Skals fik sæsonens første sejr på Leofield Road

21. august 2023 kl. 08:58
Der var aldrig tvivl om sejren, kun størrelsen, der sagtens kunne have været større

Lørdag eftermiddag var Skals FF taget ind til Liseborg for, at møde Viborg Søndermarken, et hold, der havde vundet deres første kamp mod Hersom/Bjerregrav, så det var ikke en nem kamp, der lå og ventede for Skals i forudsigelserne. I forhold til kampen mod Bruunshåb, var der afbud fra Anders Slavensky og Frederik Vejlby, men i stedet var William Slavensky tilbage i truppen, efter han fredag eftermiddag var trådt af til civil efter en uge i militæret. Derudover var Lukas Bak også tilbage i truppen. Selvom der lå tunge skyer over Viborg, var temperaturen høj og luften tung, det satte sine betingelser for spillet, men Skals virkede til at være bedst til at spille under de betingelser i kampens indledning.

Kampen var vigtig, da de hold, der mere eller mindre havde vundet i første runde, havde tabt deres kampe i runde to, så en sejr, ville bringe Skals tilbage i puljen og være med der, hvor det er sjovt.

Det var også et ungt SIK-hold, der ventede på den anden side af stregerne, mod et Skals hold, der dog stadig også brøster sig af at være et ungt hold, med et par enkelte rutinerede kræfter. Skals satte sig på spillet fra start, og allerede efter 2 minutter, var Lasse Broberg tæt på at komme igennem efter Kim Sommers fremlægning, men en hårdtot fra SIK-forsvaren forhindrede en gylden mulighed for at Skals kunne komme foran. Selvom der var stormløb mod SIK-målet, begyndte der at tegne sig et mønster ligesom i forrige runde mod Bruunshåb, hvor alt for mange muligheder blev misbrugt. Lasse Broberg havde et par enkelte muligheder, og eller var det lige ved og næsten ad flere omgange.

Vi skulle hen til det 24. minut, hvor en stærk spillede Emil Berg, på højrebacken sender et indkast op i banen, hvor Marcus Bruun Kristensen finder Markus Uglebjerg, der kæmper sig igennem og med et par fine træk og en flot afslutning sender Skals foran 1-0 - fuldt fortjent efter spil og chancer.

Skals fortsætte med at presse på få flere scoringer, og fortsatte med at have bolden mest, men det var alligevel SIK der fik udlignet, via et selvmål fra ca 35 meter, hvor der var en lille misforståelse i Skals defensiven. Selvom tavlen viste 1-1 virkede det ikke til at scoringen rystede Skals-holdet, der dog fortsatte ufortrødent og forsøgte at presse på for et føringsmål.

Dog skulle vi helt hen til kort før pausen, hvor William Slavensky sender et hjørnespark ind i panden på Lasse Broberg, der flot header(!) bolden i mål og Skals kan derfor fortjent gå til pause foran 2-1, en føring der burde være væsentlig større. I pausen bliver der justeret lidt, Skals skal forsøge at have bolden lidt mere, og man skulle bruge færre børinger oppe foran mål, hvor man skulle forsøge at sætte hinanden i scene med passninger, i stedet for at drible.

2. halvleg, ligner fuldstændig første, Skals har bolden og sætter det ene angreb efter det afsted afsted mod SIK målet, hvor en kombation af uheld, og flot målmands- og forsvarsspil i SIK defensiven, krydret med lidt uskarphed, sørger for at holde SIK inde i kampen uden at de for alvor selv får truet Skals målet.

Det gør at Skals kan erobre bolden højt på SIKs banehalvdel og sætte flere angreb ind mod i SIK hold i ubalance. Blandt andet er William Slavensky tæt på, men må se sit skud ramme overliggeren. Emil Berg kommer også afsted over højrekanten mange gange, hvilket også fører til mange muligheder, der er lige ved og næsten. Blandt andet  var Lucas Bruun Kristensen tæt på, men hans skud blev blokeret.

Vi skal 20 minutter ind i 2. halvleg, før Skals igen scorer, Thomas Christophersen der bryder et SIK-opspil og sender bolden videre til Lasse Broberg, der finder Marcus Bruun Kristensen der bryder SIK kæderne og med en flot første berøring, giver sig selv gunstige betingelser for at afslutte uden om SIK målmanden, der er uden chance for at holde bolden væk fra målet.

Kort efter sætter Skals det sidste søm i kisten, Marcus Bruun Kristensen og Kim Sommer bryder en fremlægning i fællesskab, og få ekspederet bolden hen til Lasse Broberg, der med endnu en Iniesta aflevering, finder Markus Uglebjerg, der ikke svigter i situationen og flot sender bolden i mål.

De sidste 13 minutter, svinger opgøret lidt mere, Skals har sluppet speederen, og SIK kommer lidt længere frem på banen, uden rigtig at komme til noget, dog får de reduceret på noget, der unægteligt lignede en offside, men dommeren kan dog ikke klandres, da det er svært uden hjælper på siderne, men heldigvis havde det ikke betydning fra kampens resultat, hvor Skals fortjent kunne tage hjem med en 4-2 sejr i bagagen, en sejr der snildt kunne have været større, hvis nogle af de 33 skud på mål, havde været lidt skarpere. men forhåbentlig det kommer længere henne i sæsonen.

Markus Uglebjerg, kronede sin indsats med 2 mål, og fik også de fleste stemmer og kunne dermed få fidusbamsen med sig ind på kontoret. de er 2. kamp i træk og derfor viser han også at han er kommet godt ind på holdet med to flotte præstationer i 2 kampe, som i øvrigt også kroner ham til topscorer på holdet.

Skals kan dog ikke hvile sig længe inden næste kamp venter, hvor Mønsted allerede på tirsdag kommer på besøg, i endnu en vigtig kamp, Mønsted har Skals efterhånden haft problemer med de sidste mange kampe, hvor de i sidste sæson endte med et nederlag og en uafgjort - Mønsted vandt sommerens Fjends Cup, så det bliver endnu en spændende kamp om vigtige point.

06. september kl. 11:29 Skals fik point mod ØK
05. september kl. 08:55 Skals tager i mod Ørslevkloster