Åen forbliver grøn

07. oktober 2019 kl. 09:50
Og det er ikke på grund af alger og andemad. Men fordi Skals slog Borup lørdag eftermiddag.

Skals spillede lørdag eftermiddag mod Borup, der udover at være en kamp om håneretten også handlede om vigtige point i toppen og samtidig også bunden da rækken er så tæt at det kun er TVS der er sikre på ikke at kunne drages ind i Play-off om nedrykning.

De sidste gange Skals og Borup har mødtes er Skals komme ud med ønsket om at dominere kampen, hvor Borup har været tilfredse med at spille på omstillinger. Trænerteamet i Skals havde til dagens kamp lavet en taktisk finesse, der betød at Skals ville overlade spillet til Borup og spille i en lidt mere afventende rolle.

Dette krævede en indsats med meget høj disciplin, hvor kommunikation og løbevillighed var nøgleordene, hvilket der blev givet håndslag på at det var planen. Det var tydeligt at Borup ikke havde forventet at skulle skabe kampen, hvilket betød at Borups gameplan blev ødelagt tidligt.

Når man går ind og spiller så afventende er det begrænset, hvor mange chancer man skaber, men de chancer der bliver skabt skal der scores på. Det sidste hjalp Borup med da, Borups målmand tabte bolden for fødderne af Christian Holmgren der var hurtigt over bolden og sendte den i målet til 1-0 efter 10 minutter. Det var også begrænset, hvad Borup kom frem til af chancer, da det solidt og heroisk kæmpende firebacklinje lukkede ned for Borups offensiv. Dog blev Kim Sommer snydt for et kæmpe straffe, da der blev spændt ben, men dommeren mente det var kamp om bolden.

2. halvleg foregik på samme måde. Skals kom dog lidt mere under pres. Men fik også mere plads med bolden i omstillingerne der kastede et par chancer af, hvor Lucas Torquati havde den største, hvor hans hovedstød manglede saft og kraft. Derudover havde Mikkel Boi et skud der sneg sig forbi tæt fordi den ene oppasser.

Kort før tid fik Borup reduceret på et straffe, der mindede meget om det Skals blev snydt for i første halvleg. Men ikke desto mindre blev det dømt og omsat til mål. Hvilket gjorde at kampen lignede en uafgjort. Men kort før tid fik Skals frispark på siden som Kasper Bertelsen sendte ind i feltet. Borup forsøgte at cleare bolden, men sparkede bolden ind i ryggen af en Borup mand og derefter sejlede bolden over i hjørnet uden chance for Borups målmand men til stor glæde for Skals lejren.

Skals kunne fortjent målt på chancer dog trække sig sejrrigt ud af kampen, selvom Borup havde mest tid på bolden, var det begrænset hvad der blev skabt. Dermed har Skals lagt afstand til de nærmeste forfølgere og med en sejr i næste weekend kan sikre sig teoretisk fra nedrykning.

Kampens spiller blev Mikkel Boi, der med godt spille humør, var god til at holde fast i bolden og var med i de chancer Skals fik skabt. Han kunne dermed glæde sig over gavekortet fra Malermester Michael Navntoft