Skals sikrede overlevelse i Højslev

12. juni 2023 kl. 09:13
Lørdag eftermiddag havde Skals mulighed for at sikre sin egen tilværelse i serie 3 til efteråret, kravet var 3 point.

Lørdag eftermiddag, hvor solen var højest og varmen allerværst, gik Skals FF i gang med opvarmningen på Højslev St. normalt forbinder man tørke perioder med tøre og hårde baner, men ikke i Højslev, her havde man vel nok en af regionens bedste baner, det hjalp lidt på det spil Skals gerne vil praktisere, og i forhold til de seneste kampe, hvor bolden hoppede og dansede, så var det tydeligt at bolden var lige så glad for græsset som os andre, i hvert fald når Skals havde bolden.

Skals indledte også kampen bedst, det var tydeligt at Højslev havde respekt for Skals og stod længere tilbage og satsede på at komme afsted i omstillinger, men Skals stod godt på banen og det var sjældent at Højslev kom frem til noget. Meget af Skals spillet gik op igennem højresiden, hvor Emil Berg og William Slavensky huserede, og det var også herfra at det første mål det kom - William Slavensky driblede flot forbi Højslev defensiven og afsluttede i korte hjørne og bragte Skals et skridt tættere på overlevelse.

Dog skulle der ikke gå mange sekunder fra Williams scoring, før Højslev fik udlignet, en lang bold op i dybden fik lov at passere og Højslev fik lov at lave en relativ let scoring, og så var der balance i regnskabet. Efter målet, var der igen lidt stillingskrig, hvor Skals forsøgte at finde muligheder, men ofte blev spillet for direkte og løb ud i sandet, fordi der opstod halve løsninger.

Men lidt justeringer undervejs og spillet blev langsom bedre. Endnu et gennembrud i højreside, hvor Emil Berg fik generobnet en løs bold, og William Slavensky tog atter teten og udfordrede Højslev defensiven, og med en et-to med Marcus Bruun Kristensen, kunne William gå mod baglinjen og i stedet for at skyde selv, spiller han den på tværs, for at finde Mikkel King inde foran, men Højslev forsvaren kom først, og sparkede bolden i eget net.

Nu var der igen morgenuft, og Skals kunne se overlevelsen ude i horisonten, 3-1 blev det også, da Anders Kuhr brød et Højslev angren og serverede bolden til Marcus Bruun Kristensen, der tog et 40 meters løb og satte 6 Højslevspillere og sikkert sparkede Skals foran 3-1 - Et meget flot mål, der helt klart er en stærk konkurrent til årets mål.

3-1 var også resultatet ved pausen, hvor Skals lavede de sidste små justeringer i forhold til at komme igennem, hvor der var mange muligheder, men ofte blev de forkerte beslutninger taget, eller situationen blev for stresset.

2. halvleg, var meget lig med første halvleg, Skals i kontrol, der også kom frem til fine chancer, men det var som om, at der skulle noget mere til før målene kom, lidt symptomatisk for forårssæsonen, men William Slavensky, Mikkel King og Frederik Vejlby havde gode forsøg, som desværre ikke gik ind, og så skete det som så mange gange før, en omstilling, hvor Skals står i ubalance efter et boldtab oppe midt på banen og en hurtig bold ned, hvor den første Højslev spiller står klart offside, men han lader bolden lægge og så kommer den næste Højslevspiller som er onside og får en friløber, som Frederik Broberg næsten får afværet, men desværre går bolden i mål og der er fornyet spænding i opgøret.

Men det varer ikke længe, før Skals igen er foran med to, et hjørnespark fra Thomas Christophersen lander i hovedet på Anders Slavensky, der stiger til vejrs, og sender bolden over mod fjerneste stolpe og bringer Skals på 4-2 med ganske få minutter igen.

Højslev har ikke kræfterne til at få lagt det sidste pres på Skals i slutningen af kampen og det mest vilde der sker, er at Mads Vejlby kommer på banen og får sin senior debut som han kan fejre med en sejr og en overlevelse i serie 3 - inden det sidste opgør mod TVS på lørdag venter.

TVS der skal bruge point, for at undgå direkte nedrykning,hvis Mønsted vinder deres kamp, så der er stadig noget at spille om i kampen.

Kampens spiller blev helt fortjent Marcus Bruun Kristensen der havde flere gode momenter i kampen, og med et stort løbepensum var en konstant trussel mod modstanderen.