Skals slog Stoholm i medrivende opgør

02. september 2023 kl. 00:11
De mange tilskuere på Skals stadion var vidne til et intenst opgør, hvor begge hold havde gode perioder i kampen

Fodboldspillere træner et par gange i løbet af ugen, for at blive bedre individuelt og som hold. Den mulighed har dommere ikke, de bliver bedre gennem erfaring, en erfaring de får igennem de kampe de dømmer. Det har længe været til offentlig viden, at der er mangel på dommere, derfor sætter vi pris på, at der kommer dommere til vores kampe, i stedet for at vi skal finde dommerne igennem forningerne. I tirsdagens kamp var det ikke nogen hemmeliged at Skals-holdet var langt fra tilfreds med dommerpræstationen, noget man også kunne læse i kampreferatet på hjemmesiden. Derfor blev der også trukket lidt på smilebåndet, da torsdags kampen mod Stoholm havde samme dommer påsætning, som kampen mod Viborg. Knapt var opvarmningen gået igang, før det blev klart, at der også er andre end dem i Skals regi, som læser med på hjemmesiden, hvilket er enormt glædeligt. Som dommer kan man bruge kritik på 2 måder, man kan blive pissesur, og gå mod dem, der brokker sig over ens indsats, hvilket ofte ville være den nemmeste løsning - eller også kan man rejse sig ved det træ man er faldet ved, sætte sig op på sin hest og ride til kamp med oprejst pande, og forsøge at gøre sit bedste. At være dommer er et utaknemmeligt "job" men når der fløjtes af efter 90 minutter, og sejrens sødme fylder ens krop, eller de værste frustrationer har lagt sig. Må man erkende, at kampens dommer, Jens Rohde, var en af banens bedste, blandt de 23 aktører på banen. I øvrigt en bred enighed på begge sider af kridtstregerne. Man må gerne ytre sig, hvis man er utrilfreds, bare man husker at rose, når man er tilfreds.

Tilbage til torsdagens opgør, som man i teorien godt kunne kalde et lille topopgør, selvom det er tidligt i sæsonen, puljens nummer 2 og 3 tørnede sammen. Stoholm, der er inde i en spændende udvikling, med nylagt kunstgræsbane til at gøre deres faciliteter bedre og gode muligheder for udvikling af spillere, både på senior niveau og ungdomsniveau, så fødekæden til landsholdet, og muligheden for at få flere unge til at spille fodbold. Har efter et par magre år, vendt bøtten, og med en tilbagevenden til serie 3, et fornuftigt overstået Fjends Cup, med nogle store klubkoryfæer omkring holdet - så er det absolut et hold man skal holde øje med.

Derfor var det også et Skals hold der skulle være på mærkerne torsdag aften, da man udemærket godt vidste at det ikke var et hold der forærede ret meget væk, selvom det kunne lyde sådan, så var det ikke Stoholm som Skals havde mest fokus på i optakten, men ovenstående er mere en anerkedelse om at serie og breddefodbolden i Viborg kommune lever i bedste velgående, når der ses på muligheder i stedet for begrænsninger og der gives muligheder til unge mennesker, både at tro på deres potentiale, men også den modsatte vej rundt, at de unge, holder fast i fodbolden og giver igen, til de mennesker i klubberne der leverer et solidt og flot arbejde, uanset om man kridter bane, vasker tøj eller indkræver kontingent.

I kampens indledning var Skals mest på bolden, og Stoholm havde svært ved at komme til at presse Skals, Stoholm ville gerne afsted i omstillinger og i kampens indledning havde de to muligheder, der dog flot blev afvist af Skals forsvaret. Skals var gode til at holde i bolden og spille langs jorden, hvilket gav et par fine muligheder til Mikkel King der måtte se sit hovedstød blive blokeret, og Emil Berg der måtte se sin afslutning tæt under mål gå ved siden af, efter en flot aflevering fra den kommende globetrotter, Martin Nonbo, der var trukket i arbejdstøjet til dagens opgør.

I midten af halvlegen begynde Skals at presse mere på og fastholde presset, uden Stoholm egentlig var farlige den anden vej, det blev også belønnet efter 25 minutters spil, da Frederik Vejlby med et godt hjørnespark finder Lucas Bruun Kristensen der kommer foran sin oppasser og flugter bolden i mål til en fortjent føring. Der skulle ikke gå lang tid, før Skals publikummet kunne juble igen, efter et par vævre træk af Mikkel King, blev han uregelementeret nedlagt, og på det efterfølgende frispark kunne Lasse Broberg flot sparke Skals på 2-0.

Det lignede længe det resultat begge hold skulle gå til pause med, men ud af ingenting, kom Stoholm tilbage i opgøret med en reducering efter et indlæg, der dog er lidt svær at bedømme, hvorvidt der var offside eller ej, men målet fik lov at stå uden protester, og nu var kampen elt åben igen.

I pausen blev der justeret en lille smule i forhold til organisationen og hvordan man gerne ville spille bolden ud. men scoringen havde givet fornyet liv i Stoholm der kom ud med et stort pres på Skalsholdet, der dog lignede et hold der godt kunne stå i mod, men evnerne til at fastholde et angreb kneb og det gav Stoholm momentum - og med et skud på stolpen, som Frederik Broberg lige nøjagtig holder ude af målet med fingerspidserne inden Anders Slavensky er først over returen og clearer. Kort efter kommer udligningen, hvor Stoholm kommer godt igennem og får spillet på tværs, som sikkert blev eksekveret til 2-2 - ganske fortjent efter spil og chancer i 2. halvleg.

Herfra var det spændende, hvordan Skals ville reagere, ovenpå 2 kampe på 48 timer, så var der lidt træthed i kroppen hos de fleste, men efter udligningen kom Skals bedre med, blandt andet med Marcus Bruun Kristensen der udstråler voldsomt spillehumør i øjeblikket, gjorde det svært for Stoholm defensiven - faktisk så svært at efter et fantastisk soloridt blev nedlagt i feltet og korrekt dømt straffespark som Kim Sommer skulle tage sig af - helt uden i store dikkedarer kunne han sparke Skals foran 3-2 med 20 minutters tid igen.

Efter scoringen kom en periode, hvor begge hold var i stillingskrig, Skals mest på bolden, men Stoholm farlige i omstillingerne, hvor de en enkelt kom igennem, men farligt spil mod Frederik Broberg i målet underkendte de målet Stoholm ellers havde prikket ind. Skals slap med skrækken, men det virkede som om at det underkendte mål lige gav 15% ekstra til koncentrationen, for der blev spillet mere kynisk og kontant, og Stoholm havde ikke helt overskuddet eller kræfterne til at komme igen, og måtte kapitulere efter 5 minutters overtid, efter en god og underholdene kamp, som på dagen godt kunne klassificeres som en værdig topkamp mellem to gode hold, der bestemt heller ikke er færdige med at få point. Skals kan dermed gå weekenden i møde på 2. pladsen i puljen og følge med under byfesten, hvordan det ellers går de andre hold.

Kampens spiller blev næsten enstemmigt vedtaget ved Marcus Bruun Kristensen, efter en flot præstation, men også spillere som Baheerathan Arumugasamy stod stærk i defensiven sammen med resten af sin bagkæde, der alle også modtog stemmer.

Næste kamp er mod Hersom/Bjerregrav på udebane, et sted, hvor Skals har meget svært ved at få point med hjem fra, hvor der bliver brug, for en god indsats.

I dag kl. 12:17 Skals sejrede på Siwert park
06. september kl. 11:29 Skals fik point mod ØK
05. september kl. 08:55 Skals tager i mod Ørslevkloster