Skals spillede uafgjort mod Brazil Futsal College

06. februar 2023 kl. 10:55
Skals kunne selv afgøre sin skæbne i Futsal divisionen søndag eftermiddag. Men kravet var minimum uafgjort.

Søndag eftermiddag var Skals idrætscenter pakket godt til med mange fremmødte for at se Skals FF spille turneringens sidste kamp, hvor Brazil Futsal College havde taget turen fra Grenå. Hvorvidt Brazil-holdet havde noget at spille for, er jeg lidt i tvivl om, da jeg ikke er 100% sikker på playoff og oprykning, når Hjørring Futsal har et hold som er højere rangerende. Men ikke desto mindre, havde Skals - måske ikke kniven på struben, men i hvertfald kunne man selv sikre sig overlevelse ved en uafgjort, uanset hvordan det gik Skive mod netop Hjørring.

Skals startede vanligt lidt tilbage trukken, og overlod det meste af initiativet til Brazil, som dog på trods af deres overvægt i boldbesiddelsen, ikke kom frem til noget nævneværdigt i første halvleg, hvor intensiten ikke var særlig høj, men Skals var i kontrol og havde godt styr på de karrygule.  Efter 3 minutter stod Emil Berg som stopklods da Brazil forsøgte at udfordre Skals defensiven, og med en god blokering, som Mikkel King kunne samle op, og efter en et-to kombinationer med William Slavensky, så var Brazil spillet tynde og Mikkel King kunne selv afslutte angrebet med en flot scoring.

Skals havde flere gode muligheder, blandt andet havde Mikkel King et forsøg kort efter, der dog strøg over mål. Kim Sommer som i dagens anledning var rykket frem i banen, havde også et behjertet forsøg men skarpheden manglede i en fin omstilling. Brazil Futsal College, havde også flere gode muligheder, men dem havde Victor Hørup i målet ganske godt styr på, og med en redning med hovedet lykkedes det ham at holde buret rent indtil pausen. Skals kunne dog have ført med 2-0 inden pausen men Mikkel Kings forsøg i en omstilling gik snært forbi, efter Marcus Bruun Kristensen havde været inde og forstyrre Brazils opspil.

I pausen talte Skals om at holde fokus, og fik lagt nogle taktiske dessinger omkring, hvordan defensiven skulle stå i modsvar på, hvilken formation modstanderen spillede på, samtidig var det er ønske om at spille bolden mere rundt, især bolde op i banen skulle spilles i fødderne.

Skals kom ud til 2. halveg lidt mere tændte, og det overrumplede gæsterne idet Skals var hurtigere i opbygningsfasen, og det gav pote efter 4 minutters spil, hvor Kim Sommer med nogle gode kombinationer med William Slavensky splittede modstanderholdet ad, og William der alene mod mål ikke svigtede og bragte hjemmeholdet foran 2-0.  Kort efter blev det også 3-0 dag Baheerathan Arumugasamy brød et opspil og satte en Skals kontra igang Andreas Nonbo Christophersen, spillede William Slavensky på tværs og heller ikke denne gang svigtede Williams venstreben. 3-0 og nu så det ganske godt ud, da modstanderholdet ikke rigtig var kommet ud til 2. halvleg.

Men som så mange gange før i Futsal, skal man ikke miste koncentrationen ret meget før det bliver straffet, Brazil Futsal College fik efter lidt tilfældigheder reduceret til 3-1, det gav dem lidt blod på tanden selvom Skals stadig var farlige i omstillingerne, så fik Skals satset for meget og det gav rum bagude, som gæsterne var gode til at udnytte. 3-2 blev det også kort efter da en relativ umarkeret spillet stod fri i venstre side og kunne sparke bolden ind. udligningen kom også ganske få minutter efter da Brazil erobrede bolden oppe omkring Skals målet og med et kort træk kunne udeholdet udligne uden chance for Victor i målet. For et gøre ondt værre, kom Brazil Futsal College også foran, efter bolden egentlig var erobret tilbage, men atter tilfældigheder, ender bolden hos en karrygul der nemt sparkede gæsterne foran.

Nu var alt vendt på hovedet, og uden at kende resultatet i Skive kampen, måtte Skals frem, det var alt eller intet, da man selv gerne vil afgøre sin egen skæbne, heldigvis, svarede Skals hurtigt tilbage, da Andreas Nonbo Christophersen sparkede bolden ind ved forreste stolpe efter et indspark fra William Slavensky. 4-4 og nu var kampen åben igen. med 3 minutter igen. Her stod Skals fint i defesiven med Anders Slavensky der intelligt forsvarede Skals målet, hvor Andreas Nonbo, også havde et behjertet forsøg der kunne have sendt sejren til Skals. Men 4-4 - lige som i det første opgør.

Skals sikrede sig overlevelse, og sluttede fint af i Futsal divisionen med 1 nederlag i 2023, hvor en masse læring har givet pote, og udviklingen hele vejen igennem har gået i den rigtige retning, med mindeværdige sejre og spændende kampe. Nu gælder det så om at gøre sig klar til udendørssæsonen, som starter om 2 måneder, hvor puljen kunne ligne en meget tæt pulje med mange lige og jævnbyrdige kampe. Tak for støtten til de mange tilskuere, vi håber at se jer igen udendørs.

Forår 24
27. juni kl. 11:12 Skals slog Ulbjerg i den sidste kamp og sikrede sig dermed overlevelse