Skals fik første hjemmesejr mod Skive

15. januar 2024 kl. 10:06
Skals FF fik lagt afstand til nedrykningsstregen med sejr over Skive

Fredag aften tog Skals i mod Skive i Skals idrætscenter, hvor Skals havde kniven på struben, og var pisket til at få en sejr, hvis man selv skulle have mulighed for at afgøre sin skæbne i futsal divisionen.

Det omvendte opgør, endte 6-4 til Skive, så man var godt klar over det ikke blev nemt, men formkurven har trods nederlag til Vejgaard, vist en opadgående kurve, og den skulle der arbejdes videre på, succeskriteriet var en sejr, men var det muligt ville man være bedst indbyrdes når kampen var slut, så Skive skal hente minimum 5 point i deres sidste 4 kampe, uden at Skals får point for at forblive i divisionen.

Det var en tætpakket Skals idrætscenter der dannede rammen om kampen, selvom der var X-factor, så er det dejligt at se, at opbakningen er så stor. Skive indledte kampen bedst, og havde i indledningen nogle fine forsøg, som Frederik Broberg i målet tog sig fint af. Skals arbejdede sig stille og roligt ind i kampen, og kom frem til nogle halve chancer som halvlegen skred frem, men ikke desto mindre, kom man mere på bolden og fik bygget nogle fine angreb op.

Efter 9 minutters spil, erobrede Lucas Kristensen bolden fra Skivemålmanden, der havde vundet en løs bold, og kunne sikkert sparke bolden i mål - det var 3. gang i sæsonen at Skals prøvede at være foran, dog fik Skive reduceret 3 minutter senere, da en Skivespiller dukkede op bagerst i feltet efter et indspark.

Scoringerne åbnede ballet, og i halvlegens sidste 10 minutter, væltede det ind med mål modsat de første 10 minutter. Skals fik nemlig svaret igen 2 minutter senere, da Frederik Broberg brydet et opspil og sender den videre til William Slavensky, der spiller sammen med Marcus Bruun Kristensen og får bolden retur og efter et kort træk sender bolden i mål. Så var Skals atter foran.

Den føring bliver allerede udbygget minuttet senere, da Marcus Bruun Kristensen bryder en aflevering op i banen, og bruger Mikkel King som targetman inden han få bolden igen i en fri position mod målet, og her svigter Marcus ikke.

Dog fik Skive reduceret et havlt minut senere, da de bryder et Skals opspil og efter et par hurtige og gode kombinationer, kunne sende bolden ind bag en chanceløs Frederik Broberg i målet - så var der fornyet spænding.

Kort før pausen, fik Skals sat et rigtig godt angreb op, der over et minut, med bolden og god bevægelse, fik bragt Skive ud af balance og bolden ender ved William Slavensky ved bagrummet der med et signaturtræk flot sparker bolden i mål.

Dermed var det også første gang at Skals kunne gå til pause foran, pausen blev brugt på at finjustere de små detaljer, så man kunne stå imod det pres man formodede at Skive ville komme med - og samtidig lægge planer for, hvad man gjorde i forskellige situationer, der kunne opstå. Derudover blev der lige afstemt nogle af de skabeloner vi havde trænet på.

Og netop skabelonerne gav pote, da man efter 50 sekunder bragte sig foran 5-2 da Frederik Vejlby var hurtig over en returbold og kunne sparke bolden i mål. Det punktede kampen en smule, og det virkede som om at Skive ikke havde ret meget at komme med og Skals var fokusserede og koncentrerede og stod godt imod det Skive prøvede at komme med, men kommunikationen og viljen til at vinde gjorde at Skive blev lukket ned. Derfor var det også en lang 2. halvleg, set fra et publikumsperspektiv.

De sidste 6 minutter begyndte Skive at satse lidt mere og trække op med målmanden og skabe et overtal, det gav lige et nyk på spændingen, men Skals holdte Skive fra fadet og det benhårde arbejde blev belønnet, da Marcus Bruun Kristensen kunne sparke sig 2. mål ind i et tomt mål med 30 sekunder tilbage.

Dermed kunne Skals fortjent synge sejrssangen i omklædningsrummet og sænke skulderne inden man på fredag tager til Vejgaard og skal forsøge at få en revanche.