Skals spillede uafgjort mod Hjørring

27. november 2023 kl. 10:02
Der var lagt op til et spændende opgør i fredagens futsal kamp i Skals idrætscenter

Fredag aften dannede Skals idrætscenter rammen om 1. divisionsopgøret mellem Skals FF og Hjørring Futsal Club, udeholdet, er et af de jyske futsalklubber med flest meritter og største setup, så der var på forhånd ikke levnet hjemmeholdet fra Skals ret mange chancer.

Det var da også Hjørring der kom bedst fra start, hvor de var mest på bolden, og fik flyttet Skals spillerne fint rundt, men det var et toptændt Skalshold, der var arbejdede stenhårdt, og det hårde arbejdt fik også små udbytter da Skals kom frem til små stikangreb, hvor man dog ikke fik afsluttet særlig godt, eller i det hele taget.

Det var da også Hjørring, der kom planmæssigt foran, hvis man følger deres drejebog for kampen, et indspark bliver rettet af og går i mål, mega bittert, for Skals var ellers godt med, og havde ikke levnet mange chancer til modstanderen, men det er ofte sådan i futsal, at heldet følger de, der søger den, og ved at trykke af fra distancen og så kunne alt ske, desværre for Skals var heldet ikke med dem.

Skals fortsatte med at følge playbooken og arbejdede sig stille og roligt ind i opgøret, hvor man blev båret frem af tilskuerne i Skals hallen, men desværre var det en defensiv fejl der førte til Hjørring kunne sparke sig i front med 2-0. Det var lidt en spand kold vand i hovedet for Skals, der egentlig følte at de var godt med i opgøret, i øvrigt et opgør, der ikke bød på ret mange chancer, men to hold der stod ganske fint til hinanden.

Derfor var 2-0 også resultatet ved pausen, hvor Skals snakkede om at fortsætte, trykke noget mere på mål, og så sætte sig igennem i 2. halvleg, hvor man som mandskab skulle ligne nogen der kom på banen for at hente de to mål og tage sejren.

Det var også Skals der åbnede 2. halvleg bedst, hvor man kom godt i vejen for Hjørrings opspil og det gav anledning til frustrationer for udeholdet, og det gav Skals en lille åbning for at komme tilbage i kampen.

Med små 5 minutter spillet af 2. halvleg kunne Skals nemlig reducere, da Kim Sommer bryder en Hjørring omstilling, og finder Mikkel King fremme i banen, der dog får sit første forsøg afværget men er selv hurtigt over riposten og bringer skal på 1-2.

Det gav et lille momentum til Skals, der fornemmede at man ikke var længere væk end at der godt kunne komme et flot resultat med hjem. Allerede et par minutter efter reduceringen kunne Skals så sparke udligningen ind - Kim Sommer bryder igen et angreb og sender Marcus Bruun Kristensen afsted, som sikkert spiller på tværs til William Slavensky som sjældent svigter i denne situation og dermed var der balance i regnskabet.

Skals forsøgte at udnytte sig momentum og jagte scoringen, hvor Anders Slavensky, William Slavensky og Emil Berg havde gode muligheder og i den anden ende tog Frederik Broberg godt i mod, dog ramte Hjørring stolpen en enkelt gang, men det var også det tætteste de kom på, ellers var det Skals der havde mest ære og andel i 2. halvleg.

Derfor var det også en flok ærgreligt spillere og tilskuerer der fornemmede at muligheden var for at sende Hjørring hjem med deres første nederlag, men der var stor fremgang for Skivekampen, og der er stadig noget at bygge videre på, inden man om 2 uger tager i mod Jerselv/Sterup, hvor der igen er vigtige point på spil.