Skals var godt med i Hjørring

Kim Sommer
27. januar 2024 kl. 09:27
Selvom det ikke var mange chancer Skals havde, så gav man hjemmeholdet en god kamp

Fredag aften var Skals taget turen hele vejen til Hjørring for at byde et af Jyllands bedste futsal klubber op til duel, en opgave man vidste på forhånd ville blive svær, men ikke umulig.

På forhånd var holdet en anelse svækket i form af Frederik Brobergs afbud, men der var blevet arbejdet hårdt i kulissen for at finde en fuldgod erstatning, det lykkedes i 11. Time da Magnus Busk tog i mod udfordringen og leverede en fremragende indsats imellem stængerne i hans først reelle futsal kamp, og var med flere redninger med til at holde Skals inde i opgøret.
Skals var indledningsvist god med i opgøret, hvor holdet var en del på bolden, men også stod godt defensivt på hjemmeholdets opspil, en disciplin de er gode til med systemer, som også er indkorporeret fra deres ligahold, hvor de til dagens opgør også havde flere spillere med fra.
Derfor var første halvdel af 1. Halvleg meget lige, hvor man skulle helt hen til 8 minut, før Hjørring fik deres første reelle chance, men det blev også klappet ind, en chance der på en god dag kunne være blevet afværget, men som man efterhånden kan kalde meget symptomatisk for Skals holdet.
Normaltvis plejer Skals at åbne posen bagi efter en scoring i mod, så stod holdet godt i mod og fik et par chancer til at reducere - hvilket lykkedes ved William Slavensky 2 min efter hjemmeholdets førings mål. Hvor han klapper bolden ind efter et hjørnespark ved forreste stolpe.
Stillingen holdte 5 minutters tid, hvor Hjørring fik lavet et rigtig fint futsal mål hvor bolden blev dirigeret ind med hælen på bagerste stolpe, inden da havde Kim Sommer været tæt på at overliste målmanden med et frækt lob, og der havde været små chancer til Mikkel King, der virkelig gav hjemmeholdets spillere sved på panden med sin styrke og sine vævre driblinger.
Bagud 2-1 ved pausen så det egentlig ganske fornuftigt ud for Skals holdet, der følte de var med i opgøret. Man skulle stadig være koncentreret og være tålmodige.
2. Halvleg lignede meget første halvleg, skal havde meget små stik der var tæt på at blive til noget men hjemmeholdet var også dygtige defensivt.
Hjemmeholdet havde også nogle gode muligheder, hvor der dog manglede en smule skarphed, hvilke også var Skals’ fortjeneste.
Med små 6 minutter igen, valgte man at gå efter reduceringen og gå højt og forsøge at stresse hjemmeholdet og forsøge at få noget med hjem. Det udnyttede hjemmeholdet med en omstilling der ganske pænt blev omsat uden chancen så Magnus i målet. Skals forsøgte at jage fortsat, og det kostede igen, hvor man ellers havde fået clearet men opsamlingsbolden blev flot sparket ind.
Derfor blev det desværre et 4-1 nederlag, et lidt misvisende resultat men ganske fortjent. William Slavensky havde et godt forsøg, der tvang Hjørringkeeperen ud i en flot redning. Men med lidt mere kynisme kunne man have givet Hjørring lidt større problemer.
Skals har to skud tilbage i bøssen, for at kunne sikre sig endnu en sæson i 1. Division. Næste lørdag gælder det Jerslev/Sterup der også bliver en svær opgave.