Skals og Mønsted delte i porten

15. maj 2023 kl. 09:17
Der var meget på spil i lørdagens opgør mod Mønsted, hvor et nederlag til et af holdene havde været fatalt.

Lørdag eftermiddag var der bundbrag på Siwert Park i Mønsted, hvor Skals var på besøg, med 3 points forskel inden kampen, var der meget på spil for begge hold, Skals kunne slå et hul på 6 point ned til nedrykningsstregen, men omvendt kunne Mønsted komme á point med Skals over stregen - Så det var en kamp, hvor begge hold skulle vinde og ingen kunne tåle og tabe.

Det var på mange måder en god fodbolddag, vejret viste sig fra sin bedste side, de der spillede kampen, ville måske mene det var en kende varmt, men solskinnet, konfirmationer og en spændende fodboldkamp havde trukket folk fra Mønsted og omegn til fodbold denne dejlige lørdag, hvor de fremmødte blev vidner til en god fodbold kamp, hvor begge hold skiftedes til at have momentum i løbet af kampen.

De første 20 minutter, var Skals slet ikke kommet ud til opgøret, og der stod Mønsted på det hele, chancer, 2. bolde og vilje, det betød også at Mønsted havde ramt træværket 2 gange og haft 3 kæmpe chancer i kampens indledning. Skulle man tro at det fik hanket op i Skals? - Det burde det, men det var Mønsted der kunne juble over deres 1-0 scoring, hvor et indlæg ikke bliver helt dækket godt nok op.

Der skulle en vandpause til midt i halvlegen, før at kampbilledet skiftede til Skals FF's fordel. Her begyndte afleveringerne at side på den lettere knoldede bane, der gjorde at Skals aldrig rigtig fik gang i deres spil langs jorden. Her havde Frederik Vejlby og Anders Slavensky gode skud, og William Slavensky var også tæt på ad flere omgange, men ret symptomatisk for Skals, så skal der arbejdes ekstra hård for at få mål ind på kontoen.

Derfor var det også Mønsted der halvfortjent kunne gå til pause foran 1-0 i forårsvarmen. I pausen blev der rusket lidt op i aftalerne, bedt om at ville det mere, og så bare klø på. Det var på mange måder et opgør der lignede det første på Liseborg.

Allerede fra første angreb lignede Skals et hold der havde hørt efter, hvad Thomas Christophersen havde sagt i pausen, et fint angreb der sluttede ved Frederik Vejlby, der resoslut fik trykket af, men et skud der havde fortjent mere blev blokeret af Mønsted defensiven.

Mønsted var farlige i omstillingerne, og her var det godt at Frederik Broberg i målet var vågen, han havde flere formidable redninger, der på andre målmænd i puljen formentlig var gået i kassen, men i dag, skulle Mønsted også arbejde lidt ekstra for deres mål.

William Slavensky var tæt på at at komme igennem flere gange, men det blev aldrig rigtig farligt, selvom der var gode momenter. Midt i halvlegen kommer Lukas Bak ind og skal lave noget revage i angrebet, og det lykkedes ganske fint, da Lukas er tæt på at komme frem til noget flere gange, men igen manglede han en halv meter for at komme først på boldene.

Men når man ikke kan score selv, så er det godt at modstanderne en sjælden gang kan hjælpe med det, efter 80 minutters spil, sendte William Slavensky et hjørnespark ind over, hvor Marcus Bruun Kristensen får presset sin oppasser til at sende bolden i eget net - og herefter vejede Skals morgenluft og måske var muligheden for at få noget med fra Mønsted alligevel muligt.

Men det blev ikke til mere, hverken fra Mønsted eller Skals, der måtte dele i porten, hvilket reelt set ikke hjalp nogen af holdene, da resten af puljen også leverede overraskende resultater - der startede fredag aften, da ØK slog NUGF, Herefter fulgte de andre kampe i flæng - Sparkær delte med TVS - Nørager delte med Højselv.

På onsdag kommer Sparkær på besøg i Skals, hvor der igen er 3 livsvigtige point på spil, hvor Skals med en sejr, kan melde sig halvt ind i topkampen igen. men lige nu er fokus på at holde flest hold bag sig som muligt, derfor er alle point vigtige, og selvom det køre halvskidt på sejrsfronten for Skals, må man ikke glemme at det nu er 5. kamp i streg, hvor Skals er ubesejret.

Kampens spiller blev helt fortjent Frederik Broberg der igen viser klassen, når der er brug for ham.