Skals slog Sparkær

21. maj 2023 kl. 22:59
Skals hentede 3 vigtige point i onsdagens opgør mod Sparkær.

Sparkær havde i ugens løb ikke gjort sig umage med at skjule at de ville troppe op til kampen mod Skals med en trup, hvor der manglede et par spillere fra deres "normale" start 11'er - Skals havde dog valgt at holde fokus på sig selv, da holdet har haft problemer med at score mål og vinde kampe i den seneste periode, hvor man dog er ubesejret siden kampen mod Nørremarken men i en tæt pulje, hvor alle pånær Højslev St, slår hinanden og denne runde skulle vise sig at være noget uortodoks.

Men tilbage til kampen mod Sparkær, havde den ellers så fremragende skribent i optakten skrevet at 18 point er den magiske grænse for overlevelse - og uanset hvilket hold man er, handler det i første omgang at undgå nedrykning og med "4" tabte point mod TVS og Mønsted, skal man ud og finde point andre steder, og på hjemmebane i Skals kunne være et godt sted at starte. Til kampen var Frederik Vejlby ude med sygdom, selvom han kæmpede sig igennem kampen mod Mønsted, var det alligevel bedst, at han kunne komme sig, til de næste par opgaver som bliver mindst lige så vigtige og kort før kampstart, måtte Skals-holdet ændre på slagplanen, da Baheerathan Arugumugasamy melde fra pga. problemer med knæet. Så Skals ændrede taktikken 360 grader og det var klart, at det lige skulle sætte sig i kampens indledning.

Ovenpå kampen i Mønsted, var det rart at være tilbage i egen hule med en bane, der er forholdsvis plan, dette gjorde at Skals nemmere kunne holde på bolden, og indledningsvis kunne sætte sig på kampen inden Sparkær for alvor med deres "nye" spillere kunne komme ordentlig på plads. Det udnyttede Marcus Bruun Kristensen efter 10 minutters spil efter godt forarbejde af William Slavensky til at sende Skals foran, en uhyggelig vigtig føring, da man tidligere har haft svært ved at lukke hold op der har stået kompakt - Heldigvis for Skals var Sparkær ikke kommet for at stå kompakt, men mødt op i Skals for at spille deres chance og inden Skals for alvor fandt ind i den rytme et formationsskifte og nye desinger havde kastet af sig 10 minutter før kampstart, så forsøgte Sparkær at komme igennem Skals defensiven, men her stod Emil Berg og Kim Sommer stærkt og viste endnu engang at det ikke er tilfældigt at der kun er lukket 6 mål ind i turneringen i mod dem. Bag dem Stod Frederik Broberg, som i første halvleg ikke havde meget at se til.

Efter et kvarters tid, vinder William Slavensky en duel efter en clearing og løber fra sit direkte oppasser og sparker sikkert Skals på 2-0 denne scoring lod til at gøre ondt på de bolchestribede, der ellers havde været fint med i kampen indtil nu. Herefter begyndte Skals at dominere mere og havde fast i kuglen mere, og de små Sparkær fremstød blev stoppet. I perioden over midten af halvlegen havde Skals et par gode muligheder med skud fra distancen, hvor Alexanders Visholm desværre måtte se sit missil af et langskud gå på overliggeren, og Mikkel King være milimeter fra at sætte hårtotterne på Williams indlæg.

Kort før pausen kom Skals på 3-0 da Marcus Bruun Kristensen dukkede op ved bagstolpen efter Thomas Christophersen der i dagens anledning var trukket i arbejdstøjet og med et hjørnespark der trækker associationer tilbage til Beckham-tiden kunne han også sætte sit præg på kampen på den defensive midtbane, hvor han kunne lede og fordele opgøret på fornemt vis.  Herinde huserede blandt andre også Nicklas Kaas i noget uvant rolle som 8'er som egentlig bifaldt den unge majetærsker ganske fint, hvor han kunne komme i duelspil noget oftere.

3-0 var også pauseføringen, hvor Skals kunne gå i omklædningsrummet og tale om at kampen langt fra var slut endnu, og man gerne så lidt mere koncentreret boldomgang samtidig med at man fik lukket kampen ganske tidligt.

Ikke desto mindre, åbnede 2. halvleg sig lidt mere lige end første halvleg havde været, Skals var stik mod aftalerne fra omklædningsrummet knap så konsekvense i boldomgangen og man vandt for få dueller, det gav Sparkær et lille spilovertag, uden rigtig at komme til ret meget. De fremmødte kunne efter 65 minutter se William Slavensky reelt set lukke kampen med sin scoring til 4-0 efter fint forarbejde at Mikkel King der vender rundt på to Sparkær spillere og får sendt bolden videre.

Efter scoringen gik tempoet lidt af Skals og Sparkær fik mere overtag, hvilket resulteret i to store muligheder, den ene tog Frederik Broberg sig i målet godt af og den anden der lignede en off-side kastede en reducering af sig. Men 2. halvlegs helt store oplevelse, var comebacket af Lucas Bruun Kristensen, der kom ind lidt over et år efter at han var gået i stykker i en kamp mod Ulbjerg og måtte opereres for en korsbånd skade, men hårdt arbejde og en god genoptræning gjorde at Lucas den seneste månedstid er kommet i gang med fodboldtræningen i dag, og onsdag var så kulminationen, der oven i købet kastede en stor chance af sig, som desværre gik forbi mål, men de fremmødte tilskuere kunne se, at der er en hel del at glæde sig til fremover, når Lucas atter træder ind på grønsværen.

Skals endte med at vinde opgøret 4-1 - men sejre til Mønsted over ØK gjorde ikke kun bundstriden tættere men med en sejr over Nørager/Rørbæk så kan Skals udover at spille sig tættere på 18 point, også spille med i topstriden. Derudover slog Sparkær, Nørremarken søndag eftermiddag, så de er også tilbage på rette spor igen.

Kampens spiller blev William Slavensky, der med to mål og en evig trussel oppe foran kunne lade sig hylde af holdkammeraterne, hvor flere stod godt i billedet.

Næste kamp er på tirsdag på udebane mod Nørager/Rørbæk, hvor man har en lille revanche, da de stjal 1 point i Skals.