Skals ueffektive i sæsonåbner

26. marts 2023 kl. 16:37
Det var ikke meget Mønsted fik lov at røre bolden i lørdagens opgør, men de var særdeles effektive

Lørdag eftermiddag åbnede Skals FF sæsonen efter en vintersæson som har budt, på regn, blæst, frost og sne. Selvom vi snart skriver april måned, så var det stortset en god blanding af alle førnævnte kombination inkl. sol, som spillere og tilskuere fik kastet ned foroven. Thomas Christophersen havde ikke brug for alle linjerne i hans notesbog for at udfylde holdet, da der var en del afbud, grundet skader, uddannelse, tatovering mm. Derfor havde var Thomas nødsaget til at sætte sit eget navn på holdkortet, og endda hidkalde Rasmus Øvad, der havde valgt at fodboldpensionere sig efter triumfen til Fjends Cup. Derudover var Kasper Kurdahl med igen, efter hans seneste kamp for 1 år siden mod Borup, hvor han måtte udgå med en skulderskade, desværre måtte Kasper Kurdahl atter udgå, denne gang med en overrevet akillesene. vi ønsker Kasper god bedring.

Allerede fra kampens start, var det tydeligt, hvordan kampbillede ville være, Mønsted der stod meget dybt, og Skals var meget på bolden. Og netop det at være meget på bolden var svært, da underlaget, på trods af kunst, var en anelse ujævn og bolden havde nogle sjove opspring og var svære at styre. Det gjorde at Mønsted i kampens indledning var farlige på omstillinger, selvom det sjældent førte til noget i kampens indledning. Hvor Skals var mest nærgående, med 2 frispark tæt under mål som ikke blev udnyttet særlig godt, og William Slavensky, der efter et par fine driblinger blev nedlagt i feltet og korrekt fik straffespark ud af strabadserne, men desværre blev straffesparket ikke omsat til mål.

Dette gjorde at Mønsted fik ekstra blod på tanden og troen på at det ikke var umuligt at få noget med fra kampen. og et boldtab på midten af banen fik Mønsted afsted i en kontra, som blev omsat til mål. Nu skulle Skals endnu mere ind og være dominerende, hvilket kastede en enkelt omstilling mere i første halvleg afsted, men den fik Skals modsat den første omstilling fik afværget, og det var reelt set sidste gang at Mønsted var i nærheden af Skalsmålet i resten af kampen.

Skals kom ikke til nogen nævneværdige forsøg på mål i resten af første halvleg, og derfor var det også Mønsted der kunne gå til pause foran 1-0. I pausen blev der opfordret til at man skulle ville det meget mere, og man skulle lægge et større tryk på Mønsted og være god til at skubbe op, uden af være bange for at gå i duel. Det kunne godt tyde på at man i Mønsted lejren havde fået besked på, man ikke skulle ret meget længere end felt kanten, og så skulle man forsøge at sparke lange bolde efter de to forreste spillere, der dog kom i menneskehænder af Skals bagkæden anført af Emil Berg, der sammen med Kim Sommer og Anders Slavensky ikke levnede de to Mønsted spidser mange chancer i duellerne - og sidst men ikke mindst skulle man begå alle de frispark man kunne komme i nærheden af.

Meget af spillet gik igennem Skals' højreside, hvor William Slavensky havde fine betingelser over for et passivt forsvar, men afslutningerne på den sidste tredjedel af banen gav aldrig rigtig Mønsted målmanden de storeproblemer, hvor Anders Kuhr havde Skals' farligste forsøg, der blev vippet til hjørne. Undervejs i 2. halvleg, blev der også sendt nogle tværbolde igennem Mønsted feltet, uden det lykkedes en Skals spiller at komme forrest, blandt andet havde Oliver Kvist, et fremragende indlæg.

Det begyndte hurtigt at ligne, at det blev sådan en kamp, da de skud der kom mod slutningen af halvlegen ikke var specielt kvalificeret. Mod slutningen af kampen begyndte Skals at få flere indlæg, men der var ikke nok kvalitet i afleveringerne der oftest sejlede om bagved eller over mål. Derfor var det også Mønsted der noget ufortjent - målt på spil og chancer kunne juble efter Gert Aabys sidste pust i fløjten, efter en ganske fin dommerindsats, hvor Skals noget mistroisk havde svært ved at forstå, hvordan man kunne tabe sådan en fodboldkamp, hvor man ifølge statistikken havde 74% af boldbesiddelsen, 25 skud på mål, hvor man også kunne se at Mønsted havde begået 25 frispark på 90 minutter.

Emil Berg blev fortjent kåret til kampensspiller foran Anders Kuhr der havde et ganske fint indhop. Næste kamp er mod Sparkær, på udebane, i en svær kamp, hvor banens beskaffenhed, formentlig tiltaler Sparkærs spillestil en Skals' så der skal en anden effektivitet og vilje til, hvis man skal fra Fjends området, med en sejr.