Kim Sommer
03. februar 2024 kl. 19:00
Skals leverede to comebacks men måtte se sig slået i allersidste minut

Skals var lørdag eftermiddag draget til Brønderslevegnen, hvor Skals skulle møde Jerslev/Sterup et af de absolutte tophold i puljen, der går efter at spille med helt fremme til allersidste fløjt om en oprykning til ligaen i næste sæson.

I det forrige opgør vandt hjemmeholdet stort, hvor de var kyniske og straffede selv de mindste fejl, det var noget af det Skals skulle være opmærksomme på i dagens opgør.
Men da kampen var 4 minutter gammel stod der 2-0 til hjemmeholdet efter to afrettede skud på to halvechancer. Her kunne man godt frygte det blev en lang kamp for Skalsholdet, men et hurtigt skifte i kæderne gav en hurtig reducering, da William Slavensky omsatte en omstilling til perfektion.
Udligningen kom kort efter da Emil Berg der køligt chippene bolden over målmanden inde i et tæt befolket område. Nærmest i kontrast til omgivelser uden for hallen. Dermed var der bragt balance i regnskabet.
Det holdte desværre ikke længe da 2-3 dårlige minutter for Skals blev skæbnesvangert, og hjemmeholdet kunne bringe sig foran 5-3. Det var også stillingen ved pausen, hvor Skals mindre frustreret kunne ærgre sig over at have et stolpeskud, et skud på overliggeren og en redning på stregen.
Derfor var det også parolen, at kampen slet ikke var slut, og med de dyder der fungerede i førstehalvleg skulle bringes i spil til 2. Halvleg og man skulle gå på banen med hovedet højt og brystet fremme og så spille sig tilbage i kampen.
Og det virkede hjemmeholdet blev mere eller mindre overrumplet og Skals kunne skridt for skridt arbejde sig ind i opgøret igen. Først ved William Slavensky der resolut sparker bolden ind fra sin position i højre side.
Frederik Vejlby fik set, hvad William gjorde og med et par frække finter kunne han reducere yderligere inden Mikkel King fik sat udligningen ind efter en flot scoring, hvor han udplacerede hjemmeholdets målmand.
Desværre kom hjemmeholdet med i kampen igen da man var i ubalance på banen og det blev straffet prompte, men skal var ikke færdige. Kim Sommer fik spillede Lucas Bruun frem i banen, der kunne give den videre til Marcus Bruun, der ikke svigtede fra sin frie position.
Herefter var der lidt stillingskrig. Hjemmeholdet fandt aldrig rigtig deres rytme og Skals var tæt på ad flere omgange. Blandt andet blev Marcus Bruun nedlagt helt fri foran målet, hvor dommerne var lidt hurtige med
Fløjten og annullerede Lucas Bruuns mål. Endnu en lille
Marginal i mod Skals.
Mikkel King havde også en god mulighed, hvor hjemmeholdets målmand tog fra med hovedet. I den anden ende havde Magnus Busk ikke meget af se til, hvis han var blevet sulten kunne han sagtens have nået i cafeteriet og fået en pølse eller to uden man ville bemærke det. William Slavensky var også tæt på at score men en heroisk aktion af hjemmeholdets målmand holdte dem inde i kampen
I slutminutterne pressede hjemmeholdet på og med under 1 minut igen fik de trillet bolden ind over stregen efter to afretninger, der efterlod Magnus chanceløs i målet.
Derfor var det helt forståeligt nogle trætte og skuffede Skals spillere der forlod banen da kampen blev fløjtet af, der var så tæt på og måtte endnu en gang se sig slået på marginaler.
Nu kan man skele til Skive kampen i morgen og se om de får point ellers ser redningen ud til at blive en realitet.
Skals kan tage til fodboldopstart i morgen, hvor indsatsen formentlig har bundfældet sig og man med stolthed kan kigge sig i spejlet og se de små hår på brystet spire.