Skals tabte til Sparkær

10. september 2023 kl. 22:03
Det var en flyvende Kasper Møller i bogstaveligste forstand. der sænkede Skals FF fredag aften

Uge 36 var ikke helt Skals FFs uge, med 2 nederlag i 2 kampe, til de to andre tophold. Da man inden ugen for alvor var gået i gang, kunne se for sig, at 2 sejre, ville være lig med overlevelse i serie 3, men sådan skulle det som bekendt ikke gå. Nu kan Skals Derimod se frem til en træningsuge med 2 træninger, det må være første gang siden Mønstedkampen, at Skals får muligheden for at træne, hvor man de seneste mange uger har spillet kampe med 1 dags mellemrum.

Der var ellers lidt fokus på kamptræthed inden kampen, men sådan som kampen forløb, så var det ikke træthed der var afgørende for kampens udfald, det må tilskrives uskarphedo og måske også lidt mangel på koncentration. For Skals indledte opgøret godt, og med lidt held kunne de være kommet foran i kampens indledning, hvor det næste stjerneskud i rækken, Hugo Vasegaard, fik en fin aflevering og kunne stikke fra Sparkær forsvaret men måtte se sin afslutning tage sidenettet, kort efter var Mikkel King tæt på at få en friløber, men blev desværre stoppet af en forkert offsidedom. Kort efter fik Mikkel King muligheden igen, da han fik en aflevering af Hugo men denne gang var han ganske rigtigt kommet for langt frem, her kunne Hugo også være kørt selv.

Sparkær var tæt på et par gange, i feltet, men deres forsøg gik ved siden af, dog var det Sparkær der gik nettet til at blafre først, da Kasper Møller fra Sparkær resolut sparker bolden op i det korte hjørne efter et godt løb og en god aflevering fra Sparkær spillerne, hvor Frederik Broberg i målet var uden chance. Sparkær nåede dog ikke at være foran ret lang tid, for kort efter var Marcus Bruun Kristensen hurtig over en bold i feltet, men da han skulle til at score, blev han hægtet og korrekt dømt straffespark, målmanden nøjedes dog kun med gult kort, da der var tale om at man ikke må dobbelt straffe - noget som jeg ikke helt er inde i reglerne om, så undlader at kommentere yderligere på. Men straffesparket blev sikkert eksekveret af Kim Sommer, og så var der balance i regnskabet igen.

Kort efter havde Skals atter en fin mulighed, efter et frispark fra Thomas Christophersen stiger Kim Sommer til vejrs, og header mod fjerne hjørne, og havde det ikke været fra Kasper Møller i måler, der både måtte springe og strække sig i fuld længde for at holde bolden ude af mål, havde det været hvilken som helst anden, hvis man holder Frederik Broberg ude af den ligning, havde Skals bragt sig foran 2-1 men sådan skulle det ikke gå.

Derfor var det også helt lige da kampens dommer fløjtede til pause, i en halvleg, hvor Skals mål på spil og chancer havde været bedst, derfor var fornemmelsen også god, da holdene gik til pause. Måske det var det, der blev udslagsgivende, for Skals kom overhovedet ikke ud til 2. halvleg, Hvor Sparkær i løbet af de første 10 minutter, både gjorde det til 1-2 og 1-3 hvor Mikkel King, kort forinden var blevet dømt fejlagtigt offside igen. Frederik Broberg, var tæt på at redde Kasper Møllers scoring, men uhedigvis var Sparkærmålræven hurtigt over returen og kunne sparke den ind. Målet til 1-3 var flot sat ind.

Selvom Skals var bagud med 2, var fornemmelsen ikke at kampen var tabt, dog kunne Sparkær stille sig lidt længere tilbage, og spille på omstillinger, som Skals dog i store dele havde gjort styr på. Pånær til sidst, hvor man satsede på at få noget med hjem, og det gav muligheder i den anden ende, hvor Frederik Broberg i målet hev nogle pragtredninger op for at holde Skals inde i kampen men også Sparkær fra faddet. Lucas Bruun Kristensen, havde et godt forsøg efter godt forarbejde af William Slavensky, men måtte se sit forsøg blive reddet, et forsøg der havde fortent en bedre skæbne.

Derfor var det også en flok skuffede Skalsspillere der efter dommerens sidste fløjt må sande at det var blevet til efterårets 3. nederlag, i en kamp, hvor man ikke skaber ret mange store chancer, hvor man særligt på den sidste tredjedel ikke er dygtige nok med den sidste aflevering. Sparkær var skarpest og kyniske og spillede en klog 2. halvleg, de vil nok føle sejren var fortjent, men med en halvleg hver, kunne de rejse hjem med 3 point.

Kampens spiller blev helt fortjent Frederik Broberg, der stod endnu en stærk kamp imellem stængerne. og kunne helt fortjent få fidusbamsen med sig hjem.

Næste kamp er på lørdag mod Bruunshåb/Tapdrup, hvor Skals har en revanche til gode.