Åen er stadig grøn

image Christian Holmgren blev anerkendt som kampens spiller efter 2 scoringer - han blev belønnet med et gavekort fra Malerfirmaet Michael Navntoft
21. august 2019 kl. 11:57
Skals vandt i Borup efter flot comeback

Tirsdag aften var der lokalderby da Skals var taget over åen for at møde Borup, begge mandskaber var pointmæssigt ikke kommet særligt godt fra land i sæsonstarten, så udover håneretten så var der også livsvigtige point på spil.

Skals åbnede kampen mest på bolden, hvor Borup stod lidt længere tilbage, og ventede på omstillingerne eller at kunne sende deres frontspillere afsted i løbeduel mod Skals forsvaret. Den store mængde vand der var kommet i løbet i dagen havde også sat sit præg på banen, der var en anelse tung. Dog stadig i rigtig høj standard - der indbød til at spille fodbold, dog med en grad af nerve da bolden tog nogle opspring eller kom hurtigere end normalt.

Borup var stærke på dødbolde, så Skals skulle forsøge at minimere de muligheder ved ikke at lave ret mange frispark på egen banehalvdel. Den del af planen lykkedes de første 25 minutter.

Skals kom til mange fine chancer over kanterne der var lige ved og næsten men der manglede de sidste procenter før man for alvor blev farlig.

Efter 25 minutter blev Skals reduceret til 10 mand i 10 minutter, da Oliver Petersen blev præsenteret for det gule kort efter et frispark - det efterfølgende indlæg var lige ved at blive farligt men Skals fik clearet i sidste øjeblik.

Det var to hold der kunne gå til pause med et uafgjort resultat, som ingen af holdene kunne være tilfredse - selvom pauseresultatet var fair ud fra chancer. Dermed var der lagt op til en spændende 2. halvleg.

Borup kom bedst ud fra pausen, hvor de efter et hjørnespark kunne bringe sig foran 1-0 - den anden hjørnesparks scoring i to kampe.

Dette tvang Skals længere frem på banen og Borup kunne lukrere på omstillinger i langt højere grad.

Efter et godt opspil endte bolden hos Christian Holmgren der med et par træk på tværs af banen kom fri til skud og via det hurtige græs fik sendt bolden i mål til stor glæde for Skals lejren, der nu kunne lugte blod.

Spillet bølgede stadig godt frem og tilbage, med Skals mest på bolden, hvor chancerne var lige ved og næsten, Theis Rasmussen, Christian Holmgren og Morten Thomsen var alle ved at bryde igennem - men de sidste marginaler manglede før chancen kunne omsættes til mål.

Dog kom Christian Holmgren højest på et indlæg fra Kasper Bertelsen og kunne heade bolden over Borup målmand - der i dagens anledning fik debut, ham får de stor glæde af med tiden.

Efter scoringen satsede Borup og sendte flere mand frem, hvilket satte krav til større disciplin i forsvaret og angrebet skulle holde fast i bolden, begge dele levede op til de nye krav og Skals kunne juble efter dommerens slutfløjt.

Næste kamp er mod Strandby IF Farsø, der ikke ville spille mod Skals om lørdagen i byfest ugen og dermed "ødelægger" festlighederne. - optakt følger.