Skals fik forårets første sejr mod ØK

21. april 2023 kl. 08:58
4. gang er lykkens gang - en flot og disciplineret indsats af hele holdet sikrede 3 point

Skals spillede torsdag aften deres 4 opgør i dette års serie 3, hvor holdet var draget mod Ørslevkloster på Skiveegnen. Hjemmeholdet lå inden dagens opgør på 3. pladsen, så hvis man skulle have snor i subtoppen, så var det et yderst vigtigt opgør. Inden opgøret havde Thomas Christophersen 2 krav: Vi skulle score et mål og vi skulle vinde kampen.

Ørslevkloster er kendt for at komme med fysik, og specielt på hjemmebane vil de gerne være spilstyrende og dominere kampene, derudover er det et hold med fart oppe foran, der kunne true i bagrummet og gøre banen lang at spille på. Derfor var Skals parate til at gøre det kompakt omkring midten, hvor der lå en kæmpe arbejdsopgave til de 3 centrale midtbanespillere: Martin Nonbo, Frederik Vejlby og Marcus Bruun Kristensen, der også alle blev belønnet med stemmer efter kampen for deres fremragende indsats.

I kampens indledning var ØK farligst, da de havde succes med at komme i bagrummet på Skals, i nogle situationer, hvor der godt kunne være fløjtet offside, men dommer Jørgen Laursen er tilgivet, det ville unægtelig have været noget "close calls" og de blev ikke kampafgørende, det sørgede Frederik Broberg i målet for, der i snit kun lukker 0,5 mål pr kamp i denne sæson. Man skal efterhånden bestille tid på lokalhistorisk arkiv, hvis man skal finde en kamp, hvor Frederik Broberg har stået under niveau i - en fantastisk sidste skanse i Skals FF.

Skals havde få perioder i kampen, hvor man havde teten på bolden, men uden for alvor at komme til noget, og var der optræk til noget, så sparkede ØK spillerne bolden ud af kommunen og der skulle bruges tid på at finde bolden ude på marken - utroligt nok uden at der blev lagt tid til i 1. halvleg.

Efter 30 minutters spil, fandt Emil Berg med en flot aflevering, Mikkel King der med fornem boldbehandling og en lækker vending, for derefter at kunne sende William Slavensky på mål skarpt forfulgt af ØK-forsvaret og under pres, kunne William, sten sikkert sparke Skals foran 1-0 og dermed var Thomas Christophersens første krav mødt. Målet kom efter en periode, hvor Skals havde været bedst, og ØK var tyet til at gå all ind på beskidste eftertacklinger.

Skals kunne også gå til pause foran 1-0 i en kamp, hvor der ikke havde været mange afslutninger på mål, men en kamp der var bølget frem og tilbage, hvor begge hold havde deres perioder. Skals skulle ud og forsvare deres føring, og jagte mål nummer to, så man kunne punktere kampen en smule.

Fra 2. halvlegs start, var der igen fuld tryk på kedlerne, og Skals havde svært ved holde fast i bolden, hvilket gjorde at kampen blev meget livlig, heldigvis stod Skals godt på banen til at genobre bolden når ØK forsøgte at komme igennem, hvor det virkede som om at ØK gerne vil igennem i deres højre side, hvor Bachi og Alexander Visholm, havde godt styr på det. Efter 15 minutters spil af 2. halvleg blev ØK reduceret til 10 mand i ti minutter, efter Frederik Vejlby helt uregelmenteret blev nedlagt.

Det gav noget ro på spillet, hvor Skals overlod lidt af initiativet til ØK men med en mand i overtal, havde Skals fuldstændig styr på slagets gang. Da ØK blev fuldtallige igen, havde kampen mere eller mindre sat sig, og på trods af lige mange mænd på banen, havde ØK svært ved at komme frem til noget. Skals havde nogle gode omstillinger, der med lidt mere held og lidt mere skarphed, godt kunne være udnyttet bedre, men ovenpå den perioder Skals har været igennem med nederlag og ingen mål, så er 1 mål i kampen bedre end ingen.

I kampens sidste 15 minutter, begyndte ØK at satse lidt mere, og betød de lagde en ekstra angriber op foran og begyndte at pumpe bolde ind i feltet, men der var Kim Sommer stærk og dominerede luftrummet og dermed kom ØK aldrig tæt på Skals målet, dermed kunne Skals juble, da Jørgen Laursen fløjtede af og helt fortjent kunne tage forårets første 3 point med hjem, og dermed gik Thomas Christophersen andet krav om en sejr også hjem.

Skals kan nu hvile sig i weekenden, inden der i næste uge venter Skals to kampe, både tirsdag og torsdag mod hhv. Nørager og Højslev, hvor man igen skal fortsætte de takter, og forsøge at hente 6 point.

Kampens spiller blev Baheerathan Arumugasamy, der har for vane at spille gode kampe i Ørslevkloster, skarpt forfulgt at Kim Sommer. Men på en dag, hvor mange høstede stemmer, symptomatisk, da sejren kom i hus ovenpå en fremragende holdindsats.