Skals fik point med hjem fra Rosendal

23. oktober 2021 kl. 21:44
Når man ikke kan få det bedste, så må man tage til takke med det næst bedste selvom kniven blev strammet til.

Det var et Skals hold, der inden kampen havde kniven på struben, hvis det lys, der hedder serie 3 efter jul stadig skulle være tændt, så skulle der allerhelst 3 point med hjem fra Rosendal, der samtidig spillede om oprykning - og samtidig overlevelse, en noget ambivalent måde at gå ind til en fodboldkamp på.

Kampen blev spillet på kunst, hvor det må formodes at Rosendal også træner på, så selvom Skals også sidste lørdag spillede på kunst i Aars, så må det betegnes som en lille fordel til Rosendals side, selvom Skals også gerne vil spille fodbold.

Skals var uden Simon Hermann, Bastian Terp, Lasse Broberg som spillede i sidste uge, og da træner Thomas Christoffersen spiste afstensmad fredag aften var Frederik Vejlby endnu usikker, da han stadig kæmpede med at få en arbejdsvagt byttet, men takket være iver, så lykkedes det ham at få byttet vagten og derfor var med i dagens kamp - med en ganske flot præstation.

Derfor var der blevet plads i truppen til Lukas Bak der efter en kort afstikker til Spanien, Lucas B. Kristensen der var tilbage efter studietur og Emil Berg.

Fra kampens start, var det et Rosendal hold, der forsøgte at lægge et højt pres på Skals, og langt hen ad vejen, lykkedes det også, selvom Skals i kampens indledning havde den største chance, ved Marcus B. Kristensen efter flot opspil, hvor Nicklas Kaas, og Eldin Agovic fik bundet noget flot sammen, men desværre fik målmanden fat i Marcus' forsøg - Nicklas Kaas der er arbejdede benhhårdt begge veje og i snit lignede en ung Søren Colding på højre kanten. Efter muligheden begyndte kampen at tippe over til Rosendal der var mest på bolden og fik skabt et par chancer.

Rosendal kom også foran 1-0 efter et indlæg, hvor bolden endte ved bagerste stolpe, hvor det lykkedes at få skovlet bolden i mål. Kort efter blev Skals reduceret til 10 mand, da Lukas Bak, klogt lavede en mindre nødbremse, hvor Rosendal var tæt på at komme igennem. 2-0 blev det også inden pause, hvor Rosendal udnyttede at dommerens fløjte forblev tavs i en tydelig offside situation og bragte sig foran til pauseføring.

I pausen snakkede Skals om at der ikke var langt til udsigterne om et mål, der skulle sidde tættere på i nærkampe, spille mere simpel og så mase på.

Det var da også et andet Skals hold der mødte ind til 2. halvleg, selvom Rosendal havde en gylden mulighed for at gøre det til 3-0 men bolden ramte ikke mål og dermed kunne Skals fortsætte med at arbejde sig ind i kampen, hvor der efterhånden blev mere plads. Efter 60 minutter kom Emil Berg på banen, og gik ned i forsvaret med Kim Sommer der også var trukket ned i bagkæden og Baheerathan Arumugasmy - Stille og rolig fik Emil pillet bråden af Rosendals venstre side i noget nær en kraftpræstation både, i nærkampe, med bold og uden bold, imponerende af en dreng på 17 år. Senere kom Tim Nielsen ind og dermed en helt ny højreside, men også en flot indsats fra hans side gjorde at det meste af det opbyggende spil kom fra Skals' højre side.

Efter 56 minutter sendte Kim Sommer en bold afsted mod William Slavensky der løb fra sin oppasser, og elegant vippede bolden ind over en fremadstormene Rosendalmålmand og reduceringen var i hus - Skals knoklede mere på, Marcus, Lucas og Frederik på den centrale midtbane løb, kæmpede og sloges så blodet det flød og det gav flere gange halve muligheder, men var også med til at tage broden af Rosendal midtbanen, hvor der fra Rosendals side blev skiftet hvert 5. minut, for at holde trit med de unge Skals drenge. Efter 70 minutter kom træner Thomas Christoffersen på banen og blev dermed spiller nummer 38!! til at bære den grønne trøje i 2021 - indskiftningen gav noget rutine og da Rosendal blev reduceret til 10 mand med 10 minutter igen kunne Skals mose endnu mere på.

Man skulle dog først hende til 5 minutters overtid, før Baheerthan Arumugasamy blev væltet ved baglinjen og korrekt dømt frispark som Thomas Christoffersen tog sig af, bolden blev slået i feltet som Kim Sommer snitter videre og inden foran mål dukker Lucas B. Kristensen op og udligner, en situation som på mange måder kunne bringe minderne tilbage til 99, hvor Solskjær sender bolden i mål og sparker CL trofæet til Old Trafford. Dog er det tankevækkende at kun 4 på Skals holdet var født dengang.

Næste runde venter Doense/Vebbestrup, hvor der igen er point på spil - point er kan være livsvigtige.