Skals tabte til Vesterbro trods hæderlig indsats

28. januar 2023 kl. 20:37
Lørdag eftermiddag blev drenge til mænd, da Skals leverede en fin indsats.

Skals mødte lørdag eftermiddag Vesterbro fra det nordlige Aalborg, der i det omvendte opgør havde vundet med hele 9-3 i Skals idrætscenter, derfor var der ikke de store forhåbninger om at hente 3 point mod et hold der spiller for playoff til ligaen, hvor samtidig et amputeret hold fra Skals skulle forsvare klubbens ære.

Det store omklædningsrum var ikke mere end 1/4 fyldt at Skals delegationen, hvilket siger en del om hvor mange der var med. Som nævnt i optakten var Lasse Broberg ude med skade efter Skibsby kampen, Anders Slavensky på udenlandstur, Frederik Vejlby skadet, Emil Berg var blevet syg op til kampen, og Andreas Nonbo Christophersen var forhindret. Derfor var der blevet plads til Kristian Vejlby og Tim Nielsen, der begge leverede en god indsats.

Skals gik ind til kampen med et defensivt udgangspunkt, og de første 5 minutter stod man godt i kæderne, men Vesterbro kom foran, efter nogle hurtige kombinationer, hvor Skals ikke var hurtige til at skubbe rundt, 2-0 blev det et par minutter senere blev en milimeterpræcis aflevering smidt ind bag Skals forsvaret. Derfra kunne man godt frygte at Skalsmandskabet faldt sammen - men tværtimod inden pausen kunne Skals reducere, efter en omstilling hvor Mikkel King og William Slavensky i samspil fik drevet gæk med Vesterbro defensiven og William kunne stensikkert sparke reducering i kassen.

2-1 ved pausen var der ingen der havde regnet med, i forhold til forrige kamp, var der mere snak i defensiven, god bevægelse, og god afstemthed, selvom Vesterbro havde flere fine forsøg så var stolperne, marginalerne og heldet med Skals denne eftermiddag. I pausen forberedte Skals sig på at Vesterbro formentlig ville trække deres målmand med op og spille 5 mod 4.

Og netop dette var også tilfældet, men Skals stod rimeligt godt i mod i begyndelsen af 2. halvleg, hvor folk næsten så til med mistoriske øjne, da William Slavensky udlignede til 2-2 på frispark, hvor målmanden havde været for langt fremme med hænderne uden for feltet.

Vesterbro reagerede på scoringen ved at presse mere på når Skals var i boldbesiddelse, og 3-2 scoringen kom også efter et fint opspil fra hjemmeholdet, som på flot vis fik sparket bolden i mål. Herefter kom Vesterbro til flere scoringer, dog ikke lige så fine som 3-2 målet, men henne i den kategori, hvor det var brændærgeligt, det kunne lige så godt have været gået den ene vej som den anden, hvor der stod en Vesterbro-spiller og kunne skovle bolden ind over stregen tæt under mål.

6-2, så også ud til at være et rimeligt resultat, som de fleste nok havde solgt kampen for inden. Men debutanten Tim Nielsen dukkede op tæt under mål efter et indspark og kunne sparke bolden i mål, Marcus Bruun Kristensen havde også en hæderlig mulighed men måtte se sit forsøg gå forbi. Heldigvis lykkedes det Marcus at score kort før tid, da Kim Sommer var hurtig i opfattelsen og tog et hurtigt indspark efter en af sine sjældne dybdeløb, der tog Vesterbro på sengen, og en helt fri Marcus Bruun Kristensen svigtede ikke i denne situation.

6-4 blev kampens resultat, og miraklet i Vadum udeblev, Skals drengene kunne kigge sig selv i øjnene, hvor alle gav alt, for trøjen, klubben og holdet, der er lagt op til en spændende kamp på søndag i Skals idrætscenter, hvor Brazil Football College kommer forbi, hvor Skals med minimum 1 point selv kan sikre sin eksistents i landets næstbedste række. netop Brazil tabte 8-1 til Skibsby Højene lørdag eftermiddag, så alt er i spil, måske Skals kan slutte af med en sejr, efter det omvendte opgør i Grenå endte 4-4 hvor Brazil udlignede i allersidste sekund.