik Skals alligevel spillet fint spil og fik bredt spillet ud og havde flere stationer med i hvert angreb.

Skal spillede med fin tålmodighed og holdt sig til gameplanen og som stærk kontrast til de sidste mange kampe, var der mange indlæg ind i feltet, hvor der var "mad" til det forreste. Christian Holmgren var rykket lidt frem i banen i dagens anledning og det gav mulighed for at komme med i feltet, hvilket gav rigtig fine muligheder og uro i Spentrups bagerste geled.

Spentrup havde dog kampens første mulighed efter en kontra, dog fik Skals defensiven afværget indlægget og et godt retur løb fra midtbanen gjorde at Skals nemt kunne samle bolden op og bygge spillet op igen.

Skals havde også flere god muligheder den første halvetime, hvor bl.a. efter hjørnespark kom til gode muligheder, hvor Kim Sommer steg højest til vejrs 2 gange, men desværre måtte se sine forsøg reddet.

efter 30 minutter kom Spentrup bedre med og havde 10. minutter, hvor de var bedst. indtil Skals fik vendt det mod slutningen af 1. halvleg. efter  41 minutter kom forløsningen efter et hjørnespark, selvom Skals spillerene i gennemsnit var et par centimeter lavere end de fleste Spentrup spillere, har det ingen betydning når man har sit eget "Luftwaffe" Efter et hjørnespark i venstre side kunne Kasper Bertelsen svinge bolden indover, Hvor Kim Sommer kom højest og kunne dirigere bolden i mål - I følge Preben Holmgren måske det flotteste han har set længe.

På baggrund af dette kunne Skals gå foran til pause med 1-0.

I pausen var der fokus på at blive ved, tankerne gik til efterårets kampe, hvor Skals var dårlige startere i 2. halvleg, og så et par justeringer.

2. halvleg startede som 1. halvleg sluttede med Skals i teten. Spillet bølgede mellem felterne uden nogen hold for alvor blev farlige.

I 56 minut var det tid til at sende "luftwaffe" i aktion igen. Igen var det efter et hjørnespark var venstre side, hvor Kasper Bertelsen sendte bolden ind over og denne gang var det Christian Holmgren der kom højest og forrest og dermed kunne heade bolden ind bag en magtesløs Spentrup målmand og stillingen var nu 2-0 og smilende begyndte at komme frem blandt Skals tilskuererne.

Skals havde også muligheden for at bringe sig foran 3-0 men Mikkel Boi Pedersen måtte se sin afslutning gå over mål efter et flot opspil der endte hos Marcello Cilea der med et flot indlæg fandt Mikkel Boi.

Mod slutningen af kampen lagde Spentrup flere mænd frem for at ligge pres på Skals defensiven, der havde spillet med stor autoritet anført at Baheerathan Arumugasamy og det der slap igennem tog Nicklas Kristensen sig af i målet.

Spentrup fik reduceret 6 minutter før stadion uret viste 90 efter en kontra, hvor Skals havde mistet bolden fremme i banen og via et indlæg der ikke ramte i nærheden af hvad planen var, ramte den dog en Spentrup spiller der afsluttede mod mål og via en Spentrup angriber der kunne rette bolden af, hvor Nicklas Kristensen i målet stod uden chance, kunne hive bolden ud af egen net.

Reduceringen gav anledning til et mindre stormløb mod Skals målet de sidste 8-9 minutter, men Skals Defensiven stod godt i mod og da dommeren fløjtede af kunne Skals spillerne juble fortjent over sejren

I næste uge venter Bjerringbro på udebane, en sejr der vil sende Skals på 6 point og kan alt efter andre resultater ligge lidt afstand til bunden.