Skals sejrede på Siwert Park

01. oktober 2023 kl. 20:29
Der var nok et par stykker, der lige gned i øjnene for at se om det nu var rigtig nok, at Skals storsejrede mod Mønsted

Lørdag eftermiddag var Skals FF draget vestpå, for at møde et af de hold i serie 3 puljen som på papiret var allerbedst kørende i forhold til pointhøst, samtidig havde Skals med i bagagen at den indbyrdes kamp først for sensommeren var blevet vundet med 2-0 mod et relativ amputeret Mønsted hold. Derfor var det også et Skals hold, der ankom til Siwert Park, med en stor respekt for dagens modstander, hvor man med i ligningen også skal have at det er lang tid siden man har vundet i Mønsted, og de Mønsted har haft ret godt fat i Skals i de ellers foregående kampe, hvor man blandt andet i foråret, var dårligst indbyrdes over to kampe.

Skals kom til kampen i noget nær stærkeste opstilling, hvor det blandt andet Mikkel King var en af dem, der manglede, i stedet var Markus Uglebjerg tilbage. Derudover var det stor set identisk hold, som mødte Viborg Søndermarken i forrige runde, hvor der blev spillet flot fodbold. Og det var også nogle af de principper, der skulle holdes fast i, hvis man skulle have 3 point med hjem fra Mønsted. Derudover havde Emil Berg fået nye støvler, der matchede strømperne, hvis Skals ellers havde spillet i det velkendte grøn og hvide sæt, men til eftermiddagens opgør var man klædt i sort, da man med vejret in mente, (mulighed for regn) havde tænkt på vaskeholdet og det arbejde i at skulle få shortsene hvide igen. Det blev kort kommenteret af anføren, der så måtte lave det antal mål, som antallet af stjerner på hans støvler havde, noget der blev smilet lidt af, da anføren som bekendt ikke har skovlet mange mål ind over stregen siden han blev senior.

Opvarmningen var god, men banen som ellers var klasser bedre end da Skals var på besøg sidst, var en smule ujævn og gav nogle sjove opspring, derudover var den relativ tung, hvilket godt kunne give en hård og sej kamp. Efter en gang hilsen, et ekko af god kamp og små lækre klask efterfulgt af lodtrækning, blev gruppen lige samlet til den sidste peptalk, hvor arbejdsindsats, koncentration, offensive løb og defensiv kløgtighed sammen med æren i at trække en trøje over hovedet med klubbens logo skulle skinne igennem på banen i alle 90 minutter, hvis man skulle have noget med hjem. Ikke desto mindre - var alle mand klar.

Kampen blev fløjtet i gang, og kampbilledet var tydeligt fra start, at Skals fik lov til at have bolden til bagspil, hvor Mønsted gerne ville lukke midten ned, modsat ift. første kamp, hvilket dog gjorde at Skals fik plads på kanterne, og det skabte flere gode muligheder, hvor den sidste præcision i afleveringerne lige manglede, ellers lykkedes det William Slavensky at komme rundt på højrekanten flere gange. Mønsted ville gerne afsted på omstillinger, her var Skals opmærksomme, hvor særlige de to backs, Emil Berg og Anders Slavensky stod endnu en gang godt i billedet. Derudover spillede Baghi en god kamp i bagkæden sammen med Kim Sommer. Selvom spilovertag, og chancer var godt i Skals favør, skulle vi helt hen til halve time, før Skals fik nettet til at blafre. Det var Markus Uglebjerg, der kunne sparke Skals foran, Efter Lucas Bruun tog et flot offensiv løb og fik bolden fra William Slavensky, der kunne komme foran Mønsted forsvaren og spille Markus fri, der stensikkert bankede bolden ind.

Kort efter kunne det have været blevet 2-0, men William Slavensky blev fløjtet offside, noget der lignede en onside, men alfa omega, så er det dommeren der bestemmer og dømmer det han kan se. Så resultatet var stadig 1-0. Lucas Bruun havde muligheden for at fordoble den føring, men måtte se sit forsøg gå i sidenettet, Kim Sommers hovedstød gik også lige i handsken på Mønsted keeperen inden Emil Berg også var tæt på. Og som min far altid plejer at sige, hvis man ikke scorer på sine chancer, så får modstanderen altid et eller andet, og det var også lige ved at være tæt på, Frederik Broberg fik en tilbagelægning, som ramte en knold, og sprang skævt op, og var lige ved at give et gratis mål til Mønsted, men Frederik redde selv kastanjerne ud af ilden med et heroisk redning, hvor han godt kunne ligne lidt en to årig dreng der skulle skynde sig at have fat i sin bamse. Efter den chance kom Mønsted en lille smule bedre med, uden for alvor at blive farlige.

Dog var kampens resultat 1-0 da dommerens fløjte til pause lød, ganske fortjent føring, som man i Skals lejren nok følte skulle have været et mål eller to større. Der var ikke så meget man skulle ændre på i pausen, man skulle bevare koncentrationen og så måtte man gerne sparke de chancer ind, der ville komme, og med en lille vind i ryggen, ville der opstå en mulighed for at sparke bolden i bagrummet. nu skrev jeg godt nok lille, men da man gik ud til 2. halvleg blæste det godt nok op i et par minutter, og det umuliggjorde muligheden for Mønsted at sparke bolden op og det gjorde at Skals kunne lægge et lidt tungere pres på Mønsted - og her må jeg beklage, min hukommelse ift. målene er lidt shaky, og der var ikke meget hjælp at hente i omklædningsrummet bagefter. og uden VEO så kører den lidt på måske'er.

Men kort efter pausen kom Emil Berg frem i højre side og fik muligheden for at slå et indlæg, men Frederik Vejlby og Markus Uglebjerg kunne lige præcis ikke nå frem til indlægget, der dog snød Mønsted forsvaret og gik i mål, og så havde Emil Berg minsandten scorede sit første mål i Skalstrøjen, så kunne han jo få lov at strege en stjerne af på skoen.

Ca. 10 minutter senere kunne Skals komme foran 3-0 - Her var det Markus Uglebjerg der blev sat godt op efter et hurtigt Skals opspil, desværre måtte han se sit skud blokeret, men heldigvis for Skals var Marcus Bruun Kristensen hurtig over returen og sparkede bolden i mål. I denne periode stod der mere eller mindre Skals på det hele og Mønsted havde ikke ret meget frem i banen og Skals der havde enormt meget løbevillighed kom igennem Mønsted både centralt og over siderne.

Små 5 minutter senere kom Skals på 4-0, som reelt set lukkede kampen, her var det William Slavensky, der fik lov at krone en god indsats med et flot mål hvor han bliver spillet på tværs og her svigter den så sikre venstre pote sjældent. Her kunne man godt fornemme at Mønsted var ved at opgive, men Skals forsatte takterne og blev ved med at spille disciplineret og koncentreret og med en 30 minutter igen, kunne der godt lægge flere mål og vente.

Og der skulle knap nok gå et minut efter 4-0 scoringen, så blev et hjørnespark taget hurtigt, hvor Markus Uglebjerg, kunne sparke bolden indover mod Kim Sommer og Emil Berg, der lidt kæmpede om, hvem der skulle heade bolden ind, og det blev Emil Berg, der måtte se sit første forsøg blive blokeret og efter lidt klumpspil kunne stange bolden over stregen med klunkerne - men alle mål tæller, og nu havde han fordoblet sin scoringstotal og udlignet Kim Sommers sæsontotal, godt man ikke var Henrik og Gitte (Emils forældre red.) men 5-0 og nu lignede det en ren nedslabling af et hold, der var gået totalt op i limningen, som ganske enkelt havde svært ved at følge med Skals, både i spillet ved jorden, men også i løbene for boldholder.

Dog opstod muligheden for at få pyntet lidt på tingene kort efter 5-0 scoringen, Mønsted der ellers var sjældne gæster fik en omstilling, som ellers blev afværget i første omgang, men i forbindelse med afslutningen mente dommeren der var begået en forseelse og dermed blev der dømt straffe til Mønsted. Lidt en streg i regningen, da man gerne ville holde buret rent, også selvom man scorer mange mål i den anden ende. Heldigvis for Skals blev straffesparksforsøget skudt forbi mål - efterfølgende, fulgte en periode, hvor der våbenhvile, ikke fordi Skals ikke kom til chancer, men de forkerte beslutninger begyndte at blive truffet, fordi nu ville alle op og score mål.

Men med 10 minutter gik blev Lasse Broberg væltet i eller omkring feltet, hvilket dommeren takserede til et straffespark, og det fik Kim Sommer omsat til mål ganske sikkert, hvilket er lidt sjovt - nu har han scoret imod alle Fjends klubberne i puljen, hvor der er blevet scoret mod Stoholm, Sparkær og Mønsted - alle mål sparket ind på straffe, hvilket bringer hans sæsontotal op på 3 så nu er han foran Emil Berg igen.

Kort efter kunne William Slavensky bringe Skals på 7-0 efter et fint oplæg af Lasse Broberg, hvor William i tanke og handling agerer hurtigere end Mønsted forsvaret og kommer først på Lasses fremlægning og banker sit 2. mål ind. Inden Marcus Bruun kort efter lukker og slukker efter han slider sig igennem inde i feltet og banker slut resultatet ind til 8-0

13 mål i 2 kampe, er noget uvant for Skals FF, der med sejren kom op på 16 point og fik sluttet en september måned af der startede noget skidt med 3 nederlag. dog kan de to foregående kampe ikke bruges til noget, hvis man i opgøret på søndag går hen og smider det hele væk. Derfor skal der følges op på de to gode opgør, velviddende om at man ikke kommer sovende til noget. Kampens spiller blev fortjent to målsskytten Emil Berg, der noget usædvanligt i en 8 måls kamp, at en højreback løber med stemmerne og holdet anerkendelse men ikke desto mindre kan man ikke pille ved han klasse og betydning både frem i banen og tilbage i banen, hvor han kampen igennem lukkede ned for Mønsted bedste offensive kort. Derudover havde Lucas Bruun også stor ære af kampen, lige som William Slavensky og Marcus Bruun og fik høstet anerkendelse af sig.

06. september kl. 11:29 Skals fik point mod ØK
05. september kl. 08:55 Skals tager i mod Ørslevkloster
02. september kl. 08:29 Skals vandt på Rughavevej
30. august kl. 11:24 Skals skal tilbage på sporet mod VFF