Skals sejrede mod Hersom/Bjerregrav

23. oktober 2023 kl. 12:18
Skals kunne med en sejr mod HBI bringe sig et stort skridt ind i oprykningskampen

Lørdag eftermiddag tog Skals i mod HBI i, hvad der potentielt kunne være sæsonens sidste hjemmebanekamp - Skals kunne med en sejr bringe sig ind i oprykningskampen, hvor man selv ville kunne afgøre sin egen skæbne. Men modstanderen fra Bjerregrav vidste man godt på forhånd ville blive en svær opgave, da man både har haft svært ved at vinde over HBI men samtidig havde de også brug for en sejr, for at undgå at blive rodet ind i nedrykningsdramaet.

Skals startede med vinden imod sig, dette brugte Bjerregrav til at spille sig højt op og forsøge at presse Skals, der havde svært ved at sparke bolden ud af egen forsvarszone. Skals havde flere gode opspilsmuligheder, men modvinden gjorde det også svært at sparke på mål - i hvert hvad kvalificeret og som kunne vælte en liter mælk, hvis det kom så vidt.

Bjerregrav var tæt på en enkelt gang, hvor de kommer til baglinjen og finder en spiller inde foran mål der sparkede over mål. Men ellers var det småt med chancer i begge ender. I 2. halvdel af halvlegen begyndte Skals stille og roligt at få overtaget men uden rigtig at komme til de helt store chancer.

Derfor var der også to hold, der kunne gå til pause med 0-0 i bagagen, hvor det mest dramatiske var to gule kort, et til hvert hold, hvor der, hvis man havde samme linje som forrige hjemmekamp, burde have kastet flere kort af sig, for at opfordre til udvisning. Skals snakkede i pausen om at turde at spille lidt mere, være klar på de lange bolde, og så ellers mase på, så man kunne trykke HBI længere tilbage og dermede erobre boldene tidligere.

Det var også tydeligt, hvor meget vinden betød, allerede fra 2. halvlegsstart, fik Skals lagt et fornemt tryk på HBI der havde svært ved at komme ud af egen forsvarszone. Set over hele 2. halvleg skaber udeholdet 2 muligheder, hvor med lidt held, kunne de godt have sparket en af dem i mål.

Skals derimod fik skabt et hav af chancer, hvor Lucas Bruun Kristensen, Marcus Bruun Kristensen og Mikkel King havde fine muligheder, der kun pga. en godt spillende HBI målmanden i målet stadig holdte udeholdet inde i kampen.

Med 10 minutter igen, kom forløsningen for Skals, Frederik Vejlby modtager bolden efter et indskast fra Anders Slavensky som Marcus Bruun Kristensen ligger af, og en milimeterrpræcis indlæg lander i hovedet på William Slavensky der dukker op ved bagerste stolpe. og header bolden ind.

Skals scorer kort efter til 2-0 og lukker reelt set kampen, hvor en god omstilling, ender bolden ved William Slavensky der sikkert scorer sit, og kampens 2. mål.

Dermed ligger Skals FF på 2. pladsen inden sidste runde, Skals kan ikke nå Sparkær, der spillede sig til direkte og fortjent oprykning, efter deres sejr mod Mønsted, dermed har de ikke noget at spille for, når Skals møder dem på lørdag i kampen om at forblive på 2. pladsen og spille playoff om oprykning.

Kampens spiller blev noget utradionelt vundet med 3 stemmer, der dog hentyder til at det var en holdpræstation, hvor mange spillede godt, noget der har været symptomatisk de seneste par kampe. Kampens spiller blev William Slavensky, der vandt den foran Anders Kuhr og Anders Slavensky.