En "Rohdet" affære på Rughavevej

30. august 2023 kl. 09:50
Skals mødte Viborg FF tirsdag aften i en vigtig kamp, om at fastholde sin placering i toppen

Normaltvis forbinder man Viborg FF med superligaholdet med professionelle rammer, med et flot klubhus og et lækkert anlæg. Skals mødte tirsdag aften deres næstbedste hold i amatør regi, og det var virkelig amatøragtigt. Hvis man vil gøre alt for at ødelægge modstanderholdets forberedelser til kamp, så har amatørafdelingen virkelig et velsmurt maskineri, der har i sinde at gøre, alt hvad man kan for at frustrere modstanderen op til kamp. Skals FF blev bedt om at flytte sin opvarmning 4 gange efter man var startet op på ny hver gang. Den ene forklaring var ringere end den anden. Skals FF tog det som et cadeau for at det var et VFF hold, der må have en kæmpe respekt for Skals og frygtede kampen på forhånd.

Til dagens kamp var det også en velkendt dommer der skulle lede kampen, en man i Skals FF ikke har de bedste minder med, hvor det er de fleste kampe der er blevet tabt, hvor der har været decideret uheldige kendelser mod Skals FF, som har haft afgørende betydning for kampens resultat.

Kampen skulle spilles på kunst, hvilket er meget atypisk for årstiden, hvilket også gjorde at Skals skulle vænne sig til underlaget i starten, hvilket gjorde Viborg FF var godt med i starten. De kunne også bringe sig foran 1-0 efter små 10 minutters spil, da en angriber var hurtigst over et nedfald i feltet og kunne sparke bolden i kassen.

Skals FF arbejdede sig stille og roligt ind i kampen og var bedst resten af halvlegen. Efter ca. 20 minutters spil, omsætter Lasse Broberg overtaget, og efter Marcus Bruun Kristensens bolderobring, da han vinder sin direkte duel og finder Lasse Broberg, der modtager bolden ved midterlinjen og afdribler 2 VFF'er og sikker sparker udlingen ind. Kort efter burde det også være blevet 2-1 til Skals, da Markus Uglebjerg dirigerer Marcus Bruun Kristensens frispark i mål. Men kampens dommer kunne ikke se at bolden havde sluppet linjen med en meter.

Kort efter udmærkede kampens dommer ved at afbryde et Skals opspil, fordi der er en Viborg spiller der sidder ned i Skals feltet og retter sine beskinner - Skals protesterer over at deres opspil bliver afbrudt, hvor til han har behov for at sætte sig selv i scene ved at udtrykke sig "Det er mig der bestemmer" hvor man godt kunne være bange for om vi spillede efter DBUs regler, eller dommerens.

Skals har flere gode muligheder i 1. halvleg, hvor Markus Uglebjerg rammer overliggeren og Anders Slavenskys forsøg blev taget med en fodparade. VFF var sjældne gæster i Skals feltet, men forsøgte at komme afsted i flere omstillinger, som Skals lykkes med at få afværget.

Dermed kunne begge hold gå til pause med 1-1 i bagagen, hvor der egentlig ikke var meget der skulle ændres, da man på mange måder fik det bedste ud af det. Man skulle dog passe på omstillinger og ellers forsøge at holde momentum.

Skals kom dog ikke ret godt ud til 2. halvleg, hvor VFF sad på de første 10 minutter, hvor de var aggressive i deres nærkampe og var tæt på at slippe igennem et par gange, men Skals fik afværget, rent offensivt fik Skals ikke sat noget fornufigt op, hvilket gjorde at det blev lidt indianerbold, hvor der var fuld tryk på kedlerne.

Skals kom dog lige som i første halvleg stille og roligt ind i halvlegen og havde flere gode angreb, der dog havde fortjent en bedre skæbne Marcus Bruun Kristensen havde flere gode momenter, hvor det var tæt på, blandt andet et hovedstød, og en dribletur der gav en aflevering på tværs i feltet, hvor skuddet blev blokeret - Emil Berg, var også tæt på efter et rush op igennem banen, men den sidste marginal manglede og derfor kunne Skals FF drage hjem med et point i bagagen og kigge mod kampen på torsdag mod Stoholm.

I slutminutterne, begyndte der at komme flere kort i spil, hvor Viborg FF får tildelt et tyndt gultkort, kort efter var Skals FF der fik gult kort efter et frispark, hvor Viborg målmanden løb ind i Lucas Bruun Kristensen og til alles forundring fik Lucas gult, og kort efter fik Alexander Visholm gult, som blev forvekslet med et ekstra gult, og dermed rødt.

Kampens spiller, var der ikke ret stor uenighed om, Marcus Bruun Kristensen spillede en stor kamp, med et solidt defensivt arbejde, en assist og flere gode aktioner offensivt. Udover Marcus, var der flere gode aktioner.

06. september kl. 11:29 Skals fik point mod ØK
05. september kl. 08:55 Skals tager i mod Ørslevkloster