Skals tabte årets første kamp

07. januar 2024 kl. 10:02
Skals kæmpede flot, men Vejgaard var effektive og kyniske og fik lukket godt ned for hjemmeholdet

Der var lagt op til en spændende kamp i bunden af rækken, hvor Vejgaard lørdag eftermiddag besøgte Skals idrætscenter, hvor vinderen af kampen ville kunne tage et stort skridt væk fra bunden og komme tættere på de sjovere pladser øverst i rækken. Begge hold havde inden dagens kamp en enkelt sejr. Hvor man efter kampen kan være lidt uforstående overfor, hvordan Vejgaard kan have haft så lille en pointhøst, da holdet havde så mange jyllandsserie og 3. divisionsspillere med - Jyllandsserien som de vandt i efteråret og rykkede op i Danmarksserien.

Skals havde forsøgt at gøre deres forarbejde, og var egentlig ganske fint indstillet på gæsterne, men som så mange gange før, så blev man kyst af det høje pres og så sad afleveringerne ikke særligt godt sammen, på en eftermiddag, hvor holdet generelt manglede 10-15%

Der skulle heller ikke gå mange minutter, før Skals var bagud 1-0 - faktisk kun 50 sekunder, hvor man kommer til at stå skidt, og ikke får tacklet af på modstanderen, det var Skals generelt for flinke til ikke at gøre i 1. halvleg, som kom til at koste dyrt.

Men efter Vejgaards første scoring, så kom Skals godt igen, uden at være i kontrol. Men to gode aktioner, hvor William Slavensky for taget sagen i egen hånd og får udnyttet de to chancer han får og pludselig fører Skals 2-1, men det varede ikke længe, før Vejgaard havde bragt balance i regnskabet efter en lidt sløset opdækning på et hjørnespark.

Kort efter blev det 3-2 til Vejgaard, der udnyttede at Skals var relativt gæstfrie i defensiven og ikke får tacklet af. og 4-2 blev det også efter et frispark, hvor den bliver rettet af og går ind blandt venner og fjender - lidt symptomatisk for sæsonen, hvor de små marginaler ikke går Skals FFs vej.

5-2 blev det også, hvor Vejgaard for lidt for meget plads og kan derfor nemt sparke bolden ind bag Frederik Broberg i målet. Det var også stillingen da haluret larmede efter de første 20 minutter, og sendte de to hold i omklædningsrummene, hvor der givetvis var lidt mere for Skals at snakke om. Her fik man talt om at man måtte arbejde sig ind i kampen meter for meter, og ikke være bange for at gå i duel og så tro på egne evner.

2. halvleg var også markant bedre end 1. halvleg. men uden at byde på de helt store chancer, tilgængel var Skals bedre i duelspillet og gav væsentlig mere modstand. Dette forhindrede dog ikke Vejgaard at score til 6-2 og 7-2 inden Frederik Vejlby kort før tid kunne pynte lidt på stillingen og reducere til 7-3

Dermed er Skals i gang med fodbolden i dette kalenderår, der byder på mange spændende ting, ikke desto mindre, skal man have gjort futsalsæsonen færdig, hvor der allerede fredag venter den tidlig knald eller fald kamp mod Skive, hvor Skals har en revanche til gode.