Skals slog Stoholm

14. oktober 2023 kl. 16:46
Torsdag aften var der lagt op til et spændende opgør, da Skals FF besøgte Stoholm, hvor 3 point kunne sparke Skals mod overlevelse

Torsdag aften var Skals draget vestover mod Fjends området, hvor Stoholm ventede, det var første gang i mange år, at Skals FF skulle møde Stoholm på udebane. Kampen lå længe og svingede lidt om den skulle spilles på græs, hvor lyset var marginalt bedre end, det lys vi har i Skals, eller om den skulle spilles på kunstgræsbanen, som for nyligt er blevet anlagt, hvor der lidt problemer med et par lamper. Heldigivs blev det på kunstgræsbanen, som Stoholm i øvrigt vandt eller fik tildelt lige for næsen af Skals.

Sidste gang Skals og Stoholm krydsede klinger, vandt Skals 3-2 efter at have været foran 2-0. Derfor vidste Skals på forhånd at kampen ikke ville blive let, samtidig med at der var kommet nogle afbud op til kampen pga. skader, så Christian Holmgren og Rasmus Øvad var trådt i grønt i grønt, i mens Mikkel Boi stod klar på sidelinjen, hvis det nu skulle gå fuldstændig galt.

Kampen havde enorm betydning for begge hold, Skals kunne spille sig tæt på at komme ud af nedrykningensfaren, og Stoholm kunne få vitale point i kampen om at undgå nedrykning. Stoholm startede også kampen bedst, og havde den første store chance, hvor Frederik Broberg var ude og blokere, og så var Skals advaret. Stoholm ville gerne presse aggressivt i starten, og det lykkedes de fint med, indtil Skals lige fandt sig til rette på underlaget, og da man kunne spille sig ud af det første pres, trak Stoholm sig lidt tilbage.

Det gav Marcus Bruun Kristensen en fin mulighed tæt under mål som Stoholmmålmanden flot fik reddet med en fodparade. Herefter bølgede kampen lidt frem og tilbage uden af nogen af holdene for alvor blev farlige. Efter 25 minutters spil, kom Stoholm over stepperne efter en Skals dødbold, men endnu engang stod Frederik Broberg godt placeret i målet.

Kort før pausen kunne Skals være kommet foran, efter Lucas Bruun der næsten gav Kim Bager vibes på oppe på toppen, fik jagtet sig til en god mulighed, hvor han spiller bolden på tværs til Lukas Bak, der manglede en halv centimeter før han kunne prikke bolden i mål.

I pausen snakkede Skals om at bevare koncentrationen og turde at spille bolden rundt, mod slutningen af halvlegen var der begyndt at komme mere plads, og så skulle man overveje, hvor tidligt det var nødvendigt at sætte bolden på spil - og ikke mindst være klar fra start, da det hold, der ville score kampens første mål, ville formentlig vinde.

Skals var også mere på bolden i 2. halvleg, og stod godt i bagkæden, hvor Anders Slavensky og Emil Berg begge spillede begge veje og Rasmus Øvad og og Kim Sommer med selsskab af Frederik Broberg og foran dem Thomas Christophersen og Christian Holmgren var gode til at lukke ned centralt, så Marcus Bruun Kristensen, Anders Kuhr, Lucas Bruun Kristensen og Lukas Bak kunne sørge for de offensive løb, indtil Mikkel King og Alexander Visholm kom ind og bidrog.

2. Halvleg blev omtrænt lige så spændende, hvor Skals var mest på bolden og Stoholm forsøgte at komme afsted over kanterne, dog stod Skals godt på banen og fik lukket nogenlunde godt ned for de stik Stoholm sendte afsted.

Efter 70 minutter, kom Marcus Bruun Kristensen igennem på i højre siden og fik afleveret bolden ind til Lucas Bruun Kristensen, der helt umarkeret kunne sætte en inderside på og sparke bolden i målet og så var Skals foran 1-0.

Efter scoringen blev Stoholm reduceret til 10 mand, det gav lidt arbejdsro til Skals, der godt kunne mærke at Stoholm var ved at lancere et større pres mod målet, men samtidig vidste man også at det ville åbne op til for muligheden den anden vej. Og det var netop det som skete i de sidste minutter, hvor Marcus Bruun Kristensen fik en friløber mod målet, men desværre måtte han se sit forsøg bliver taget,

men Skals stod godt i defensiven, og det Stoholm kom aldrig rigtig tæt på i slutminutterne, hvor Skals kunne fejre at hente 3 point med sig hjem. Fredag aften kunne holdet så se, at Bruunshåb spillede uafgjort med Viborg, og dermed er Skals ude af farezonen for nedrykning og kan nu koncentrere sig om at slutte året godt af, hvor man tilgængel har spillet sig ind i oprykningsduellen, hvor der også er flere hold der byder sig til.

Kampens spiller blev Lucas Bruun Kristensen, der kunne tage bamsen med sig hjem igen, efter endnu en flot indsats, hvor der blev arbejdet benhårdt, og samtidig en evig kilde til uro i Stoholm defensiven og var tæt på at bryde igennem flere gange og med et mål og milimeter fra en assist og blev dermed kronet med holdets anerkendelse. Lucas der fik comeback til Fjends Cup efter sin skade der holdte ham ude i næsten 1½ år, må siges at være en vigtig brik på Skalsholdet.

Næste kamp er næste lørdag, hvor Skals spiller årets sidste hjemmekamp mod Hersom/Bjerregrav, hvor en sejr, kan sende Skals til Sparkær i sæsonens sidste kamp, hvor der kan være en direkte oprykning på spil