Skals delte i porten med Sparkær

30. oktober 2023 kl. 08:48
Lørdag eftermiddag, havde Skals muligheden for at forlængesæsonen, kravet var en sejr.

Lørdag eftermiddag, skulle Skals i ilden, hvor Sparkær ventede, kampen havde større betydning for Skals end for Sparkær, der kunne sikre sig playoff til oprykning med en sejr, hvor Sparkær inden dagens opgør havde sikret sig førstepladsen.

Beskeden i omlædningsrummet var klar, spil vores eget spil, fortsæt takterne fra de sidste par kampe, og levér en koncentreret indsats. I cirklen inden kickoff, var ordlyden den samme - giv alt, gør hinanden gode og brænd krudtet af.

Skals startede også opgøret på bolden, men som så ofte før når man har mødt Sparkær, så skal der ikke mere til end en dårlig berøring en fejlaflevering til før de bliver farlige, og efter 7 minutters tid, kunne Sparkær netop bruge den opskrift på at komme afsted, efter lidt tøven i Skals defensiven. Hvilket gav Skals en mareridts start ift. at vinde kampen.

Skals fortsatte dog udfortrødent efter scoringen, og havde bolden mest i 1. halvleg, det kastede flere gode opspil af sig, hvor den sidste kvalitet i afleveringen manglede, eller der blev spillet for direkte - William Slavensky, og Emil Berg kom godt igennem i højre siden, hvor den sidste finish manglede før det blev helt farligt.

Thomas Christophersen, havde også et behjertet skud fra distancen, inden Frederik Vejlby måtte se sit forsøg tæt inde under mål blive reddet af Sparkærs kepper, der var sin løn værd på kontoret lørdag eftermiddag. I 1. halvlegsslutminutter, havde Lucas Bruun Kristensen også en fin mulighed, hvor han nok i bagklogskabens lys, burde have spillet på tværs.

Skals gik derfor til pause bagud 1-0 men havde fine fornemmelser, derfor var der ikke noget der skulle laves om - i forhold til de foregående kampe blev der ikke sagt, vær nu klar fra start, om det havde nogen effekt vides ikke. Men der skulle blot gå 3 minutter af 2. halvleg, før et indlæg fik lov at sejle hele vejen i mål efter lidt passivitet i Skals defensiven.

Så var det for alvor op ad bakke, men som de fleste nok husker, så er Skals bedst mod Sparkær, hvis de er nede med 2-0 - om det har noget på sig eller om det lige som med "Fergie time" vides ikke - men 2 minutter efter 2-0 føringen, fik Emil Berg sendt et indlæg ind mod mål, som Sparkær forsvaret på forbløffende vis, fik clearet op på armen af sig selv, gav et straffespark til Skals, her kunne Kim Sommer sikkert eksvekvere fra 11 meteren, selvom Sparkær målmanden var tæt på at tage den, Det var Kim Sommers 4. mål i efteråret, alle scoret mod klubberne i det gamle Østfjends kommune - og vel egentlig flest mål på en halvsæson siden han som u 13 spiller bankede 11 mål ind som midterforsvar i Gladsaxe-Hero. Det gav lidt anledning til usikkerhed i forsvaret hos hjemmeholdet for allerede 2 minutter senere kunnne William Slavensky sparke udligningen ind, efter godt presspil af Skals offensiven.

Skals pressede på resten af kampen, og selvom bolden ramte overliggeren og et godt forsøg blev snuppet igen, måtte man tage til takke med 2-2 i Sparkær, lige præcis ikke nok, da Viborg slog Mønsted og pga. indbyrdes resultater, kunne tage 2. pladsen, paradoksalt nok, fik Skals mod VFF underkendt to scoringer et i begge opgør, som med flere længder havde pakket kufferten og rejst flere meter ind over stregen, men uden dommernes opmærksomhed.

Dermed blev det Thomas' sidste kamp i Skals som træner, om han fortsætter som spiller vides ikke endnu - det må tiden vise, Thomas brugte minutterne i omklædningsrummet på at takke holdet og spillerne for at tage ham ind og lade ham være en af "jer" som han sagde, spillerne tager afsked med Thomas på lørdag til klubarrangementet. Thomas vil uden tvivl blive savnet, og Skals ønsker ham god vind på det næste eventyr, om end håber man på at se Thomas på Spar Skals Stadion til holdets hjemmekampe - allerhelst som tilskuer :)

Kampens spiller blev Marcus Bruun Kristensen efter en flot indsats på midtbanen.