Skals vandt i Århus

13. november 2022 kl. 21:40
Skals skulle forsøge at hente 3 point på udebane i Tranbjerg

I klubbens første opgør i Futsal-divisionen mod Hjørring, var der nogle krav til rammerne, hvordan kampen skulle forløbe. Der fik Skals FF lært, hvordan kravene tilforholdene som en divisionsklub kontra breddeklub var markante. Hvis man tog til Tranbjerg, hvor Århus Lions ventede og havde samme tanke i forhold til rammerne så kunne man godt tro om igen. Nu er vi efterhånden ved at være garvet i futsal verdenen så lad os prøve at se om vi får det hele med. Der var ikke åbent til hallen, der var ikke noget omklædningsrum, der var ikke afstandsmarkater på banen, Århus Lions mødte op i grøn, selvom der på DBU stod gul og de havde ikke overtrækstrøjer med. Derudover var det deres træner der styrede dommerbordet, hvordan det gik - kommer vi tilbage til.

Skals kom skidt ind til opgøret, hvilket også satte sit præg på spillet, der ikke var så struktureret og kompakt som i det første opgør. Århus Lions kom med noget fysik og noget power, som Skals skulle omstille sig på. Derfor var det også et Skals hold, der havde svært ved at komme ind i opgøret, og efter 10 minutter var man bagud 2-0. Kort efter 2-0 målet tog Skals en timeout og fik snakket tingene igennem, 60 sekunder med ilt til hjernen, et håndslag og fine dessinger gav Skals holdet den luft der skulle til, og de sidste 10 minutter sad Skals fuldstændig på spillet, med flere gode forsøg, der burde have givet mål men en glimrende keeper i Århus målet tog godt fra.

Med 5 minutter tilbage af 1. halvleg fik Skals FF reduceret efter et indspark, som godt kunne se noget indstuderet ud, da Kim Sommer spiller bolden ind til William Slavensky, der sender bolden videre til Lasse Broberg der får dirigeret bolden i mål, stort sed uden Århus Lions nåede at registrere, hvad der skete. Dette gav endnu mere blod på tanden og selvom Skals havde muligheder for at udligne inden pausen viste scoreboardet dog stadig 2-1 til hjemmeholdet fra Århus.

Der var ikke så meget der skulle ændres i pausen, andet end at man skulle fortsætte, spille nemt, hurtigt, i længderetningen, løbe og få afsluttet. Århus Lions lignede et hold, der var ved at falde fra på fysikken.

Fra 2. halvlegs start lykkedes det også Skals at udligne i en kontra efter 1 minut, hvor Mikkel King stak afsted og fik en bold fra Frederik Vejlby der efter nogle tekniske detaljer kanonerer bolden i mål til udligning og nu var Skals med på lige fod. Der skulle gå et par minutter før Skals atter kunne juble, denne gang efter samme metode som Skals scorede på i første kamp mod Hjørring, Hvor Kim Sommer sendte bolden op mod Lasse, der dog fik sit hovedstød blokeret, men var hurtig over riposten og sendte Skals på sejrskurs.

Lasse Broberg gjorde dert også til 4-2 med sin 3. scoring i kampen og så begyndte tingene at blive hektiske, for træneren fra Århus Lions, der sad ved dommerbordet, begyndte at stoppe tiden på tidstavlen, selvom spillet var i gang, og ikke nok med det, da dommerne blev gjort opmærksomme på det, stoppede han heller ikke tiden ved spilstop, det kostede Frederik Vejlby en scoring til allersidst, da han scorede i samme moment som hornet lød.

Skals endte med 3 point efter en noget dramatisk afslutning, hvor man på 8 dage har oplevet to meget forskellige verdenener inden for Futsalregler, rammer og gennemførelse af kampe. Nu kan man dog kigge fremad mod næste kamp som er på onsdag hjemme i Skalshallen, hvor nedrykkerne fra Futsalligaen - Skive kommer på besøg.